Ga naar Content
IJmond

Slachtoffers Beverwijkse jeugdbende willen geweld wreken, ouders de straat op

7 februari 2019, 08.05 uur · Aangepast 7 februari 2019, 11.45 uur
Door: · Foto:

Slachtoffers van de gewelddadige jeugdbende die Beverwijk al enige tijd in z'n greep houdt, verenigen zich om de dadergroep te wreken. Ondertussen vormen hun ouders burgerwachten om zo bij toerbeurt een oogje in het zeil te houden.

Aanleiding voor die vergaande stappen is het uitblijven van aanhoudingen, terwijl er sinds eind september al zes aangiftes zijn binnengekomen. De vader van een meisje dat in oktober vorig jaar in de Breestraat werd afgetuigd met een boksbeugel, is laaiend. "Als de politie niets doet, doe ik het zelf wel", zegt hij tegen Noordhollands Dagblad.  

Lees ook: Zwaar mishandeld door jeugdbende Pilotenbuurt: 'Ik durf niet meer alleen naar buiten'

Terwijl jongeren zoveel mogelijk informatie verzamelen over de circa twintig man sterke dadergroep, patrouilleren ouders als burgerwachten door de straten. Een jongerenwerker zegt tegen de krant dat de angst regeert onder de jeugd in de IJmond. "Het is doodstil op straat." 

Lees ook: Jeugdbende actief in Beverwijk: volop aandacht van burgemeesters en politie 

Het in oktober mishandelde meisje - dat afgebroken tanden en een gescheurde lip aan het geweld overhield - durft zelfs niet meer naar school. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de dader nog vrij rondloopt. Ze heeft de politie verteld om wie het gaat, maar zijn aanhouding laat vooralsnog op zich wachten.  

Tijd voor actie
Een ander slachtoffer, dat zijn verhaal afgelopen weekend anoniem met NH Nieuws deelde, vindt ook dat het tijd wordt voor actie. "Mijn gevoel zegt me dat het veel te lang duurt. Niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de mensen die nog geen slachtoffer zijn geworden en ondertussen ook met angst over straat moeten."

Bekijk hieronder het hele interview met het Heemskerkse slachtoffer:

Slachtoffer jeugdbende Pilotenbuurt doet verhaal: "Ik heb pijn, ook mentaal" - NH Nieuws

"Wij begrijpen dat het de slachtoffers niet snel genoeg gaat", zegt de politie. "Wij willen er met gedegen onderzoek voor zorgen dat de daders langer dan drie dagen achter een dikke deur verdwijnen. Anders lopen ze zo weer vrij rond."

Lees ook: Beverwijkse Pilotenbuurt onder hoogspanning door gewelddadige jeugdbende

De politie drukt de slachtoffers en hun ouders op het hart het heft niet in eigen hand te nemen. "We zijn er volop mee bezig [...] Je moet het aan de politie overlaten."

Lees ook: VVD Beverwijk wil antwoorden over geweld in Pilotenbuurt 

Slachtoffers van de bende die nog geen aangifte hebben gedaan, wordt aangeraden dat alsnog te doen, omdat de politie alle beschikbare informatie en getuigenverklaringen nodig heeft om de groep aan te pakken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!