Dr. Oetker moet ook overwerk doorbetalen aan ex-secretaresse

Dr. Oetker moet ook de overuren uitbetalen aan zijn voormalige secretaresse en receptioniste, zo oordeelt de kantonrechter in Leeuwarden.

De 65-jarige vrouw uit Leeuwarden verloor afgelopen zomer haar baan, doordat de fabrikant van griesmeelpuddinkjes, bakmixen en cupcakes met economische tegenslag kampte. De werkgever was wel bereid haar loon tot aan het pensioen door te betalen.

Verontwaardigd

De secretaresse is echter nog altijd verontwaardigd over de in haar ogen brute wijze waarop ze destijds naar huis werd gestuurd: ze werd midden uit haar werkzaamheden gerukt en mocht eerst geen persoonlijke bezittingen meenemen.

Bovendien krijgt ze te weinig betaald, zo voerde haar advocaat Chantal Reis twee weken geleden in de rechtszaal aan. Dr. Oetker stelt dat de secretaresse voor maximaal 26 uur in de week op papier stond. Op basis daarvan is haar vertrekregeling vastgesteld.

Overwerk structureel

Kantonrechter Janet Werkema constateert echter dat de heen gestuurde werkneemster de afgelopen drie jaar structureel 29 uur per week heeft gewerkt. Ze had immers een duobaan met een collega, waardoor de extra uren ,,niet een regelmatig, maar wel een structureel karakter hadden.’’ Het bruto maandloon bedraagt daardoor niet ruim 2150 maar dik 2400 euro.

De rechter veroordeelt Dr. Oetker tot het aanvullen van de betalingen, eerst in de vorm van een voorschot van ruim 1600 euro als voorschot op het achterstallige salaris van juni tot 1 januari en daarna structureel aangevuld tot aan het einde van de arbeidsovereenkomst.

Lees ook: Secretaresse Dr. Oetker: 'Is dit dan mijn verdienste, na al die jaren?'