Start van hoofdcontent

Stad

nl

Roep om maatregelen op Buikslotermeerplein: 'Jongelui trekken schreeuwend voorbij'

9 februari 2019, 18.49 uur · Aangepast 9 februari 2019, 19.05 uur

Ondernemers op het Buikslotermeerplein willen dat het stadsdeel iets doet om onveilige situaties in de avonduren te voorkomen.

Gisteravond en vannacht vonden er twee geweldsincidenten plaats. Een man raakte op de parkeerplaats zwaargewond bij een steekpartij. Een aantal uren daarvoor overvielen twee mannen vlak voor sluitingstijd een winkel van de KPN. 

Lees ook: Man zwaargewond na steekpartij Buikslotermeerplein

Achteruitgang
Ondernemers op het Buikslotermeerplein klagen al lange tijd over de achteruitgang van het winkelcentrum. Vooral tegen de avond is het er stil, al wordt wel veel gesurveilleerd door de politie.

'Het is hier best wel desolaat 's avonds', vertelt een verkoopster. 'Geen gezinnen, geen oude mensen. Dus jongelui die schreeuwend voorbij trekken. Ik denk dat het stadsdeel daar toch wel wat in kan betekenen. Eventueel met extra camera's.'

Herontwikkeling
Het stadsdeel laat weten dat maatregelen nog wel even op zich kunnen laten wachten. Er zijn twee ingrijpende plannen voor herontwikkeling van het gebied, maar daar zijn veel verschillende vastgoedpartijen bij betrokken. Die kunnen nog steeds geen overeenstemming bereiken over de aanpak.

Lees ook: Medewerkers telecomwinkel vastgebonden bij overval op Buikslotermeerplein

Het slachtoffer van de steekpartij is overgebracht naar het ziekenhuis en is niet in levensgevaar. De politie heeft na de steekpartij vannnacht twee jonge mannen aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de vechtpartij en het steekincident is.

De medewerkers van de overvallen winkel zijn volgens hun collega's erg geschrokken en krijgen slachtofferhulp aangeboden.