Mien en Piet Verhoijsen-van Bussel uit Someren.
Volledig scherm
PREMIUM
Mien en Piet Verhoijsen-van Bussel uit Someren. © Familie Verhoijsen

70 jaar gelukkig getrouwd en nu gescheiden leven: 'Nooit ruzie gehad’

Het komt zelden voor, zeventig jaar getrouwd. Platina. De 98-jarigen Piet en Mien Verhoijsen-van Bussel uit het Brabantse Someren zijn op 22 februari zeventig jaar samen, maar sinds vier weken wonen ze apart, noodgedwongen. De liefde zit ondanks dat onverminderd diep.

  1. Camerabeelden tonen ‘ontvoering’ in amateurvoetbal: supporters kapen mascotte uit kantine van grote rivaal
    Met video

    Camerabeel­den tonen ‘ontvoering’ in amateur­voet­bal: supporters kapen mascotte uit kantine van grote rivaal

    Een ludieke actie in het amateurvoetbal houdt de gemoederen flink bezig onder de rook van Den Haag. In aanloop naar de Westlandse derby tussen tweedeklassers SC Monster en Verburch hebben supporters van eerstgenoemde club een levensgrote pop van Verburch ‘gekidnapt’. Op beelden is te zien hoe vijf mannen in overall met de clubkleuren de vijandige kantine betreden en de pop ontvoeren.
    Poeldijk, Monster
  2. Richard K. was vaker ‘overprik­keld’ door hersenin­farct en tia: ‘Kan escape zijn om niet levenslang te krijgen’
    podcast weiteveen

    Richard K. was vaker ‘overprik­keld’ door hersenin­farct en tia: ‘Kan escape zijn om niet levenslang te krijgen’

    Sportschutter en jager Richard K. was vaker ‘overprikkeld’ omdat hij eerder een herseninfarct en meerdere tia’s heeft gehad. Daardoor greep hij op de dag van de Weiteveense moorden mogelijk sneller naar zijn vuurwapen, stelt zijn advocaat Justus Reisinger. Over die verklaring is veel verbazing bij de nabestaanden, zegt Sébas Diekstra, de advocaat van de familie van Ineke, in een nieuwe aflevering van de AD-podcast Weiteveen. ,,Voor hen is dit een duidelijk teken dat K. nu alles op alles probeert te zetten om onder levenslang uit te komen.”
  3. Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag
    PREMIUM
    22

    Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag

    In Nederland is een op de acht mensen weleens gepest. Op school, op de werkvloer, in de familie en in het bejaardenhuis. ,,Vaak weet je dat er iets niet klopt, maar denk je niet aan pesten.” Patricia Bolwerk, oprichter van Stoppestennu.nl en socioloog Beau Oldenburg vertellen op de Landelijke Dag tegen Pesten wat pestgedrag precies is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen. ,,Dit type is het ergst, ze zijn namelijk niet makkelijk te herkennen.”