Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moeder van vier betaalt geen belasting meer, zegt Orbán

  •  
10-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
36668748864_8d968255f2_z
Hongaarse vrouwen die minstens vier kinderen hebben betalen binnenkort geen belasting meer. Dit heeft president Victor Orbán aangekondigd in zijn jaarlijkse toespraak over de staat van het land. De maatregel is bedoeld ‘om de bevolkingsgroei te stimuleren.’ Orbán zei bij dezelfde gelegenheid dat hij ‘liever ziet dat Hongaarse families meer kinderen hebben dan dat moslims het land binnenkomen.’
Ondertussen nemen protesten tegen de regering van Orbán toe. Al sinds december protesteren Hongaren tegen de ‘slavenwet’ die Orbáns partij Fidesz  introduceerde waardoor werknemers meer uren moeten maken voor hetzelfde geld. De term ‘Orbán egy geci’, afgekort O1G , wordt sindsdien overal als graffiti op muren gespoten of op andere plekken aangebracht. Het betekent als afkorting zoiets als sperma, maar is in deze vorm bedoeld als een belediging aan het adres van Orbán. Tijdens de protesten wordt er brood uitgedeeld met O1G op de korst.
O1G_on_bread_2019-01-20
Cc-foto: EU2017EE

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.