door Havermout in Binnenland  ·  89 Reacties

  • 9
  • 533x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47
Het had nooit mogen gebeuren dat als een bank of een Land failliet gaat Nederland daar in mee gesleurd kan worden.
We moeten er dus voor zorgen dat de EU op nette manier ontmanteld word en weer terug naar een soort EEG

Italië is de volgende die failliet gaat en met een schuld van 1000 miljard is die niet te redden tenzij u onze pensioen potten wil aanspreken wat gelijk staat aan politieke zelfmoord met burgerlijke ongehoorzaamheid als gevolg

3
51 Nexit-En-Snel

@50 nee, hoor.... dat is volledig voor conto van de Britten zelf, inclusief de gevolgen van een no-deal waar zij nu door hun partijpolitiek en incompetentie op af stevenen. Daar heeft de EU geen deel in.

Daarnaast snap jij niet waar die noodwet voor dient. Ook wordt het parlement niet buitenspel gezet.

9
52 TedjeR

@42 En dat rechtse word allemaal betaald van de 100.000 Dollar die Willers heeft gekregen!

En daarom heeft de EU een propaganda budget van 15 Miljoen er voor uitgetrokken!

3
53 Zie Hier

@51 als Italie failliet gaat en we doen niks gaan de pensioenpotten ook naar de hel.

4
54 Moien

@50 Pro EU zegt dat het ons, nederland, minder pijn gaat doen dan de Britten er is NOOIT gezegd geen pijn.

6
55 Moien

@52

De noodwet die in werking moet treden bij een harde brexit geeft Nederlandse ministers een vrijbrief om op eigen houtje besluiten te nemen. Hoogleraren noemen dat in een hoorzitting in de Tweede Kamer ‘een slecht idee’, of ‘heel ongebruikelijk’ en ‘heel ongewenst’.

https://www.ad.nl/politiek/hoogleraren-kraken-nederlandse-noodwet-bij-harde-brexit-geen-land-gaat-zo-ver~a9fd397b/

Blijf maar ontkennen hoor!

2
56 Nexit-En-Snel

@54
Wat denkt u dat er politiek zal gebeuren als Nederland 200 miljard of meer moet bezuinigen om Italië te redden.
Alle partijen die voor een Nexit zijn zullen op winst staan en uw EU zal per direct ophouden te bestaan

4
57 Nexit-En-Snel

@50

De Britten hadden geen exit plan, ook die debielen Farage, Jacob Rees-Mogg, en Boris Johnson niet. Met name Rees-Mogg stuurt aan op een harde brexit omdat die zijn fiscale ontwijkingsconstructies in gevaar ziet komen vanwege een nieuwe belastingrichtlijn die binnenkort in werking gaat treden.

De Britten zelf zijn slecht voorgelicht en hebben geen idee waar ze nu tegen hebben gestemd,
- Harde Brexit
- Zachte brexit
- Douane unie
enz.

De EU doet precies wat de EU moet doen en dat is de belangen behartigen van haar leden, en dat doen ze relatief goed. De export naar de Britten zal nooit geheel opdrogen, maar dat Nederland hier een tik van krijgt dat is wel duidelijk, maar dat zou Nederland toch hebben gehad bij welke exit strategie dan ook.

De Britten weten nog steeds niet, 1,5 maand voor de feitelijke brexit, wat ze nu precies willen, maar beseffen inmiddels wel degelijk dat dit totaal diagonaal staat op datgene dat ze is beloofd.

6
58 DaStef

@57

Bangmakerij





question

7
59 DaStef

@57 dat hoeven we niet en die 200 miljard is volledig uit je duim gezogen

5
60 Moien

@59 @60
Er ging geen Euro naar de Grieken Spanjaarden Ieren Portugezen tijdens de crisis van 2008 question
Maar bij een volgende grotere crisis zoals Italië die tevens Spanje en Frankrijk mee zal sleuren zal er zeker geen Euro gaan naar deze knoflook landen hahaha

Maar oke het is bangmakerij en uit mijn duim gezogen

2
61 Nexit-En-Snel

Dankzij de EU heb ik recht om te wonen en werken in de EU waar ik maar wil, handel te drijven op basis van dezelfde regels, op vakantie te gaan zonder grenzen. Dat laat ik me niet afpakken door wat zure ouderen. NL profiteert van de EU en ik zie geen reden om muren om ons land te bouwen en daarmee onze vrijheden te beperken uit misplaatst nationalisme.

6
62 Indigné

@53 en van wie komt dat geld van Wilders? Juist, van iemand die groot belang heeft bij een instabiele EU omdat dan zijn belastingconstructies minder gevaar lopen, zoals alle Amerikanen die Exit-initiatieven in de EU financieel steunen.

De reden voor die steun ligt ook in het feit dat de USA grote moeite heeft om laagwaardige producten in de EU af te zetten en het is moeilijker om een economisch sterker blok je wil op te leggen dan een serie individuele landen die nog niet 25% van de grootte van de USA zijn.

Die destabilisatie van de EU gaat alleen over de race naar het putje die de USA wil opleggen

7
63 TedjeR

@36
Hoezo?
Persoonlijk vind ik het alleen maar erg laf van de politiek om achteraf te gaan melden dat de vraagstelling zo onnauwkeurig was, dat zo met het antwoord niet uit de voeten kunnen... Dat hadden ze dan wel vooraf in hun referendum-campagnes kunnen melden ipv achteraf.
En om te zeggen dat de kiezers de vraagstelling niet begrepen, ... Dat doen ze nu nooit bij TK verkiezingen. question

Democratie is niet iets waar onze politici echt op zitten te wachten, zo lijkt het. question

4
64 Gandalf

@61

En hoe zijn we uiteindelijk uit die crisis gekomen dan, nog afgezien van het feit dat die munten die kant op gingen om onze eigen banken en pensioenfondsen overeind te houden.

De Crisis van 2008 was in principe net zo zwaar als die van 1929, echter zijn we er relatief goed doorgekomen, en ik denk dat dit mede is gekomen door die EU en die gezamenlijke munt. Dat had Nederland in haar uppie nooit of te nimmer kunnen oplossen daarvoor zijn europese economieën teveel in elkaar overgelopen en afhankelijk van elkaar, iets dat de Nexiteers veelal bewust of onbewust schijnen te vergeten.

Als overigens je doemscenario zou uitkomen hebben zelfs de Britten een enorm probleem, ondanks dat ze uit de EU zijn. dan komen we in een wereldwijde crisis

5
65 DaStef

@64

Als je al niet weet waar het referendum van 2015 en 2005 over is gegaan, dan heb ik weinig vertrouwen in dat middel.

De vraagstelling van het referendum van 2005 was glashelder
"Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa?"

Men stemde tegen en Nederland heeft NIET ingestemd met het verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa, hoe helder wilt u het nog? Dat u daar zelf allerlei conclusies aan wenst te verbinden is voor uw eigen rekening.

6
66 DaStef

@61 maak het dan hard, jij denkt dat als je kop in het zand steekt en heel hard tralalala zingt en Italie gaat zonder onze hulp failliet er niks met onze pensioenen gebeurd, dat is pas een droomwereld.

5
67 Moien

@67
Maak je niet druk onze pensioenen gaan dankzij de ECB en zijn 0% rente ook al naar de klote daar hebben wij die ongekozen dictators van de Europese Commissie niet bij nodig

4
68 Nexit-En-Snel

@68

En dat zou niet zijn gebeurt als we de euro niet zouden hebben gehad, en buiten de EU zouden hebben gezeten? Hoeveel invloed denkt u dat Nederland feitelijk heeft op de internationale financiële markten?

4
69 DaStef

@65
Wij (Nederlandse bevolking) zijn helemaal niet uit de crisis, de BV Nederland is uit de crisis van 2008 gekomen door het opkoop programma van de ECB.
De crisis is helemaal niet opgelost maar uitgesteld met geleend geld (QE)
De schuldenberg is vanaf 2008 vertienvoudigd.
Dus vertel me nou eens welke crisis is opgelost in uw ogen?

4
70 Nexit-En-Snel

@70

Welke crisis is er nog in uw ogen?
Werkloosheidscijfers dalen
Aantal uitkeringen dalen

Dus welke crisis ziet u nog?

5
71 DaStef

@71
Nederlanders hebben de banken moeten redden en betalen nu met inflatie en een 0% rente nogmaals de rekening.
Zodra de ECB de rente verhoogt iets wat nooit mogelijk zal zijn anders gaat Italië met een staatsschuld van boven de 130 procent van het bbp failliet.
Dus de Noordelijke landen zullen nog tientallen jaren moeten bloeden en zich tevens in de schulden moeten stekken want spaargeld word bestraft
Als student zal u zich daar geen zorgen om maken maar als je moet sparen voor je pensioen gat zal ook u anders over de ECB en dus de EU denken

3
72 Nexit-En-Snel

@71
Werkloosheidscijfers dalen
Aantal uitkeringen dalen

Dat zijn allemaal flex banen en ZZP'rs
Ze hebben tevens de definitie van werkeloos aangepast tijdens de crisis
Werk je 1 uur ben je niet werkloos meer.
Maar de Flex werkers en de ZZP bouwen geen pensioen op dus de volgende crisis zie ik al aankomen.
Een hele generatie in armoede omdat ze geen pensioen op hebben kunnen bouwen.

3
73 Nexit-En-Snel

@68 ik maak me niet druk, jij komt met een lariekoek verhaal in @51 verzint bedragen en nu zijn de ZZP ers en flexbanen ook al de schuld van de EU en zijn alle banen opgevuld door 1 of nuluren contracten, dat we qua land op het ogenblik ook, nogmaals ook, grote voordelen hebben aan de lage rente, laat je maar even buiten beschouwing, wij als bevolking lenen namelijk ook heel veel. Dat de euro een mindervaste waarde heeft als de gulden/Dmark is zeer gunstig voor onze export en onze cobcurrentiepositie.

Weet je je brengt best een aantal goede punten ( schuld Italie, problematiek zzp’ers) naar voren maar je overdrijft zo enorm dat mijn haren recht overeind gaan staan.

4
74 Moien

@66

Misschien heeft u mij verkeerd begrepen, maar ik snapte de vraagstelling van het referendum 2005 wel. U lijkt me iets te persoonlijk te worden? question

En een referendum van 2015 ? Dat referendum is mij onbekend, misschien stemde u voor een volksraadpleging op Bonaire of in Griekenland? Daar ben ik persoonlijk niet stemgerechtigd..
Punt is dat D66-politici zich er mee tooien dat ze met de uitslag van de 2 referenda niks konden, en daarom de burger maar een instrument uit handen hebben geslagen. Hun keuze werd kamerbreed (en door regering) gesteund.

2
75 Gandalf

Mijn oudste mag voor het eerst dit jaar stemmen, hij kan niet wachten!

Eerst voor de provinciale staten, en daarna voor het Europees parlement.
Hij heeft zijn huiswerk al zelf gedaan en is eruit. Hij heeft zichzelf al geïnformeerd.

Stemmen is een voorrecht.

1
76 Dunkelheit

@76 PVV'ert toch zeker? question

3
77 Wylde Gjert

@76 het voorrecht om teleur gesteld te worden.

1
78 Gratiebarmhart

@77

Haha, nee! Dat niet.....

@78

Niets doen is ook geen optie....

0
79 Dunkelheit

@78 Het heeft inderdaad weinig zin.

3
80 Wylde Gjert

@79 Messen en pistolen, Dunkie, dat is het geheim. question Dat zet zoden aan de dijk! question

2
81 Wylde Gjert

@74
Mocht Italië vallen zou dat fictieve bedrag van 200 miljard nog laag ingeschat zijn.

1
82 Nexit-En-Snel

De nood / angst is erg hoog bij de politieke partijen

Misschien is het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd naar 4 jaar een optie ?

0
83 metoo

@72

De tijd dat ik student was heb ik al een behoorlijke tijd achter mij gelaten. Met pensioenfondsen heb ik niets te maken gelukkig, dat kan ik zelf veel beter.

De lage rente is in mijn voordeel.

Dus tot op heden gaat bij mij in ieder geval de vlag uit.

0
84 DaStef

@73

Waar komt uw fixatie voor pensioenfondsen vandaan, er zijn echt meerdere wegen dit hetzelfde resultaat zullen gaan geven.

Ik wist in de jaren 90 al dat het systeem dat destijds was opgetuigd op langere termijn niet te handhaven was, en dat is niet de schuld van de EU of haar voorgangers.

1
85 DaStef

Omdat jongeren, zoals bekend, al heel wat verder meegaand zijn gemaakt met EU en alleen nog in termen MET de EU kunnen denken, dat is vanzelfsprekend gemaakt bij hun. En dus wil men graag dat zij gaan stemmen omdat ze veel vaker politiek-correct, dus pro EU en pro immigratie, globalisatie, stemmen dan anderen.

1
86 Wendel

@75

Ik wordt niet persoonlijk, u trekt de conclusie dat het referendum van 2005 niet zou zijn gevolgd, terwijl er precies gedaan is wat de vraagstelling weergaf, de Europese Grond wet is niet geratificeerd door Nederland geheel conform het referendum, u bent diegene geweest die vervolgens het referendum uit wilt leggen als zijnde een nee op het verdrag van Lissabon, dat kunt u niet weten dat neemt u alleen maar aan, dat verdrag is namelijk niet voorgelegd als referendum, maar geratificeerd door een gekozen meerderheid in de tweede kamer

3
87 DaStef

@82 in relatie tot Nederland wel, in relatie tot de EU of wereldwijd waarschijnlijk niet en we discussieerde over de gevolgen voor Nederland .

De Brexit heeft de Britten tot nu toe al 50 miljard pond gekost.

2
88 Moien

Meer mensen die gaan stemmen, en vooral uit een groep die het normaal snel achterwege laat, dat kan alleen maar goed zijn. Ik zie hier echter nogal veel mensen, die partijen lijken te steunen die claimen directe democratie hoog in het vaandel te hebben staan, bezwaar hebben als het om mensen gaan die wellicht niet volgens hun overtuiging gaan stemmen.

0
89 Xyron

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@42 Wilders gaat het regelen. 😂...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

VRIJHEID VOOR IEDEREEN !! (behalve voor moslims en links 😂😂😂)...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Wat ligt dit er dik boven op, lijkt wel een poging om burgers van het echte gevaar uit het MO af te leiden....

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Het is te hopen dat Poetin spoedig sterft en dat opvolgers intern een bittere strijd gaan voeren. ...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dus eigenlijk is er een soort van crisis, bovenop de al aanhoudende onwenselijke situatie?Mooi, dan kan er dus een asielcrisis afgekondigd w...

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Graaier1000
Datawetenschapper Hannah Ritchie: ‘De magnetron is de meest efficiënte manier om te koken'

De koptekst geeft mijns inziens niet de essentie van het artikel weer. Helaas kan ik de koptekst alsook de korte daarbij behorende inleiding nie...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Benzardi
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

De enige juiste beslissing...

11 minuten geleden geplaatst door Benzardi

icnivad
Ongezonde aroma's in rookworst en barbecuesaus worden verboden, zo zit het

@1 Heb je een vuurtje? 😂...

11 minuten geleden geplaatst door icnivad

Hendrianus
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Walgelijk regime, de doodstraf vanwege een onwelgevallige mening. Hij moet als afschrikwekkend voorbeeld dienen zodat anderen de mond houden. ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@36 Ja joh, links dat al een eeuwigheid niet geregeerd heeft is schuldig aan wat centrum rechts heeft neergezet. Dat eeuwige gewijs naar fictief...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Mia Khalifa Sexy Video HdEbony Squirters PornSexxx.conFree BrazzerqVirgin AnalThiccameronMarathi Sex Com VideoTushy Free VideosBrizilan PornErotik FilimShraddha Kapoor AssSahara SkyeXxx Sanny LioanPorn Website FreeChoking PornBachelorette PornBrazzerz DownloadHenti2readKatie Banks NudePorn ConicOmegle AnalDownloading BrazzersNaked CeledsLordaardvarkBest Spy CamerasShraddha PornHot Sex SeensKelly Brook HotDevar Bhabhi SaxWww Xxx Hot MovieMallu Nude XxxRox PornWeb Series Porn XxxReal Tampa SwingersFtee Porn For HerBoyxxFirst Time Sex Video ComXxxx BengaliHow To Eat Her OutXxnx BhabhiHijra Ka SexColombian Porn HdNude Saree PhotoshootHot ScxPorn HujabAmouranth Por NRain Sex PornVery Hot Girl SexMilf PuMom Real Son PornBeach Cabin VoyeurTeenslovehugecocksPorn Vido IndanFab SwingetsTamil Sex StoryPorn Sex MmsMha PorncomicsTamil Aunty Sex NudeAnime Porn TeacherBreedingmaterialNewfemdomvideosKristen Renton NudeKoumi-jimaTwo DicksMallluMallu Old PornDid Anna Nicole Smith Do PornJemontre Ma SextapeFakibgsPerfect Natural TitsTina Kiss NudeHouse Cleaning Sex VideosSdmm140Curvy Body PornJenifer Lawrence NudeMonsters Of PornCeleb Onlyfans LeakedDirty Talk TeensPriyanka Chopra SexyHamsterlive PornBrazzers X VidNew Blue Film HindiBollywood Web Series PornBbw Twerking NakedFree Download Porn VideEbony Lasbian PornGaypiss PornPenis In MoviesMom Biggest TitsPussy IndianSleeping MilfArabysexyAna De Armas HottestWisconsin NudesTwerk SexyMycherrycrush PornXnxxcom ThaiMalayalam Blue FilmDownload Ullu Web SeriesXxx Vidoes ComXxxhardBengali Blue MovieNaughty America Com HdDpxxxxxSunny Leone Video ComPorn Videos Hindi VoiceMalayalam Movie Sex VideosNaked Chubby GirlsTube8xTitties LickedBlack Swingers PornWomen Masturbating PornXxxxx PhotoDesenhos Em Quadrinhos PornJavseebWomen Bend Over NudePorn MaidXxx SiterJenna JamesonvideosRaveena Tandon Hot SexAnna L And Danny BlowjobDadi Sex VideoNew Nepali SexCele Nude VideoPragnet PussyScissors Seven PornXx Video SuhagratViena BlackStep Sister Porn HotSpying On ShowerFotos De Anime PornNome De Atrizes PornoresHog TiedXxx Video KaGay Naked TwinksSexx BhabhiBig Brother NudeKendra Sutherland PornChanel Preston CreampieVictoria MatosJapan BdsnPoonam Pandey Sexy VideoJen BlancoHuge Tits LesbianXvideo.redFule34CelebrityanalXxxporm.comAlexis Texas RideBf Asmr Porn