Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie beëindigt demonstratie tegen Wilders

  •  
09-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
enschede
Een protest van verontruste burgers tijdens een flyeractie van Geert Wilders in Enschede is door de politie afgebroken. De demonstranten uitten hun zorgen over de onder meer wegens aanzetten tot discriminatie veroordeelde PVV’er. Ze riepen teksten als “Weg met Wilders, nooit meer fascisme!”, meldt RTV Oost. Die praktisering van de vrijheid van meningsuiting werd niet op prijs gesteld.
Er waren zo’n vijftig PVV-sympathisanten afgekomen op het campagnebezoek van Geert Wilders in Enschede. NRC maakte een sfeerverslag van de stemming onder de trouwe fans van de PVV-voorman. De Wilders-stemmers voelen zich zoals bekend vaak slachtoffer van de globalisering maar nu werd duidelijk dat ze dat op een heel andere manier bedoelen dan gedacht. Volgens hen is de aarde geen globe maar plat:
"Caryl Kirk uit Hengelo loopt achterin mee. Hij steunt Wilders „omdat hij als enige de waarheid spreekt.” „We worden allemaal voorgelogen”, zegt Kirk. Waarover? „De grootste leugen was 500 jaar geleden, toen Copernicus beweerde dat de aarde rond is.” Kirk heeft zijn dochter meegenomen. Zij gelooft wel dat de aarde rond is. Volgens Kirk is dat „natuurkundig onmogelijk”. Hij heeft op filmpjes op internet gezien dat het International Space Station „aan haakjes en draadjes” is opgehangen in een filmstudio."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.