YouTuber Giel de Winter (28) droomt al van pensioen (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Media  ·  39 Reacties

  • 1
  • 554x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Droom verder!

2
1 ObJener

Is zeker haalbaar. Als je de juiste ondernemersgeest hebt.

Maar wees dan wel voorbereid op veel afgunst van mensen om je heen die zelf de inzet / juiste mentaliteit missen om iets op poten te zetten. question

2
2 Weet geen naam

Droom lekker verder

2
3 Interessant

En de overheid maar denken dat iedereen graag doorwerkt tot en met 67+ jaar.

2
4 DNEUS14

@2 "Is zeker haalbaar"

Niet in Nederland met de box 3 vermogensrendementsheffing van 1,3% of hoger terwijl er niet of nauwelijks rendement is. Dan moet je je geld wegsluizen.

2
5 Conradijntje

@5 , Tja, voor mensen die denken in problemen, wordt het inderdaad lastig.

Ik denk niet in problemen. Ik denk in oplossingen.

Moet je ook eens proberen. Daar bereik je heel wat meer mee. question

2
6 Weet geen naam

@6 "Weet geen naam"

Hmm je naam was al een probleem......

1
7 Conradijntje

@6 Goed goed, ik ga van jou leren. Mijn persoonlijke goeroe: "Weet geen naam". question

1
8 alexandroepimenco

@7 , Goh, wat origineel.

Maar blijf jij dan maar lekker zwelgen in zelfmedelijden.

Geniet ik ondertussen gewoon van wat ik bereikt heb door wel de mogelijkheden te benutten.

Enjoy your part. question question

3
9 Weet geen naam

@9 En paar tips misschien???

2
10 alexandroepimenco

@10 , I.p.v. altijd met de vinger naar anderen wijzen (overheid, vluchtelingen in het algemeen of moslims in het bijzonder), gewoon zelf je kansen herkennen en pakken.

Niet huilen maar aanpakken.

3
11 Weet geen naam

@10 Wow... dankjewel. Dat lijken me wel een paar heel erg goede tips. +++

2
12 alexandroepimenco

@5
Als het van die 1,3% moet afhangen...
Als je echt op je 40ste met pensioen wil, dan zul je ofwel moeten zorgen dat je voor die tijd zoveel verdient hebt dat je die 1,3% per jaar kunt missen, of je zal je levensstijl na je 40ste zo moeten aanpassen dat je het met je geld kunt uitzingen.

1
13 WTR

@13 , Of zorgen dat tegen de tijd dat je 40 bent, je eigen onderneming zo goed op poten staat dat je zelf nog amper aan de slag moet maar dat je de juiste personen op de juiste plekken hebt zitten om de boel draaiende te houden.

Dan hoef je dan geen kapitaal te hebben waarmee je het gaat redden tot aan je dood. Dan komt er gewoon elke maand "vers geld" binnen, alleen anderen verdienen het voor je. question question

1
14 Weet geen naam

@14
Kan ook, maar je kan er dan over discussiëren of je echt "met pensioen" bent. Je blijft dan altijd verantwoordelijkheid houden, en je loopt het risico dat anderen de boel om zeep helpen, waardoor je op enig moment je inkomstenbron kwijt raakt. Niet echt geheel zorgeloos dus.

0
15 WTR

@15 , Heb je op zich wel een punt.

Daarom schreef ik ook al "zirgen dat je de juiste personen op d ejuiste plekken hebt zitten".

Dat is wel een vereiste om zelf een flinke stap terug te kunnen zetten.


Maar alles wat je kunt delegeren, moet je doen.


Stel nooit uit tot morgen wat je vandaag door iemand anders kunt laten doen........... question question

2
16 Weet geen naam

Steeds minder mensen werken met plezier, ondanks het gekrakeel over "je passie volgen". Zodra iemand iets nieuws op poten zet om geld mee te verdienen, blaten ze gelijk over "passie". Automatisch wordt dat jargon gehanteerd, net als "dankbaar zijn" dat je iets "voor de gemeenschap kunt betekenen". Wie je dan dankbaar moet zijn en waarom, wordt nooit duidelijk, het is gewoon een kreet die men slaakt. Omdat iedereen het constant zegt, is het gereduceerd tot hersenloos geblaat, wat mijn betreft, compleet zonder betekenis, en zit ik te wachten tot iemand stopt met blaten en ECHT wat zegt.

0
17 Wendel

@17
Zo denk ik er ook over. Een andere jeukterm die in deze context vaak wordt gehanteerd is "in je kracht staan".

0
18 WTR

@10 Hard werken veel sparen en verstandige investeringen doen?

0
19 Jaap Oudenaerde

@17 "we moeten dankbaar zijn" en "we mogen niet klagen" zijn van die nietszeggende kreten die vooral oudere christelijke mensen hanteren en aangeleerd wordt - aandacht vragen voor de eigen privé problemen wordt blijkbaar als egoïsme gezien.
"Het pensioen wordt van ons afgepakt","ik heb kanker", "ik heb overal pijn", "mijn thuishulp is te duur geworden", maar: "we mogen niet klagen", "we moeten dankbaar zijn" zeggen ze dan. Kunnen ze mij niet kwader mee krijgen met die nietszeggende onderdanige houding.

2
20 Conradijntje

@9 "Maar blijf jij dan maar lekker zwelgen in zelfmedelijden."

Heb ik het in @5 over mezelf dan? Mag dat dan niet gezegd worden dat de oplossing van de crisis in algemene zin ten kostte van gepensioneerden en spaarders is gegaan?

1
21 Conradijntje

@13 "Als het van die 1,3% moet afhangen..."

Als je gewoon in loondienst bent, wel een flink salaris verdiend en kunt sparen dan is die 1.3% een belemmering om je spaargeld te laten stijgen. Op een gegeven moment betaal je meer dan een maandsalaris aan box 3 belasting en is de lol er wel af. Ben je multimiljonair en leef je niet al te extreem dan is die 1.3% inderdaad geen belemmering. Maar hoe wordt je multimiljonair? - in ieder geval niet door in loondienst te gaan.

0
22 Conradijntje

@20 : Nou, ik zie en hoor het nou juist bij heel veel jongere mensen onder de 40 die in interviews en op YouTube dat soort taal uitslaan. Seculiere jonge mensen, tot nader order, daar mag je in NL langzamerhand wel vanuit gaan. Hebt u toevallig iets tegen christenen of tegen mensen, die zeggen niet te mogen klagen, maar het toch doen?

0
23 Wendel

@2 : Je moet ook ontzettend scherpe ellebogen hebben en bereid zijn, jezelf tot in den gekke op te hemelen, toch?

0
24 Wendel

@6 : O, wow. Dus als de overheid ons met het ene probleem na het andere opzadelt, gaat u niet proberen, de oorzaak van al die problemen op te sporen en te verwijderen, maar de symptomen bestrijden?

1
25 Wendel

@9 : Dus mensen die zich niet gewoon kritiekloos laten doen, zwelgen in zelfmedelijden?

1
26 Wendel

@14 : Terecht dat die anderen zich afbeulen voor een hongerloontje zodat u zich slapend kunt verrijken, toch? Hadden ze maar slimmer en meedogenlozer moeten zijn, en niet zo zwelgen in zelfmedelijden, of niet soms.

0
27 Wendel

@23 "Hebt u toevallig iets tegen christenen of tegen mensen, die zeggen niet te mogen klagen, maar het toch doen? "

Nee hoor maar de weerbaarheid lijkt eruit geslagen als mensen met dat soort dooddoeners aankomen wanneer hun onrecht is aangedaan (of wanneer het leven gewoon zwaar voor ze is).

0
28 Conradijntje

@25 , @26 ,

Wanneer je niet bang bent om de handen uit de mouwen te steken, niet bang bent om eens een risico te nemen in je leven en geen 9 tot 5 mentaliteit hebt, kun je gewoon iets goeds op poten zetten dat het je mogelijk maakt op vrij jonge leeftijd financieel onafhankelijk te zijn.

Mensen die gaan wijzen naar overheid, vluchtelingen, asielzoekers, moslim setc etc, zijn in de praktijk meestal mensen die zelf 0,0 geinvesteerd hebben in hun toekomst en op middelbare leeftijd zielig gaan lopen doen dat "hunnie" het allemaal in de schoot geworpen krijgen en zij het arme, zielige slachtoffer zijn.

Kort gezegd: 90% van de PVV achterban. question

2
29 Weet geen naam

@27 Inderdaad
Bovendien leven we in de neoliberale wereld. Arbeid/werken is uit, Arbeid wordt gezien als een te vermijden kostenpost. Het draait nu om de kapitaalmarkt/aandelen.
Met hard werken bij een baas wordt je dus niet rijk.
Hooguit met slimme ideëen en slim investeren.

0
30 Conradijntje

@22
"dan is die 1.3% een belemmering om je spaargeld te laten stijgen"

Welnee. Een stel met €100.000 spaargeld betaalt daar per jaar €242 aan belasting over. Dat is echt geen belemmering hoor.

1
31 WTR

@29 Beetje zwart-wit en veel te veel de VVD gedachte dat het 100% je eigen schuld is als je niet rijk of succesvol bent.
Een goede opleiding, hard willen werken is geen garantie op succes.
Je hebt soms kruiwagens nodig, je moet in het juiste milieu geboren zijn, startkapitaal hebben als je een eigen bedrijf wilt beginnen, je moet de juiste mensen tegenkomen, veel ideëen en/of veel charisma hebben en een flinke dosis geluk hebben: bijvoorbeeld dat je afgestudeerd bent in vakgebied waar op dat moment veel vraag naar is.

0
32 Conradijntje

@32 , "Beetje zwart-wit en veel te veel de VVD gedachte dat het 100% je eigen schuld is als je niet rijk of succesvol bent."

Laat ik het dan andersom formuleren.

Iemand die zich bedreigt voelt in zijn "carriere" door ongeschoolde immigranten die d etaal niet eens spreken, die hebben toch 100% echt absoluut zelf heel wat kansen laten liggen in hun leven.

En laat nu in de praktijk juist die groep de hardste schreeuwers zijn.

0
33 Weet geen naam

@31 U noemt expres dat bedrag van 100.000 Euro omdat je 30 mille vrijstelling hebt en het percentage voor onder de ton slechts 0.6% is. Met een ton kom je niet ver.
Het niet indexeren van mijn pensioen kost mij alleen al 3-4 ton. Met 3 ton spaargeld zit je toch al gauw in de buurt van een netto maandsalaris (3000 Euro).

0
34 Conradijntje

@19 Precies.

1
35 alexandroepimenco

@30 Met alleen maar "slimme ideeën" kun je geen geld verdienen. Die ideeën zullen toch op een of andere manier uitgevoerd moeten worden. Net zoals een bakker een boer en een molenaar nodig heeft, ook al heeft hij nog zo'n slim idee voor een nieuw soort brood. Als iedereen alleen maar slimme ideeën zou hebben, gebeurt er helemaal niets.

"Slim investeren" is ook zo'n loze kreet. Voordat je kunt "investeren", zul je daartoe toch eerst de middelen (o.a. kapitaal) nodig hebben. Je kunt natuurlijk geld lenen, maar een bank is wel zo "slim" om daar flink geld aan te verdienen. In feite ben jij voor de bank weer die "harde werker".

Kortom. Je hebt elkaar nodig. Zonder arbeid, geen kapitaalmarkt, geen aandelen.

0
36 Belazerd

@34
Ik noem inderdaad expres die €100.000 omdat dat voor mensen in loondienst (en daar had u het over) een heel mooi bedrag aan spaargeld is. Velen halen dat niet eens.

0
37 WTR

@36 Neoliberalisme houdt in dat de financials het voor het zeggen hebben in de maatschappij. Meer nog dan de fabrieksdirecteur van vroeger zien die arbeid als een noodzakelijk kwaad. De bonden hebben tegenwoordig niets meer te zeggen. De lonen van werknemers zijn dan ook al een jaar of 20-30 aan het interen qua koopkracht. Het is tegenwoordig een race naar de bodem ondanks het grote tekort aan personeel tegenwoordig.

De financials zijn geen ondernemers en weten bedrijven alleen te kopen en verkopen. Groei bij grotere bedrijven vindt plaats door het opkopen van kleinere bedrijven - vaak met innovatieve producten. Er is weinig tot geen autonome groei bij grote bedrijven want de financials hebben geen interesse (of kennis) in het product, de markt of de klanten - het zijn geen ondernemers.

Betreft de alinea's slim investeren en slimme ideeën hebt u helemaal gelijk.

0
38 Conradijntje

@37 Mensen met meer dan modaal die 5-15 jaar voor hun pensioen zitten zullen momenteel toch veel meer moeten sparen om het niet indexeren van de aanvullende pensioenen ook maar enigszins te compenseren - uitgaande van de verwachte inflatie en uiteraard een bepaalde levensduur.

U noemt expres/precies die ton omdat dat het kantelpunt is waarboven heet allemaal erg onvoordelig wordt voor de spaarders maw u werkt bij de belastingdienst (overheid) of zo. De belastingdienst noemt het een rendementsheffing terwijl er meer belasting wordt geheven dan het rendement: het is pure onteigeningsbelasting.

0
39 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Flitsmarathon van start: hier moet je uitkijken als je geen bekeuring wilt

Beter doen ze moeite om diegene die ongelukken veroorzaken aan te pakken. Diegene die niet opletten. Dat zijn zelden diegene die wat harder rijd...

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

Marrie1
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Ik kan me niet voorstellen dat ze geen goede inschatting konden maken omdat het gebouw nog in gebruik was.Er zal wel een ondergrondse atoom sc...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Malinois
Video | Schoonmakers halen grote hoeveelheid briefjes uit Klaagmuur

Die briefjes zijn natuurlijk overbodig. Waarom iets opschrijven als je gewoon kunt bidden?Wat wel weer meteen opvalt aan de beelden is de Mu...

8 minuten geleden geplaatst door Malinois

Malinois
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

@11Ik doelde eigenlijk op de referenda die al zijn gehouden in die deelstaten en waarbij ver weg de meerderheid (80-90%) van de burgers hebb...

22 minuten geleden geplaatst door Malinois

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@23 Toch hoop ik dat het Binnenhof, een stuk Nederlandse geschiedenis, behouden blijft voor ons land. . .Zo kun je alles wel weg donderen. ....

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@21 Jaja... maar we moeten Oekraïne renoveren, defensie renoveren, klimaat renoveren, de financiële sector renoveren, de toeslagen slachtoffer...

27 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@20https://nos.nl/artikel/2512497-renovatie-binnenhof-complex-opnieuw-duurder-extra-kosten-aanzienlijk...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@18 Geldt voor alle oude bouwwerken die gerestaureerd worden en daarnaast aan alle veiligheidseisen en normen van 2024 moeten voldoen. ...

30 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17Daar het artikel niet te lezen is, weet ik niet waarom het ineens zoveel duurder is....

32 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Pinki Porn日本avMyfree Ams.comVideos Pornos De Angela AguilarXvideo BhojpuriFoot PornIndian Aunty And Boy Sex VideosAnaimiya XxxBlack Teen NudeGalsex2000s PornosAssion PornEgilea AsmrMilf TwerkingGiselexoSecxi VidioVegasissa NudeHd Porn MoviesBobs Kiss VideoBabita Sex Porn3d Comics XxxBrunette TeenpornTelugu FukingBoobs Massage VideoBang BrassGame Of Thrones Season 1 SexPakistan All SexNew Yoga X VideoSunny Lune PornDamp LipsF95zomeGirlsout WestKoskadePhotos PornographiqueDeauxmaAnime XnxBoku No HaremHelly Berry NakedEbony Porn StsrsTamil Amma SexXmas Hd PhotosSax ChutAbby OpelNeko_nsfwFree Sex CamPorn Video WapKaname MomojiriGingers With Big TitsEmiri Momota BirthHarem GotelStepsisters Lesbian PornBlacked Full Length VideosLuxury Tv PornHow To Use A Pocket PussyPornhob VrFree To Play Porn GamesEbony Tranny XxxPeladas NuaAwlivvBbw ExcortsBhabhi Ki Gand MariMature Lesbian AnalBrandi Passante NudeXnxx Latest VideosPornoxxx MexicanoHelena PriceMalayalam Erotic MoviesHot Punjabi Porn VideosGirlfriend FistingNala Stomps PornBdsm SwitchingLargeclitCumfest CompilationChristy LoveEbony Bwc PornAlessa SvageKorean Adult VideosPornos Francais HdXvideos Com BonecasBen 10 Gwen XxxNakat VideoVenessa LeoneSexy India SexReddit Celeb Nsfw9nlyfansBlowjobs AnalBlondevixenReal College Sex VideosYoulovemads GangbangNaked MaledBest PorPorn EbomyPornos AmadorasCogiéndome A Mi ComadreWet PussypicsSleeping Bitch ComXxx Indian SadiBrother And Sister Xxx Hot VideoLesbian TribNippelsWww Black Porn ComIggy Azela Onlyfans LeaksLesbian Massage PornosPorncocoBrllesaHd Tamil PornReal Celebrity Nude2020 New Sex VideoBf Sister And BrotherNude VabiHmongsexEporner AnalCatch MasturbatingEnglish Sex Video MeinGina ValentineKiki CherryBluelock PornSm 调教Sexo Porn AnalPorn LovePissingin PublicFuck Me In SpanishPapa Sex VideoGfsexIndiaxxxvidioSxxxxy VideoKareena Kapoor SexxxFubbingPirn BestSchool XxxCompile CreampieQuiet HentaiAnn Kendrick NakedLovers Hot Sex VideosTia BeccaHot Wet PussRiley Reed RedditShe Venom PornPussy Lik VideoBroklyn ChaseBhai Bahan SexTushy XhamsterXxx TetonasIndian Girl XxxxBadmom PornDad Daughter Real PornJenna Haze FeetFamilysex TabooReal Hidden Canera PornMarina Sortis Nude