RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nieuws

Politie boos op makers videoclip Jebroer, afspraken niet nagekomen

Tim Kimman, beter bekend als Jebroer. Beeld © Screenshot uit de videoclip van Jebroer.

De politie kijkt of er juridische stappen genomen kunnen worden tegen de makers van een videoclip van Jebroer. In de video wordt een achtervolging nagebootst met echte politieauto's. "We zijn hier niet blij mee", zegt een woordvoerder van de politie.

De productiemaatschappij die de clip van de rapper heeft gemaakt, zou de voorwaarden hebben geschonden die waren gesteld voor het lenen van de auto en uniformen.

Afspraken geschonden

Er worden wel vaker spullen van de politie uitgeleend voor televisieprogramma's of videoclips. Daarvoor gelden afspraken. In dit geval was afgesproken dat de politieauto niet de openbare weg op mocht en die afspraak is niet nagekomen.

"Daarnaast is te zien hoe Jebroer door rood rijdt, verdrijvingsvlakken meepakt en andere verkeersregels overtreedt. Voor iemand die ook een voorbeeld is voor veel jonge mensen is dat echt niet goed", zegt een woordvoerder van de politie. De korpsleiding voelt zich in verlegenheid gebracht door de videoclip.

In scène gezet

In de video is te zien hoe de rapper wordt achtervolgd door een politieauto. Het lijkt alsof hij in het televisieprogramma Wegmisbruikers van SBS6 te zien is, maar niets is minder waar. Voor de videoclip Polizei werd de achtervolging in scène gezet, geheel met uniformen en auto's.

De clip eindigt met de tekst: "Voor deze video hebben wij heel Nederland afgehuurd. Alle andere weggebruikers zijn figuranten." Aan de NOS laat het management van Jebroer weten maandag met een reactie te komen.