door in holland in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 6
  • 786x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Onvoorstelbaar man, lijkt wel of er niets meer mag werken binnen de instituten.

3
1 caso

Net als de keuringen van het 95 gebeuren bij chauffeurs, zitten al bijna 6mnd thuis, en andere landen kennen dat niet en mogen gewoon de weg op.

1
2 caso

Laten wij eerst eens kijken waar wij het meeste geld kunnen ophalen. En dat is echt de btw-fraude door ondernemers. Hiermee kunnen miljarden worden bespaard.
Herkeuren zal een fractie op kunnen leveren. Alleen bekt het zo lekker in verkiezingstijd.

4
3 rlw

Ik heb jammer genoeg nu ook te maken met het UWV en heb echt geen goed woord voor ze over .:-/

3
4 foshizzle

@4
Dit is niet alleen de schuld van uvw. Een paar jaren geleden is er zwaar bezuinigd en moesten ook mensen weg omdat onder het mom van efficient werken veel meer dingen digitaal moest i.p.v. mensen persoonlijk te ontmoeten en te praten en begeleiden en zo te helpen.

1
5 maxentius

Ik had afgelopen week een inspectie van een gebouw gaat er een raam open en staat er een vrouw met de halve voorgevel puilend uit het shirt te roepen of ik de controle arts ben van het UWV? Ze zat te wachten.

Ik gaf aan dat niet te zijn en vervolgde mijn weg.

Met dat beeld voor ogen snap ik dat er wat mis gaat in het proces question

0
6 Eastwood

@6
UWV. Voorgevel-inspectie!

1
7 in holland

@4 Daar heb ik jaren geleden ook mee te maken gehad. Mij ziek gemeld (na faillissement van het bedrijf waar ik werkte en burn out). Na een aantal maanden (ik liep bij de UWV arts én eigen arts) gezegd dat ik weer wilde proberen te gaan werken, maar geen 38 uur per week, daar was ik gewoon nog niet sterk genoeg voor. De ziekte uitkering zou stop gezet worden. Ik bleef die uitkering krijgen. Maandelijks gebeld dat ik al weer aan het werk was, maandelijks werd verteld dat ze het doorgegeven hadden. Ik ben op een gegeven ogenblik met het hele dossier naar de balie gelopen en gezegd dat ik NU een verantwoordelijke wilde spreken. Die konden zij mij niet geven, want iedereen was druk bezig. Ik kreeg het dossier terug. Ik heb het over de balie gegooid en met een veel luidere dan normale stem geroepen, dat ik het UWV nú zou gaan aangeven vanwege het niet mee willen werken. Twee dagen later had ik een brief in de bus, met de vermelding dat ik frauduleus bezig was geweest, door niet aan te geven dat ik weer werkte en dat ik in die tijd stilzwijgend de uitkering had gekregen, dus een grote boete er boven op, met vermelding dat het bedrag binnen 7 werkdagen binnen moest zijn bij hen. Overal had ik kopieën van gemaakt, die ik bij het UWV achter had gelaten. Ben gelijk weer in de pen geklommen, ben gelijk naar de politie gegaan met het hele dossier, heb het UWV aangegeven vanwege wantoestanden.

De boete heb ik niet hoeven te betalen, ik had ook gezegd dat ik alles open baar zou maken, inclusief de stukken. Gelukkig had ik die uitkering op een aparte rekening gezet.

1
8 gaulette

@3 fraude is en blijft fraude Hiervan wordt het normale volk de dupe!
Alle fraude moet aangepakt worden en bij de BTW is de belastingdienst de aangewezene en in geval van fraude bij werkgerelateerde uitkeringen het UWV!

0
9 psje

@8 en dan bent U nog goedwillendook kan je nagaan hoe gemakkelijk het iemand heeft die wel kwade bedoelingen heeft!
Volgens mij moet men daar eens met een bezem doorheen, wat extra mensen inhuren om fraude gevallen te onderzoeken, betalen zich meervoudig zelf terug!

0
10 psje

@8 Dat is toch te erg voor woorden joh ! Ik heb ook een heel verhaal, maar geen zin om het allemaal te typen, ben iig erg teleurgesteld in ze question

0
11 foshizzle

** gebruiker verwijderd **

Het UWV is sinds 2015 actief bezig om meer artsen te werven.
Het UWV heeft echter veel meer nodig: de rapportages moeten omgezet wirden in beschikkingen, systeemtechnisch moet alles aangepast worden én er kunnen nog bezwaarprocedures gaan lopen.
Dat wordt niet gedaan door een arts, daarvoor is goed geschoold personeel nodig; de mensen die ze met al die reorganisaties en vaak met jarenlange ervaring en volledig opgeleid op de keien hebben gekwakt.

@9
Er is geen sprake van fraude indien de uitkeringsgerechtigde zich netjes aan alle wettelijke eisen houdt.
De achterstanden bij het UWV leiden wellicht tot te hoge uitkeringen maar die zijn de uitkeringsgerechtigde niet te verwijten noch redelijkerwijs duidelijk te stellen.
Het is rechtens niet houdbaar om het te veel betaalde bedrag de uitkeringsgerechtigde aan te rekenen (en derhalve niet terugvorderbaar).

12 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@10
Voor effectieve aanpak van fraude is goed geschoold personeel nodig; dat had het UWV.
Deze mensen zijn met al die reorganisaties incl. hun jarenlange ervaring en volledige opleiding op de keien gezet.
Het UWV ging voor ICT (=ramp) en flexibele dienstverbanden (=weinig kennis en opleiding): de oplossing om efficiëncy te bereiken én kosten te besparen.
De politiek was destijds groot voorstander van dit alles.

13 verwijderd2420

@11 Kan ik me helemaal voorstellen.

Kreeg naderhand nog een leuk akkefietje: moest (nadat ik artrose door mijn hele lijf kreeg) bij de UWV arts komen. Die zei na een tijdje (Het was oktober) dat hij al genoeg mensen had afgekeurd, maar dat hij zich voor kon stellen dat mijn lijf pijn deed en niet meer mee wilde werken.
Kreeg ik na een week een (na achteraf bleek) een standaard brief. Ik mocht niet meer dan 20 uur werken, moest gewoon tijdig gaan rusten. Moest dus een baan gaan zoeken waar ik 9 uur per dag aanwezig was, daarvan moest ik 5 uur gaan rusten. Mocht niet vaker dan 10 keer per uur iets tillen dat zwaarder was dan 10 kg. Mocht niet vaker dan 8 keer per uur gordijnen ophangen, en nog meer van die onzin. Mijn zus, die post polio heeft en lerares was, kreeg diezelfde brief.

Ik ben terug gegaan en heb die brief voor de ogen van de arts verscheurd en hem gevraagd of deze baan écht een baan was die hij voor ogen had en er voldoening in had, of dat hij een gesjeesde arts was met een burn out of zo. Zo ga je niet met mensen om die echt willen werken. Wij hebben toen een internet bedrijf opgezet, waar ik mijn rustmomenten kon nemen.

0
14 gaulette

@12 stell dat maar 1 op de 100 fraudeert(werkelijkheid ligt helaas hoger) hoeveel zou dit de schatkist gaan schelen , of sterker nog hoeveel van het ten onrechte uitgekeerd geld zou er dan weer terugvloeien naar de schatkist. Elke vorm van fraude is er een te veel Dirt geld zou wer gebruikt kunnen worden om te geven aan hen die het wel echt nodig hebben!
@13 vandaar de bezem er doorheen en de UWV weer opnieuw opbouwen
En om de eerste rotzooi op te ruimen extra arbeidskrachten inhuren!

0
15 psje

** gebruiker verwijderd **

Laat me raden waar de meeste zieken zonder keuring vandaan komen ........

16 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

@15
Fraude moet aangepakt worden.

Echter: de te veel betaalde uitkeringsgelden veroorzaakt door achterstanden bij het UWV zijn niet aan te merken als fraude.

Primair voor fraude geldt dat er de te veel betaalde uitkering verwijtbaar kan worden gesteld aan de uitkeringsgerechtigde. De terugvorderingsperiode is dan 5 jaar en het bedrag kan worden verhoogd met een boete.

Ook is het zgn.redelijkerwijs duidelijk-beginsel (terugvorderingsperiode 2 jaar) rechtens niet houdbaar indien de te veel betaalde uitkeringsgelden te wijten zijn aan de(ze) achterstanden bij het UWV en kan er níets teruggevorderd worden bij de uitkeringsgerechtigde. Het is de uitkeringsgerechtigde niet redelijkerwijs duidelijk te stellen.

Ik begrijp dat u dit niet normaal vindt, zelfs ik als oud-UWVwerknemer (ja, ik ben er zo één die na een lang dienstverband, ruime ervaring in o.m. WAO/WIA/TW, fraudezaken én een voltooide opleiding SV op de keien is gezet) heb er moeite mee.

Maar de te veel betaalde uitkeringsgelden veroorzaakt door de achterstanden (=veroorzaakt door veel meer dan alleen het te kort aan verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en wetstechnisch beoordelaars die nodig zijn voor een goede rapportage) bij het UWV zijn te wijten aan de directie en beleidsmakers van het UWV, hun politieke medestanders/promotors en het gebrek aan gemotiveerd/opgeleid/ervaren/menselijk personeel.

17 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@16
Geboortedatum was heel vaak 01.07.
Dan de laatste 2 cijfers van het geboortejaar.
En tot slot weinig de standaard 0 maar vaak een 1/2/3/4/5/6 etc.
question question question
Maar dat was in mijn tijd hé, ik ben al een tijdje weg(gereorganiseerd).

18 verwijderd2420

@4 Het zijn medewerkers waarbij iedere emotie is ontnomen. Helpen doen ze je nooit maar als ze je kunnen naaien (bijvoorbeeld tijdelijk je uitkering stoppen door een kleine stommiteit van jouw kant) zullen ze het onmiddelijk aannemen!

(Niet persoonlijk maar van erg dichtbij meegemaakt)

1
19 upanddown

@17 hoeveel fraude zou wel niet opgespoord kunnen worden door simpel meerdere databases naast elkaar te leggen. Maar ja dat mag uit naam van privacy helaas niet!
Maar ook al is het geen fraude geld wat je ten onterechte verkregen hebt behoort je niet toe. Een ander moet dit geld ophoesten. Toegegeven men kan dan niet spreken van fraude maar men kan dit wel oplossen door achterstanden mvg extra personeel rap oplossen zodat de bedragen die ten onrechte uitgekeerd worden niet te hoog oplopen. Er is ook zoiets al eigen verantwoordelijkheid. Zoals het verhaal van @8 wel aan toont! En het gaat mij ook om degene die willens en weten de boel proberen op te lichten. Niet om degene die er niks aan kunnen doen

1
20 psje

Zo kun je lekker in het buitenland zitten met je uitkering, en er goed misbruik van maken. Dit gebeurd dus ook. Hoe is het mogelijk dat deze instantie er zo´n puinhoop van gemaakt heeft. Niet normaal dit.

0
21 Marita3

Lekker smijten met geld. De belastingbetaler dokt toch wel. Zou Pinokkio het eind van 2019 halen? Ik denk het niet.

2
22 DruppeltjeDrie

Die keuringsartsen van van het UWV zijn afgekeurde huisartsen, mensen die er echt geen verstand van hebben, als je het maar goéd speelt wordt je gewoon helemaal afgekeurd

2
23 Joepie

ad @9 Waarom wel de zwakkeren in de samenleving aanpakken maar niet de sterken, de bedrijven.

0
24 rlw

Ik heb zo'n frauderende lapzwans gekend. Was totaal arbeidsongeschikt, want zijn slaapapneu (peperduur beademingsapparaat in de slaapkamer, werd niet eens gebruikt), en als dat het dat niet was, was het wél die verrekte rug, en als het dat niet was, had ie wel astma of allergie

Behalve in zijn fokking wietplantage, daar kon ie fulltime werken, een deed alles het weer. Fijn zakken aarde sjouwen, 3 hoog de trap op. Scheppen, gieten, knippen, verpakken, no problemo. Net als klussen in huis. Ging ook prima. Dat huisje werd een paleisje, want alle tijd van de wereld en nog geld óók...

Ik stond toen 70 u per week op een zandzuiger te werken, en werk me nog altijd het schompes in de baggerwereld.

Je wil niet weten, hoe ik neerkijk op zulk soort asociale parasieten.

1
25 Biesbush

@3

Welke BTW fraude? Bron?

1
26 DaStef

Ik snap niet wat men toch altijd tegen UWV medewerkers heeft.

Die toen toch niets.........

0
27 Zware shag

@24 goed lezen ik zeg dat alle fraude aangepakt dient te worden en de zogenaamde kleine fraude ook niet vergeten mag worden daar vele kleine maken ook een hele grote!
En de maatschappij maar betalen

0
28 psje

ad 28 Dus wij beginnen met de grootste fraude
En dat is de fiscale fraude
https://kennisopenbaarbestuur.nl/media/53886/pwc-naar-een-fraudebeeld-nederland.pdf

0
29 rlw

@29

Fraude moet worden aangepakt, daar ben ik het volledig mee eens, echter de omvang van die fraude in Nederland valt behoorlijk mee

Uit uw link
"Geschat wordt dat de fraudeomvang in ons land ten minste € 11
miljard bedraagt. De overheid is daarbij de grootste benadeelde met een
geschatte verticale fraudeomvang van € 7,3 miljard. De horizontale fraude – fraude
tussen burgers en bedrijven onderling – bedraagt € 3,7 miljard. "

De overheid loopt 7,3 mrd mis, dat is 2,6% van de totale belastinginkomsten, die BTW fraude waar @3 het over heeft bedraagt zelfs niet meer dan 39 miljoen,

De fiscale fraude is het hoogst met 4,2 mrd en dat betreft het bewust onjuist aangifte doen, en zwart werken

Overigens wordt wel eens gesteld dat zwart geld het smeermiddel van de economie is, zolang het niet de spuitgaten uit loopt en dat doet het in Nederland niet.

@24
De belangrijkste fraude is fiscale fraude, zwart werken, u weet wel dat huisje dat zwart wordt geschilderd, en dan bedoel ik niet de kleur.

0
30 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Tsja en die boetes zijn na de nieuwe verhogingen, niet misselijk te noemen....

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Ik zie het ja .Indd goed gezien van Graaier....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@1Kan ook zijn dat eigenaar de kosten van een hond, of een eventuele medische ingreep niet kon betalen.En verder, hangen daar geen camera�...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De islam is een echte bedreiging voor de wereldvrede aan het worden. ...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Zouden Femke Bol, Jutta Leerdam, Puck Pieterse, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Sifan Hassan, Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruin, Marianne T...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Katja neemt het op voor Thijs Römer: "Heeft geen moord gepleegd"

Niemand heeft ook gezegd dat hij een moord heeft gepleegd maar zedendelicten met minderjarige meisjes is ook niet niks. ...

17 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Graaier1000
Gebiedsverbod Pegida-voorman in Arnhem teruggebracht naar drie weken

https://youtu.be/tRobB_cc2W0?si=MnRn4FpU8UeeU4Tp...

18 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@35 Jij wilt er nog een "grappige" term aan toevoegen, zie ik. 🥱...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Xxx AasNegro Sex HdBokep Viral IndoBoku To Mesaki SenseiRyuugamesWhitney Wren PornAvg PornFamosos PornosSkinny Brunette NudeLesbean Porn PicsBeautiful Latina SexSasha Gray VideoTec PornStuck Under Bed PornJena Larose BbcTsuninoSleolistGay Porn KinksUol Com Br BatepapoTeenxnxxPorn HomeSarawr Cosplay NudeCollege Girl Sex MovieDownblouse BoobsBrooketilliTiffany PlayboyFat AsspicsDesi Xxx SitesColumbian PornDouble D TittesCory Chase EscortBig Tis TubesOnimai HentaiFingering In AnalGlovepornPorn Louis GriffinKlieo ValentienAdelalinkaEnglish Sxe VideoNepali Sex VediosInzes PornAdria Rae AnalPyar XxxGym CameltoeFat Gril PronHd Porn PicturesXreindeersAll My LinksChudai Xxx VideoBig Booty GirlsLord ArdvarkSouth Actress XxxxBurutal PornPornos ViolentStrip Chat BrasilAmerican Aunty SexBlack TspornBig Ass Pov PornPetite Naked WomenHindi Super SexMarathi Webseries PornIncestvidz Porn VideosAnal GaloreFree Striper GamesCelebrity Nudes LeakBeth Phoenix NudeSexy Boobs PhotoTamil Actress Cum TributeGay Bareback PormCzech Street XxxAnime Girl With Big BoobsJade Lavoie PornPorn Japanese MassagesPalambar PornDesperate Amateurs RedditRexpornoSri Divya Sex VideoSex Web Series NewTamil Xxx MmsFucpornCumming On.sisters FacePorn Shanes World91自拍论坛SissiringKath Perry NakedBig Ebony ClitorisJanvi Kapoor NudesXxx JaanTg Tf CaptionAssporn VideosTube Top PornSpankbroNtr Hentai GameFree Porn TtubeSxtpornسكس مني فاروقNekokunyFraternity Gay PornMariconasRosasweet02Nude Men PicsWww Sexvodeo레전드 야동Women's Wrestling PornBahan Bhai Ki Chudai HindiLatina Porn SquirtXxxnx.Www.camsoda.comSex Xxx Sex VideoChelsea Handler SextapeTelugu Sex Video BfKatherine Langford Xxx VideosBig Big Tits TubeDragon Age PornKiara Blay NudeCuming Inside HerPprno CaseiroJoyspron ComIdianxxxMenstruation PornAsian Lesbian PornhubAnimated Porn MovieEroticageHentai Do BomVideos De Sexo CurtoWww PornpiLana Ehoades AnalBbw Marure PornXnxx AntysSex BengaluruPorna 18+Celebrity Pics NakedPorn ReallityTufos.com.nrSex Video Desi DownloadSunny Leone Blue Film Full HdFicked Up PornBalance Ta.nudeAnime EróticoXhamestwrNude William LevyKochi SexSexiest Ariana Grande PicsSwallowing My LoadHot Indian Babe SexSex New Web SeriesHqporberRuenuWww.sexvideo.comeSax Vedo