Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Roken in auto met kinderen? Voortaan tot 1.000 euro boete

Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert vanaf vandaag/zaterdag 9 februari in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro. Het rookverbod in de wagen in het bijzijn van kinderen is een ingreep van voormalig minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Zij werkte de maatregel op Vlaams niveau uit omdat een federale regeling uitbleef. 

53 reacties

  • Benny Coomans

    5 jaar geleden
    in Vlaanderen niet roken achter het stuur , 70 km/u enz.. - in Wallonie wel roken achter het stuur en 90km/u enz... - Belgiek ten top, maar toch zijn we 1 land, laat me niet lachen
  • marie-claire de bosscher

    5 jaar geleden
    hypocriet land, verbieden en tegelijk accijnzen innen en zakken vullen; wees logisch : helemaal verbieden, en dan nieuwe belastingen uitvinden om iedereen nog wat armer te maken; mijn pa rookte vroeger altijd in de auto, ben er niet slechter van geworden; allemaal sterk overdreven. (ben ex roker).
  • Deborah Verslyppe

    5 jaar geleden
    Het roken in de auto moet volledig verboden worden! Is even gevaarlijk als met de gsm bezig zijn tijdens het rijden. Ook in het algemeen: roken bij jongeren onder de 18 jaar verbieden, boetes geven voor het op de grond gooien van peuken,.... Het is slecht voor je gezondheid én voor je portemonnee (en de portemonnee van alle belgen die er voor mogen meebetalen). Wanneer stopt het eens met die vuiligheid?!
  • Niels Thijs

    5 jaar geleden
    kunnen misschien ook meteen controleren of de bestuurder een assenbak heeft in de auto. Geen assenbak in de wagen wil zeggen dat de brandende/smeulende peuken op de weg zullen belanden als de bestuurder er klaar mee is. Ik zie ze elke dag rondvliegen op weg naar het werk en rondom mij allemaal beschermd gebied vol heide.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Hoewel de meeste ouders automatisch niet zullen roken in een auto met kinderen is deze wet een goede zaak. De meeste ouders slaan of mishandelen hun kinderen ook niet en toch heeft niemand bezwaar dat daar straffen aan vast hangen. Men zou nog verder moeten gaan en roken verbieden voor iedereen jonger dan 18 jaar. Ook de prijs van rookwaren moet omhoog.