Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoonster betrapt inbrekers in Zuidoost

8 februari 2019, 13.00 uur

De politie is op zoek naar een man die betrokken is bij een poging tot woninginbraak aan het Kantershof. Als hij zich niet binnen één week meldt, worden herkenbare beelden van hem getoond. Bij de inbraak werden hij en zijn handlanger betrapt door een bewoonster die gewoon thuis was.

Op dinsdag 30 oktober rond 12.30 uur probeerden de twee mannen de woning in Zuidoost binnen te dringen, terwijl de 46-jarige bewoonster gewoon boven in haar huis was. De verdachte belde meerdere malen aan en forceerde vervolgens het keukenraam.

Tijdens het aanbellen reageerde de vrouw niet, maar bij het horen van een harde knal besloot zij toch naar beneden te gaan. Het duo ging er bij het zien van de bewoonster snel vandoor.

'Het idee dat er wordt ingebroken als je niet thuis bent is al heel onprettig, laat staan als je thuis bent. Dat wil je absoluut niet hebben', zegt een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020.

Eén week tijd om te melden
Op de beelden is de man van ongeveer een jaar of 18 goed te zien. Hij heeft een donker getinte huidskleur en kort donker haar. Hij draagt een donkergrijze jas met een oranje voering in zijn capuchon.

Gelijk na de poging van de woninginbraak werd de achtervolging ingezet. De medeverdachte is hierbij al gepakt. De man die nog wordt gezocht krijgt één week de tijd zich te melden, anders worden de beelden herkenbaar getoond bij Bureau 020.