Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Studenten willen donderdag massaal afzakken naar Brussel om scholieren te steunen in klimaatprotest

BinnenlandDe klimaatspijbelaars van Youth for Climate - die al vijf weken op straat komen voor het klimaat - krijgen donderdag de steun van studenten. De organisatie Students for Climate probeert daarvoor alle studenten van hogescholen en universiteiten over het hele land te mobiliseren.

11 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Klimaatvoorstellen moeten sociaal aanvaardbaar zijn. Dat is al iets positiefs.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Woensdag staking, donderdag de spijbelaars? Wat een land, totaal onbestuurbaar. En dan een hoop incompetente regeringen die maar al te graag op de kar springen enkel om stemmenwinst te halen. Alle voorstellen die ik tot nu toe heb gehoord voor het klimaat brengen niets, enkel geld in het laatje van de staat. En daarna? Zuivere lucht kopen in Brazilie? Groene stroom, die zo grijs is dat er geen groen aan is, enz..? Mensen toch, waar zit het verstand van onze studenten?
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    groen in Nederland heeft de oplossing gevonden mensen die ziek worden boven de 70 jaar niet meer helpen ge moet er maar opkomen. de jongeren van nu zijn meer met zich zelf bezig en weten niet hoe hard de ouderen gewerkt hebben voor hun kinderen alles te geven een beetje respect is hier op zijn plaats
  • Rudy Huybens

    5 jaar geleden
    blijkbaar hebben die nog nooit echt gehoord van de klimaatveranderingen in het verleden... ijstijden die afgewisseld werden met hete tijden. om de 26000 jaar ongeveer gebeurd dit. dit dank zij de hoek van de as die de aarde heeft.
  • Gert Martens

    5 jaar geleden
    Elke reden om niet op de schoolbanken te zitten is goed voor hen. De hele dag speeltijd. Betaalt de burger geen belastingen om hen te onderwijzen? In het bedrijfsleven heet dit ongewettigd afwezig. Tijdens de krokusvakantie ook zulk 'massaal' protest of met het vliegtuig op skivakantie?