achtergrond

Geenstijl

Frans Timmermans LIEGT over behandeling GeenStijl door nepnieuwsbureau EUvsDisinfo

De Europese Commissie zegt nepnieuws te bestrijden, maar verspreidt zelf een aantoonbare leugen over GeenStijl. Niet netjes.

Frans Timmermans is doodleuk aan het liegen tegen de Eerste Kamer over de behandeling van GeenStijl door EUvsDisinfo, het Europese nepnieuwsbureau dat claimt nepnieuws te bestrijden. U weet het wellicht nog wel, die lui die ons van nepnieuws beschuldigden en vervolgens pas na juridische stappen hun bewering rectificeerden. Timmermans schrijft nu aan de Eerste Kamer in antwoord op vraag 8 van de PVV, die expliciet over GeenStijl gaat: "De website EUvsDisinfo voorziet in een helder en duidelijk zichtbaar mechanisme voor het signaleren van fouten en het geven van feedback. EUvsDisinfo streeft ernaar alle feedback meteen te onderzoeken, en moedigt correspondenten aan van deze voorziening gebruik te maken omdat dit de beste manier is om haar te helpen eventuele onbedoelde fouten snel recht te zetten. In de genoemde gevallen is niet van dit mechanisme gebruikgemaakt*. De betrokken media hebben ervoor gekozen de kwalificatie langs gerechtelijke weg aan te vechten." *

En dat is een dikke vette leugen. Het aller aller aller eerste wat wij hebben gedaan is namelijk WEL gebruikmaken van het mechanisme om feedback te geven. Kijk dan. Wij dagen EUvsDisinfo alle binnengekomen feedback vanaf 18 januari 2018 te publiceren en wij eten ons roze kroontje op als daar nul meldingen van ons topic inzitten. Sterker nog, wij kennen mensen die op dat linkje hebben geklikt.

KIJK DAN FRANS! HET STAAT ER GEWOON!

KIJK DAN FRANS! HET STAAT ER GEWOON!

De grap is: dat mechanisme werkte helemaal niet, want een week later was er nog NIETS gebeurd. En omdat het nu eenmaal niet zo prettig is om door de overheid van nepnieuws beschuldigd te worden, hebben wij voor de juridische weg gekozen. Daarna hebben wij de EU gewaarschuwd, en toen kon het artikel opeens wel worden weggehaald, zij het zonder rectificatie. Het is dus precies andersom: het mechanisme werkt NIET, dreigen met juridische stappen werkt WEL en Timmermans verwijt ons nu dat wij geen gebruik hebben gemaakt van zijn eigen bureaucratische fopmechanisme. Dat dit een leugen was, wist de Europese Commissie bovendien donders goed. Onze advocaten hebben de Commissie er namelijk in de aangetekende dagvaarding op gewezen en anders had Frans het in dit topic kunnen lezen.

Lees het dan gewoon een keer Frans

Lees het dan gewoon een keer Frans

Maar hee. Verder is het een super idee als dit soort leugenaars 'de strijd' aangaan met nepnieuws. Helemaal niet gevaarlijk. Gaat u rustig slapen. 

En wij gaan nu even wachten tot de rectificatie van Frans Timmermans in grote letters op deze website staat.

Tot die tijd is Frans Timmermans een gore leugenaar. Dat u het weet.

Zo zijn we dan ook wel weer:

Hij is trouwens goed bezig met afvallen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.