Klimaatmars in Leuven.
Volledig scherm
Klimaatmars in Leuven. © Joel Hoylaerts / Photonews

Kamer keurt dringende behandeling bijzondere klimaatwet goed

De plenaire Kamer heeft vandaag ingestemd met de dringende behandeling van het voorstel van de bijzondere klimaatwet. Het voorstel van Ecolo-Groen en PS herneemt de tekst die een reeks academici had neergepend om het klimaatbeleid in ons land te coördineren en doelstellingen op lange termijn te bepalen. N-VA en Open Vld stemden niet mee.

5 reacties

  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Die 10.000 spijbelaars zijn nog geen procent van de schoolgaande jeugd. En toch wordt met paniekvoetbal op hun grillen gereageerd? Ik denk dat men stilaan meer met een opvoedingsprobleem dan met een klimaatprobleem te maken heeft.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Mochten de politici wat meer gezond verstand gebruiken in plaats van paniekvoetbal te spelen en zich niet laten opjutten door Groen dat meent de verkiezingsoverwinning al op zak te hebben, dan zou er geen sprake meer zijn van klimaatbetogingen. Klimaatbetogingen wie duidelijk door links worden georchestreerd en alle geloofwaardigheid verliezen nu ook kindjes van 6-12 mogen meedoen. Ik sta er in ieder geval niet achter.
  • gustaaf guldentops

    5 jaar geleden
    zij gaan even rap en gauw iets ineen flansen,typisch belgisch,als het van de rechters gaat afhangen dan zal het mooi worden,belgie wordt bestuurt door de grootste onbenullen.er telt maar 1 ding graaien,graaien en graaien ik vrees vooor de toekomst.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ik stel voor om de namen van die brossers te noteren en die in de toekomst 10% meer te belasten zodat hun ze hun stommiteiten zelf kunnen betalen. Anuna en haar moeder op kop. Dit heeft niets met klimaat te maken maar alles met politiek. De moeder van Anuna werkt voor Groen, is al meermaals bewezen.
  • Renée Schietekat

    5 jaar geleden
    Politici, de minister van onderwijs, de directies, hebben totaal geen greep meer op de situatie. Als je een op hol geslagen paard niet in toom kan houden verlies je er alle controle over. En dat is nu aan het gebeuren Er is geen autoriteit meer.