AFP
Volledig scherm
© AFP

“Catastrofe voor mens en planeet”: Belgische wetenschapper trekt aan alarmbel over nooit geziene insectensterfte

Als de insectensterfte verder gaat zoals de afgelopen 25 tot 30 jaar, dan is er over een eeuw geen enkel levend insect meer te vinden op de hele planeet, wat desastreuze gevolgen zou hebben voor het hele ecosysteem en de mens. Dat zeggen twee wetenschappers, waaronder een Belg, in de eerste wereldwijde studie over het onderwerp. Insecten vormen de basis voor zowel het planten- als dierenleven op de aarde.

364 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    We zijn niet met te veel, Bj?rn Vermeire. We zijn verkeerd bezig. Tegen 2050 zal in Europa het sterftecijfer het geboortecijfer zelfs overstijgen met 32 miljoen. En tegen dan zal de bevolking in Europa al gedaald zijn met -4,3%.
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Het zal nu stilaan wel voor iedereen duidelijk worden dat vooruit gaan in feite achteruitgaan is. De vervuiling door de grootschalige industrie, de grootschalige landbouw met het gebruik van pesticiden die niet alleen de insecten doden maar ook mensen. Dat de stakers voor morgen maar eens goed nadenken dat altijd maar meer en meer, onder impuls van de vakbonden, het ongebreideld consumeren de natuur ontwricht en dat zal zich wreken. Er is maar één schuldige, de zich superieur wanende mens.
  • Ria Van Tornhout

    5 jaar geleden
    Ik zal alvast mijn voortuin laten beplanten met wilde bloemen. Gedaan met groenen gazon. Laat andere mijn voorbeeld volgen.
  • Kris Ke

    5 jaar geleden
    Radioactiviteit is de grote oorzaak. Maar dat wordt niet toegegeven. Als alle kerncentrales gesloten worden, hoe gaan we ons luxeleventje dan nog kunnen leven? =de economie draaiend houden
  • Jan Desmet

    5 jaar geleden
    Ik denk dat het éénvoudig is, de mens gaat er gewoon van tussen op deze planeet, en zeg nu eerlijk ........ deze planeet kan gerust zonder de mens. Eind goed al goed, en ze draaide verder, de planeet, met de dieren ..... zo éénvoudig is het.