U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 4
Een kleine meerderheid van de Britten wil dat de brexit wordt uitgesteld, blijkt uit een in opdracht van de The Independent uitgevoerde enquête. Zo'n 53 procent wil dat die extra tijd gebruikt wordt voor een tweede referendum of vervolggesprekken met de EU-onderhandelaars in Brussel. ...

7 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
4

@98 Nee, dat begrijp ik. Dan doet GB het toch niet?

101 Liz    
6 maanden geleden door Liz
3
Meld

@101 even een basis cijfer: het VK is voor haar voedselvoorziening voor 50% van import afhankelijk.

102 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@99 Dat bedoel ik. Gaat de EU dan niets meer aan.

103 Liz    
6 maanden geleden door Liz
4
Meld

@103 waarom doe jij dan of de EU zich daarmee bemoeit terwijl dat niet zo is?

104 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
3
Meld

@102 " even een basis cijfer: het VK is voor haar voedselvoorziening voor 50% van import afhankelijk."
*

Dat betekent dat de EU-landen hun export dan niet meer kwijt kunnen in GB. Dat is weer de andere kant. Het werkt van 2 kanten. De EU-landen zullen het net zo belangrijk vinden dat er (onderlinge) versoepelde afspraken zouden komen.
Ik zou dan als ondernemer van een EU-land best eigenwijs zijn, want ik wil toch m'n goederen kwijt aan GB.
Handel is handel.
Niet in het voordeel van de EU dus. Als de EU dwars gaat liggen, dan nek je toch de overige EU-landen ook?

105 Liz    
6 maanden geleden door Liz
2
Meld

@104 Omdat die grens met Ierland nog een probleem is.

106 Liz    
6 maanden geleden door Liz
2
Meld

@105 Je kunt je handel ook nog wel kwijt alleen zullen de prijzen omhoog gaan.
En nogmaals waarom zou de EU toe moeten gaan geven, die handelaar kan namelijk ook zijn goederen aan anderen verkopen, de Britten hebben niets mits ze bereid zijn meer te betalen.
Opnieuw het is niet de EU die dwars ligt het zijn nog steeds de Britten die alles hebben afgewezen en kennelijk denken dat ze hun zin toch wel krijgen.

107 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@105 nee, dat betekent dat de VK consument meer moet betalen en dat heeft negatieve invloed op de omvang van die handel. Bovendien geldt dat ook voor import uit andere landen dan de EU.

Daarnaast, het VK kan zelf besluiten aan de gemeenschappelijke markt mee te doen, dat hebben ze in januari (plan May) afgewezen, dus wie is er dan "eigenwijs"?

Daarnaast: ik heb al meerdere malen uitgelegd hoe het zit met de armoedesituatie in het VK, dat lijkt bij jou (en andere Brexit voorstanders) niet erg te beklijven, hetgeen de mogelijkheid tot het kopen van voedsel nu al ernstig beperkt voor veel burgers.

Wat denk jij dat de situatie wordt voor mensen die nu al maaltijden moeten overslaan om hun kinderen te eten te geven, hetgeen een reele situatie voor vele duizenden Britten is?

En toon jij maar eens aan dat de EU "dwars ligt".

108 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@106 Dat is een "probleem" dat het VK voor zichzelf geschapen heeft door in een verdrag met Ierland condities op te nemen die uitgaan van lidmaatschap van de EU van beide partijen.

Dus als het VK uit de EU wil, heeft het VK ervoor te zorgen dat zij haar verdragen met andere landen nakomt. Wat jij schrijft slaat dus nergens op.... maar ook dat is hier al vaker uitgelegd.

109 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

Ik geloof dit bericht simpelweg niet. The independent.... is niet wat het claimt te zijn.

110 Ziener    
6 maanden geleden door Ziener
1
Meld

@97
Nee, maar we moeten dan wel voorkomen dat er een makkelijk achterdeurtje via de UK ontstaat, waardoor Amerikaanse chloorkippen via de UK naar de EU geëxporteerd kunnen worden. Dus dat "helpen"van de UK zoals jij al een aantal keren hebt geopperd, dat kan dus niet.

Want "helpen" is het creëren van achterdeurtjes, waar alleen slimme zakenmannen iets mee opschieten.

111 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

@105
Dat heb ik je al een keer uitgelegd.
Natuurlijk blijven de EU bedrijven voedsel exporteren, dat zal alleen door de grotere administratie duurder worden. Het is niet reëel om aan te nemen dat de VS of Australië die voedselexport zal overnemen,die zitten simpelweg te ver weg voor verse producten.

De andere kant op, niemand in de EU zit op het voedsel uit de UK te wachten. Voldoende alternatieven.


112 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

@111 daarnaast is het juridisch niet houdbaar om het VK zonder een verdrag een uitzonderingspositie te geven. De EU wil zich terecht niet in een dergelijke positie brengen.

Het VK had namelijk ook deelname aan de Douane unie of de gezamelijke markt kunnen nastreven.

113 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@110
En welk belang hebben wij om te weten wat jij wel of niet gelooft?
Iedereen met meer dan twee werkende hersencellen kan zien dat die hele Brexit niet goed is voor de normale burgers in het VK.

114 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

@112 ca. 80% van de VK visvangst wordt naar de EU geexporteerd. Niet alleen zal vis uit het VK duurder worden maar ook lager van kwaliteit door de langere wachttijden bij de grens.

Een ander punt wordt bedrijven die met een just-in-time productiemethode werken. Die gaan enorme last krijgen van de Brexit omdat levertijden onvoorspelbaar worden, waardoor productiestoringen optreden en de kosten extra oplopen.

115 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@113
In ieder geval heeft het niets met starheid van de EU te maken, wat Liz hier constant suggereert.
Er zijn gewoon geen makkelijke tussenoplossingen.


116 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

Enquetes zeggen niets en hebben geen enkele status.

Verkiezingen en referenda zeggen wel wat en hebben wel status.

Uit ervaring kunnen we weten dat polls er heel vaak naast zitten en alleen daarom is het goed dat ze van geen enkele invloed zijn. Leuke informatie maar je kunt er helemaal niets mee.

117 PFL    
6 maanden geleden door PFL
2
Meld

@115
Voor die productiebedrijven wordt het dus heel aantrekkelijk om naar EU alternatieven te zoeken of de productie uit het VK naar de EU te laten verplaatsen.

In ieder geval; dat is allemaal niet goed voor de normale burgen in het VK.

Het is idioot om te denken dat die die verloren export dan wel even door de oude Gemenebest landen overgenomen zal gaan worden. Als die potentie er was, dan was die allang aangeboord.

118 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

@118 probleem is wel dat de meeste van die vis in Britse wateren wordt gevangen. DUs de verwerking van die vis in het buitenland gaat een juridisch probleempje mbt visrechten veroorzaken.

119 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@117 Gedecimeerde investeringen en ontbrekende handelsverdragen hebben nog meer "status" die zijn namelijk de keiharde realiteit na 29 maart.

Wat voor onzin en rotzooi dat VK parlement allemaal veroorzaakt met die incompetente regering daar heeft voor mij de status van toiletpapier.

120 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@107 " En nogmaals waarom zou de EU toe moeten gaan geven, die handelaar kan namelijk ook zijn goederen aan anderen verkopen, de Britten hebben niets mits ze bereid zijn meer te betalen."
*

Ik vind dat je hier toch wel erg gemakkelijk over denkt.
Stel, ik exporteer bloembollen aan GB. Zou ik dan GB heel makkelijk kunnen laten vallen en zomaar een paar nieuwe klanten kunnen vinden? Dan zou ik ze al hebben. Ik wil mijn bloembollen kwijt en dan verlies ik een groot aantal klanten in GB.

121 Liz    
6 maanden geleden door Liz
1
Meld

@118 naast de logistieke problemen door afstand zijn de meeste van die landen economisch totaal niet in staat de rol van de EU over te nemen.

122 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@120 . Misschien kun jij premier van de UK worden. JIj weet kennelijk alles beter, knap hoor……..

123 PFL    
6 maanden geleden door PFL
1
Meld

@121 daar zijn bloembollenhandelaren echt al wel mee bezig, die zoeken doorlopend naar nieuwe afzetgebieden.
Daarbij als gezegd ze kunnen nog steeds naar GB Exporteren alleen zal de prijs stijgen.

124 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@121 goh, begin jij eindelijk te begrijpen dat invoerheffingen op een product lagere afzet van dat product betekent, naast hogere afzetprijzen...

Begrijp jij dan ook dat minder product van A naar B over die hele keten minder werkgelegenheid betekent?

125 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@124 die markten zijn al zo goed als volledig bediend met aanbod. Ik betwijfel of er op korte termijn zoveel marktsegment te winnen valt. Vaak werkt men ook met langdurige contracten (lagere prijzen tgv verzekerde afname).

126 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@108 " En toon jij maar eens aan dat de EU "dwars ligt".
*


De Europese Unie wil, net zoals het VK, geen grens op het eiland. Dan krijg je weer gelazer, zo is de vrees, zegt politiek verslaggever Fons Lambie. De EU stelt daarom voor een uitzondering te maken voor Noord-Ierland.

Soort grens in zee
Het is dan weliswaar uit de unie maar heeft dan nog wel toegang tot de Europese markt voor mensen in Noord-Ierland. Belfast moet dan wel de wetten van Brussel blijven volgen.

En dat gaat London weer te ver, zegt Lambie. "Je krijgt dan verschillen binnen het VK. Een soort grens in de zee tussen Noord-Ierland en de rest van het VK. En dat willen de bexiteers echt nooit."

Toekomstige handelsrelatie
Naast de grenskwestie speelt de toekomstige handelsrelatie, die van levensbelang is voor bedrijven. Nu hoort het VK bij de douane-unie en de interne markt - met vrij verkeer van personen, (goederen, diensten en kapitaal).

Het voorstel van May behelst wél de goederen, maar verder niets. Maar dat kan niet, vindt EU. Dan trek je de Europese interne markt uit elkaar, is de beredenering.
"
https://www.rtlz.nl/algemeen/economie/artikel/4423866/brexit-eu-top-salzburg-meningsverschillen-grens-noord-ierland
***


Kortom, ik vind dat de EU dwars ligt.127 Liz    
6 maanden geleden door Liz
3
Meld
128 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@115 " ca. 80% van de VK visvangst wordt naar de EU geexporteerd. Niet alleen zal vis uit het VK duurder worden maar ook lager van kwaliteit door de langere wachttijden bij de grens."

*
Wij importen toch ook vis uit Vietnam?

129 Liz    
6 maanden geleden door Liz
1
Meld

@127
Dat zie ik helemaal niet.

130 Realisme graag!    
6 maanden geleden door Realisme graag!
1
Meld

@129 inderdaad en die komt hier diepgevroren heen en daardoor gaat de kwaliteit achteruit.
Daarbij gaat het vooral om kweekvis.
Vanuit GB is het Noordzeevis die gekoeld binnen komt.

131 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@128 -> @113 Ik begrijp de reden van GB wel, want dan moeten ze ook personen toelaten.

132 Liz    
6 maanden geleden door Liz
2
Meld

Wat krijg je als je klootjesvolk te veel directe invloed op politiek geeft?

Een Brexit. question question question

133 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld

@127 nee GB wil iets wat niet kan. En dat weten ze ook wel want ze hebben zelf meegewerkt en ingestemd met de huidige regels in de EU.

134 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@131 En daarom moet de EU soepeler hiermee omgaan, maar dat willen ze niet. Dus hebben de andere EU-landen minder kwaliteit vis. Het is maar wat je wilt. De EU speelt het hard, maar uiteindelijk worden ze daar misschien zelf wel meer de dupe van dan GB.

135 Liz    
6 maanden geleden door Liz
5
Meld

@126 het zal inderdaad niet mee gaan vallen. Het zal Nederland en met name de landbouw ook echt wel geld en werkgelegenheid gaan kosten maar minder dan GB.

136 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@127 Ik wel.

137 Liz    
6 maanden geleden door Liz
3
Meld

@135 , Wat GB wil, is hetzelfde als dat jij je jaarabonnement voor de Efteling niet verlengt maar vervolgens wel verwacht dat je zonder beperkingen gewoon gratis toegang tot het park krijgt.

Zo werkt het niet.

Goed dat de EU hier de poot stijf houdt.

138 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
1
Meld

@127 serieus een artikel van september? En in de tussentijd is er niets gebeurd?

139 Moien    
6 maanden geleden door Moien
2
Meld

@125 Kosten onderling verdelen? Zo reik je elkaar de hand toe. Maar de EU zal wel " dwars" gaan liggen..

140 Liz    
6 maanden geleden door Liz
4
Meld

@135 en dat kan dus niet omdat daarmee precedent geschapen wordt. Verdragen, verdragen, verdragen!!!

Daarnaast : De interne markt van de EU is de grootste ter wereld. Dat is een enorm belang waar de EU niet lichtzinnig mee omgaat. En het VK na een Brexit is dat niet waard.

141 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@138 Precies. Nu de EU duidelijk voor haar lidstaten opkomt en niet voor een vertrekkende partij komt er alsnog weerstand.

Zeuren om het zeuren. Bij sommigen kun je met onderbouwing aankomen ter grootte van een bijbel, in hun ogen is en blijft de EU de poeias.

Geen aandacht aan schenken eigenlijk.

142 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
0
Meld

@140 allemachtig, leert u wel eens iets van antwoorden die u krijgt op uw vragen en verhaaltjes?
Hoe vaak moet u nu nog worden verteld dat het GB is die iets willen wat niet kan.
Dat het GB is dat de door hun eigen regering gesloten deal met de EU afwees?
Dat men in GB mof steeds niet weet wat men wil en nog steeds niets heeft geregeld voor 29 april?
Het is niet de EU die hier dwarsligt maar toch echt GB.

143 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@143 "maar toch vind ik dat de EU dwarsligt..."

144 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@143 dat ze niets kan leren is ook de schuld van de EU.

145 Moien    
6 maanden geleden door Moien
1
Meld

@140 Ooit gehoord van de douane unie? iets waar de UK wel gebruik van wil maken er echter niet voor wil betalen! Hun is hetzelfde verdrag aangeboden als andere landen zoals zwitserland bijvoorbeeld (was voor hun ook geen optie !)
De EU heeft ook de hand uit gestrekt en wilde meewerken aan een uitstel, deze is ook afgeslagen!
En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Maar het ligt aan de EU dat ze niet mee willen werk!
De Britten hebben meerdere kansen gehad om er uit te kunnen komen echter zij willen het zoals zij het willen (maar helaas is het dan ruim 400 miljoen tegen 60 miljoen!)

BTW U had het trouwens steeds over die vervelende regels van de EU(waar U ook nog geen voorbeeld van gegeven heeft die nadelig is voor de handel), vertel dan eens waarom heeft de UK deze regelgeving dan een op een overgenomen in hun eigen regelgeving?

146 psje    
6 maanden geleden door psje
0
Meld

@143 , " leert u wel eens iets van antwoorden die u krijgt "

Nope. question

147 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld
148 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@142 , Ach ja, de meeste voorstanders van de Brexit en schreeuwers om een Nexit, zijn in de vooral kansloze figuren die een zondebok nodig hebben voor hun eigen falen in hun leven, en uiteindelijk zonder enige inhoudelijke kennis, dan wel historisch besef, daar de EU voor hebben gekozen.

149 Weet geen naam    
6 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@145 ik liet net een ruft.... Ook de schuld van de EU!

150 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

Overigens was de komst van Nissan (5000 werknemers) naar het VK gebaseerd op het lidmaatschap van het VK van de EU. Met het Brexit valt dus ook op termijn het doek van deze vestiging en dat betekent vele duizenden banen die verloren gaan, ook in de toeleverende bedrijven.

151 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@150 Omdat de EU jou te zwaar op den maag ligt?

152 Criticaster    
6 maanden geleden door Criticaster
0
Meld

@150 hangt van de stank af.

153 Moien    
6 maanden geleden door Moien
1
Meld

... en Nissan gaat het VK voor de rechter slepen.

154 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@153 uien en bonen goed genoeg?

155 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@155 wel een engels maal......

156 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

Okeee...En dan de anti-EUers dom vinden...
Dit niveau was voor mij een beetje te laagquestion

157 Liz    
6 maanden geleden door Liz
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

1 dag geleden door Telegraaf

16-jarige Cihan wil met Pegida-voorman in ges...
De Pegida-demonstratie van deze zondag op het...

5 uur geleden door DagmarA

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

1 dag geleden door zilvergoud

'Johnson dreigt uitstapkosten brexit met...
Voor de EU is aanpassing van het scheidingsak...

8 uur geleden door NOS

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

24 uur geleden door iSlam FM!


ADVERTENTIE


Laatste reacties
samcash
Psychiater zegt dat Trump miljoenen meer dode...
Daar hoef je geen psychiater voor te zijn om...

1 minuut geleden door samcash

Eksteroog
Irak zal "hard antwoorden" als blijkt dat Isr...
@77 Onzin. Vrijwel alle moslims willen alle...

1 minuut geleden door Eksteroog

Scrow
Psychiater zegt dat Trump miljoenen meer dode...
Tijd voor deze persoon om eens een collega te...

1 minuut geleden door Scrow

foshizzle
Duo duwt 11-jarig kind van fiets in Vleuterwe...
Hoeveel geld denken ze dat een jong kind bij ...

1 minuut geleden door foshizzle

PabloEscobar
Psychiater zegt dat Trump miljoenen meer dode...
Trollen draadje voor multi nepaccount laffaar...

2 minuten geleden door PabloEscobar

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig