door Inter in Overig  ·  8 Reacties

  • 6
  • 483x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Haha, de excuusallochtoon aan het woord

16
1 Jewkakka

Spijker op de kop.

1
2 Sandokan

Helaas niet geheel te lezen.
Maar meestal heeft de man gelijk.

3
3 Positivo

@1 Een van de weinige met verstand, kunnen we van jou niet zeggen.

3
4 Positivo

Irrationeel geklets over migratie? Nee hoor, gewoon rationeel: wij kunnen al die kansarmen niet huisvesten en hun uitkering betalen.

Niks irrationeels aan

2
5 Lerac

Stop irrationeel geklets over immigratie, klimaat en diversiteit
Immigratie als natuurverschijnsel, diversiteit als cultus en oncontroleerbare alarmverhalen over het klimaat: Afshin Ellian beziet bezorgd hoe irrationaliteit de democratische rechtsorde bedreigt.

Wanneer de irrationaliteit haar intrede doet in de politiek, begint het tijdperk van mythos, oftewel mythologie. Alle totalitaire regimes van de twintigste eeuw werden in de kern van hun denken en handelen geleid door irrationaliteit.

Voor rationeel handelen bestond slechts een beperkte ruimte: de rationaliteit werd ingezet voor het bereiken van irrationele doelen. Klinkt dit als een paradox? Nee, er was gewoon een onverdraaglijke tegenstelling in het denken en handelen van totalitaire regimes.

Democratische rechtsorde bedreigd door irrationaliteit


Afshin Ellian
Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van technologie voor de bouw van langeafstandsraketten om de irrationele doelen van het socialisme te dienen. De genoemde tegenstelling leidt ertoe dat wetenschap uiteindelijk onder een totalitair regime stagneert en capituleert voor het mythologische geweld.

Waarom probeer ik, juist nu, u te overtuigen van de gevaren van irrationaliteit? Zijn er aanwijzingen dat de democratische rechtsordes door irrationaliteit worden getroffen of bedreigd? Dat denk ik wel.

En het is mijn plicht om hier en elders de rede te verdedigen en de consequenties van irrationaliteit te verhelderen. Er zijn minstens drie gebieden (politieke domeinen) die door de irrationaliteit worden bedreigd. Die dreiging wordt versterkt met zogenaamde wetenschappelijke of quasi-wetenschappelijke interventies. Laten we het beestje bij de naam noemen: immigratie, klimaat en multiculturalisme (diversiteit en aanverwante vraagstukken).


Immigratie geen onontkoombaar natuurverschijnsel, maar vermijdbaar
Over immigratie wordt vaak gesteld dat die onontkoombaar is. Het is er en het gaat door. Daarbij wordt vaak een beroep gedaan op het gebruikelijke argument: immigratie is van alle tijden. Maar immigratie is geen natuurfenomeen, en de mens is in staat om nogal wat natuurfenomenen te weerstaan.

Immigratie is tegen te gaan wanneer het op twee gebieden onaantrekkelijk wordt gemaakt: cultureel of sociaal-economisch en via grensbewaking. Er zijn 26 landen aangesloten bij het Schengenverdrag. Als die de noodzakelijke middelen ter beschikking stellen om buitengrenzen met fysieke middelen te beschermen en illegalen onmiddellijk terugsturen naar de andere kant van de grens, dan zal de immigratie naar behoren worden beperkt.

Daarnaast zijn er andere, meer interne maatregelen die de aantrekkingskracht van de immigratie naar het Westen kunnen doen verdwijnen. De sociaal-economische beperking van immigratie begint met de totale uitsluiting van de verzorgingsstaat voor een bepaalde periode en de toelating tot het systeem voor de nieuwe migranten afhankelijk maken van aantal jaren dat een migrant belasting heeft betaald.

Ook op het gebied van integratie moeten we weerstand bieden en niet Nederland aanpassen aan de religie en cultuur van migranten. Dat zou ook tot ontmoediging van massa-immigratie leiden. Hoezo, immigratie onontkoombaar?! De massale volksverhuizing is dus vermijdbaar en niet onontkoombaar.

Diversiteitsdiscussie steeds extremer: gebedsruimtes op universiteit
Lees ook Geerten Waling
Totale gekte regeert op de Universiteit van Amsterdam


In Nederland zijn we continu bezig met een discussie over het aanpassen van diverse structuren voor migranten. Zo wordt meer en meer diversiteit aan de universiteiten geëist. Er wordt nu zelfs gesteld dat er meer migranten aan de universiteiten moeten worden toegelaten. Maar de Nederlandse universiteiten staan al open voor alle mensen, ongeacht hun afkomst, geloof of geaardheid. Wel moeten ze voldoen aan bepaalde eisen. En uiteindelijk gaan intelligente migranten zeker studeren aan universiteiten. Ook wordt er gezegd dat er gescheiden gebedsruimtes moeten komen voor moslims. Maar een universiteit is geen religieuze instelling. Het zijn werkelijk verbazingwekkende discussies. Het gaat hier niet meer om de diversiteit, maar om een specifieke diversiteitsideologie.

Hetzelfde geldt voor het klimaatdebat. Nu de linkse partijen de hoop hebben opgegeven om op een democratische wijze een meerderheid te kunnen creëren voor hun radicale maatregelen, gebaseerd op irrationele klimaathysterie, richten ze zich tot kinderen.

Het zijn nu de klimaatspijbelaars die de radicale irrationele wereldbeschouwing van klimaatgelovigen moeten uitdragen. Het klinkt onschuldig, maar dat is het niet. De klimaatfundamentalisten willen met behulp van die kinderen een soort emotionele buitenparlementaire atmosfeer creëren voor de totale verandering van de westerse leefwijze en uiteindelijk de verandering van de politieke en economische structuren. Daarbij werkt de NPO volledig mee met de indoctrinatie van de bevolking.

Ontoetsbare, oncontroleerbare indianenverhalen over het klimaat
Volgens Elsevier Weekblad

We moeten klimaatspijbelaars juist toejuichen, schrijft Arendo Joustra



Het ontoetsbare, oncontroleerbare, is weer terug van weggeweest. Er zijn talloze websites – al dan niet door de overheden gesubsidieerd – met indianenverhalen over het klimaat. Zo schrijft de website Milieu Centraal: ‘Er zit nu 40 procent meer CO2 in de lucht dan een paar eeuwen geleden. Zoveel CO2 zat er de afgelopen 800.000 jaar nog niet eerder in de lucht. Al deze extra broeikasgassen zorgen ervoor dat de aarde opwarmt. Door dit ‘versterkte broeikaseffect’ is het nu gemiddeld 0,9 graden warmer dan 140 jaar geleden.’

Hoe kunnen ze meten wat 800.000 jaar geleden de precieze samenstelling van de atmosfeer (de lucht) was? Is dat niet komisch? Dit soort speculaties wordt als wetenschap verkocht. Als we dit serieus nemen, dan kunnen we ook Ilias en Odysseus van Homerus serieus nemen waar Agamemnon zijn dochter offert voor gunstige wind om naar Troje te varen.

Houd dus op met dat irrationele geklets over de massa-immigratie, klimaat en diversiteit.

Stop de mythologie in het politiek en wetenschappelijke denken.

1
6 francaise

@1 , perzen zijn wel de meest ontwikkeld in die regio, zeker vergeleken met saoedi's.

1
7 caso

Natuurlijk treedt er irrationaliteit op bij "het klimaat" er zijn maar weinigen die zich er echt in verdiepen , terwijl er zo veel zijn die realiseren dat het klimaat hen ook aangaat.

0
8 eh

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

"Bezos werkt met een beoordelingssysteem voor werknemers waarbij hij jaarlijks de 10 procent van zijn personeelsbestand die het slechtste preste...

zojuist geplaatst door Graaier1000

LoydMorris
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@7 Ik help je het hopen. . . echter, ik heb toch echt niet de illusie dat iedereen, die de afgelopen decennia vanuit het Midden Oosten en N...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@23 Serieus, je begrijpt de vraag "Wat heeft kritiek op een regering met jodenhaat te maken" niet? Je lult net zo dom als de meesten hier. Ga d...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

17 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 Ik citeer jou: 'lul'. ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
New Suhagrat SexCumming On SisLanding Strip PussyBig Booty Thot PornHd Interracial PornHentaionline.Head PornAsin NudeImagefap BetaFree Induan PornXvideosonlyfandLiv Morgan NudeSex Sex PadamFabidivaniShazia SahariCurvy Women SexThai PornosuGuysexMomm Got BoobsAnime Fucking.Spankbang'WebtoonzyzLuscious.nerBella Cia AcompAngel SummerWinx Club HentaiCockblock ToyCghentaiLeaked OnlyfsnLactating Pregnant LatinaIndpornBf Sex Video OpenSneaky Threesome With Eden IvyTentacle Rape HentaiNaked Perky BreastsRegina Sex VideosMia Malkova Charles DeraViolet Myers Bang BusXvideos+Hindi Desi XAnimae PussyBokep Waria IndoSniffies GayAmoung Us PornVenessa VeracruzXhamster Mp4Sunny Leone Hd FuckVideo Pornos AmateurWww.pornographe.comVidmo.prgUnblock XnxxHollywood Film Sex FilmSwinger Party PornSunny Leon Com SexWhite Thot PornPorn Videos For Download FreeMissionary Cream PieXnxx MiaXxx With Hot BhabhiYes King VideoNiksindianpornOhmybodXnxx Hd DownlodBbwpornImhentaVideos Sexe AmateurPorno LegendadosSexo GostozaBhojpuri Actress Porn VideoBengaluru PornMia Khalifa Anal XxxNude ReporterFamily Guy HenatiAngela White And ManuelWin OuiXxbrotsSites Porn GayCfnfKhalifa Sex Video HdAnal WhoreNames PornstarsMollyeskam NudeBollywood Sex SceneHindu PornSherlyn Chopra BoobsX V I D E IRedmoaPov PornhdBoom SexValentina Nappi Hd VideosXvoideosContos ExóticosVideos Porno GayMyanmarpornstarSex Video TvXxx 51ChaturbatecouplesKolkata Mms VideoIndian Boobs Pressing PornSex Sexy VedioAsian-porn-soloStepdaughter Seduces StepmomDoublelistedBondage AsianIndian Xxx ComicsBhabi SwxDesi Hot DexManisha Koirala Recent PicturesBoobs Press By TeacherNude DesiTiny NakedFree Porn VidzSexinstaIndian Xx VidioLendieliraSex Life Nude SceneIndiagilmaNude Pryanka ChopraPorn Cartoon VideoAsian Big Tits Pronسكس الحليجReddit Porn GamesNebraskawut SexXgchasePormo CaseroJoshiochi 2 Kai Kara Onnanoko Ga FuttekitaPlayboy FoursomeFilm Prno GratuitOnlyfunDoggy Stype PornRadhika Apte Nude SceneOsho SexNeha XxxXxxvideohotGloryhole Swallow Full VideoAshylynn BrookeEden WildeXxx Pron Video IndianAreeba HabibMia Khalifa BobsMyfreecamssMal Malloy PornNude BitchRiley Reid Mike AdrianoNude Web CamPornô SexosIvy LeblleVoyeurism TitsCrystal Reed NakedIndia Sex Video Xxx