Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Voormalig premier Balkenende baalt: “Nederland heeft baat bij een Grand Prix

Voormalig premier Balkenende baalt: “Nederland heeft baat bij een Grand Prix"

09-02-2019 09:51
24
Author profile picture

Richard Verweij

Geen geld vanuit de regering voor een eventuele Grand Prix in Nederland. Zandvoort had gevraagd om een paar miljoen, maar kreeg een duidelijk ‘nee’ te horen. Een flink gat in de begroting dat in korte tijd gedicht zal moeten worden wil het circuit aanspraak kunnen maken op een GP. Voormalig premier Balkenende baalt van de manier waarop de regering omspringt met de mogelijkheid om zo’n groot evenement naar Nederland te halen.

“Ik hoop sowieso dat de Formule 1 naar Nederland gaat komen”, meent de voormalige Minister-President van Nederland op BNR. “Dat is van groot belang. Zandvoort heeft natuurlijk de historische achtergrond en dat is een voordeel. Maar voor mij is het belangrijkste dat ie ook naar Nederland komt. Het kabinet heeft gezegd dat ze de race niet zullen ondersteunen en dat vind ik jammer. Je hebt geen Olympische Spelen, geen Europese Spelen en geen World Expo in Rotterdam. Dan ook geen Grand Prix is een beetje jammer.”

“Je hebt zulke grote evenement nodig. Er zijn een hele hoop mensen die niets met autosport hebben, maar vanwege Max Verstappen zoiets hebben van ‘hey, dat vind ik boeiend’. Kijk naar de buitenlandse Grands Prix, waar het vol zit met mensen in oranje kleding. Dat komt ergens vandaan. Ik was zelf in België aanwezig bij de GP daar en toen waren en tienduizenden fans in het oranje. Dan zou ik het hartstikke leuk vinden als we dat in Nederland ook zouden hebben.”

Mocht Zandvoort het financiële plaatje niet rondkrijgen, dan staat Assen al te popelen om op het vrijgekomen plekje te stappen. De vraag is alleen in hoeverre het circuit een serieuze kandidaat is in de ogen van de FOM, aangezien het management van de Formule 1 overduidelijk een voorkeur uitsprak voor Zandvoort. De organisatie van Assen meent er alles aan te doen om de FOM te overtuigen van het zijn va neen volwaardig alternatief, maar de tijd begint voor beide circuits wel te dringen alles op orde te krijgen.