RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Drama in London Zoo: zeldzame tijger doodgebeten door mannetje

Deze foto van Asim werd vorige week trots door de London Zoo naar buiten gebracht Beeld © London Zoo

Een poging van het fokprogramma van Sumatraanse tijgers in de dierentuin van Londen is uitgelopen op een drama. Een ingevlogen mannetje dat voor nakomelingen moest zorgen bij het vrouwtje van de London Zoo, beet zijn beoogde partner dood.

In heel de wereld leven er nog maar zo'n 500 tot 600 Sumatraanse tijgers in het wild. De fokprogramma's van dierentuinen zijn daarom essentieel voor het voortbestaan van de soort.

Tien dagen wennen

Ook deze poging was daarom zorgvuldig voorbereid. Asim, het mannetje, arriveerde tien dagen geleden geleden in Londen en had die dagen in een afgesloten verblijf naast zijn beoogd partner Melati doorgebracht, zodat ze aan elkaars geur konden wennen.

De verzorgers hielden de signalen goed in de gaten, en toen het er vanmorgen op leek dat de tijd rijp was om ze echt bij elkaar te laten, ging het scheidingshek open. Het ging al snel mis. Asim koos de aanval en de machteloos toekijkende verzorgers konden niets anders dan proberen hem af te leiden met alarmpistolen en andere harde geluiden. Toen ze de twee eindelijk hadden gescheiden, was het al te laat. Melati was al dood. 

De verzorgers in de dierentuin zijn er uiteraard kapot van. Melati woonde al bijna haar leven in de London Zoo.  "Onze voornaamste taak nu is goed zorgen voor Asim terwijl we dit verwerken." 

Doel
Lees ook:
Doel is gehaald: verdubbeling wilde tijgers in Nepal