Chloe geeft laagste score op TripAdvisor nadat ze uit pub gezet werd. De cafébaas zet haar subtiel op haar nummer
Eén op vijf: een zekere Chloe gaf de laagst mogelijke score op TripAdvisor nadat ze vorige zaterdag de deur gewezen werd in een pub in Bristol. De cafébaas van The Hobgoblin gaf haar snel lik op stuk, tot vermaak van zijn vaste klanten.
,,Vanaf het moment dat we binnenstapten, was het duidelijk dat het personeel ons niet moest hebben”, schreef Chloe met de nodige spelfouten. ,,We waren met vijf en we hadden elkaar niet meer gezien sinds onze studietijd aan de universiteit. In hun ogen waren we te dronken, maar we hadden nog geen druppel alcohol aangeraakt. Deze pub kan duidelijk niet omgaan met mensen die zich amuseren.”
Toen eigenaar James Ayliffe de volgende dag die reactie onder ogen kreeg, zette hij vakkundig de puntjes op de i. ,,Hallo Chloe, niet te veel last van je hoofd vandaag? Het zou me verbazen als je je nog herinnert wat je gisteren allemaal uitgespookt hebt. Ik zal het even samen met jou langslopen, misschien is het nog wat te mistig.”
Op een andere klant gebotst
,,Nadat we je drankjes gegeven hadden, waggelde je weg en ben je tegen een andere klant gebotst. Je liet alles op de grond vallen. Toen begonnen we te beseffen dat je niet helemaal nuchter was. Die indruk werd versterkt toen je terugkeerde naar de bar en op agressieve wijze eiste dat je je bestelling opnieuw zou krijgen. Zonder extra te betalen. Dat hebben we geweigerd.”
,,Op dat moment begon je een van onze personeelsleden te intimideren. Je beweerde een agente te zijn en dreigde zelfs met een arrestatie. De reden? Omdat we je identiteitskaart niet gevraagd hadden, gek genoeg. Wie er jonger uitziet dan 25 jaar kan volgens onze regels gecontroleerd worden. Maar laten we niet om de hete brij draaien, dat was duidelijk niet op jou van toepassing. Je dreigde de volgende dag terug te keren met enkele oudere collega’s en liet zelfs vallen dat we de mensenrechten niet respecteerden.”
Bijzonder agressief
,,Nu klinkt dat allemaal grappig misschien, maar op het moment zelf was je bijzonder agressief. Enkele klanten vonden je gedrag ongepast, onze werknemer is in tranen uitgebarsten.”
,,Na kort overleg beslisten we dat je onze zaak het best zou verlaten. We zouden je in ieder geval niet langer bedienen. In plaats van rustig met je vrienden te vertrekken, ben je ruzie blijven maken. Je vroeg zelfs aan mijn collega om de namen te geven van al diegenen die weigerden je nog een drankje te geven. Je zou hen voor de rechtbank slepen omdat ze je mensenrechten geschonden hebben.”
Correct behandeld
,,Als het klopt dat je niet dronken was, wil dat dus zeggen dat je al die zaken in nuchtere toestand gedaan hebt. Dat maakt het beeld er dan zeker niet beter op. Ik vind alleszins dat we je correct behandeld hebben.”
,,Hoe het nu verder gaat, hangt van jou af. Als je spijt betuigt en je je oprecht excuseert, ben je hier nog welkom. Maar je mag natuurlijk ook altijd naar de rechtbank stappen om je - ahum - mensenrechten te laten respecteren.”
Jamie William George was naar eigen zeggen directe getuige van het tafereel. ,,We zaten aan de tafel ernaast. Ik wil benadrukken dat het personeel uiterst kalm gebleven is en de situatie respectvol afgehandeld heeft.”
Wat past er beter bij bier dan bitterballen. Deze bar heeft een heel veel verschillende soorten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Foodwatch: Lidl en Aldi misleiden klanten met meergranenproducten
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
PREMIUM
Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit. -
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Een zware parfumwalm in een restaurant, dat is alsof iemand naast je een sigaar zit te roken. Het Amsterdamse restaurant Toscanini vraagt, waarschijnlijk als eerste restaurant in de hoofdstad, vooraf aan gasten of ze het gebruik van parfum subtiel willen houden. Hulde, zeggen fijnproevers.Amsterdam -
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
In deze dure tijden nam eigenaar Frank Streefland (38) van De Nieuwe Polderkeuken een gewaagde beslissing: de prijs van een driegangenmenu in zijn fine dining-restaurant ging van 62 naar 49,50 euro. ,,Het is een risicootje, maar ik moet wat teruggeven aan de gast.”Stolwijk
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
-
-
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
Toen Teun van de Keuken jaren geleden in een talkshow werd beschuldigd van activisme, was hij een tijdlang van de leg. Nu, bij het verschijnen van zijn nieuwe boek De mens is een plofkip, is de journalist en wereldverbeteraar activistischer dan ooit. En hij is er trots op, vertelt hij in dit interview met ons weekendmagazine Mezza. ‘Een harde klap uitdelen, mensen overtuigen, dat is mijn primaire doel.’
-
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
-
Alysha (21) raakte 83 kilo kwijt en wil nu anderen helpen afvallen
De metamorfose is ongekend: Alysha McNair woog ooit 172 kilo, nu slechts 89 kilo. ,,Ik stond voor de keuze: mijn levensstijl drastisch aanpassen of sterven.’’ Nu wil de 21-jarige vrouw uit Canada anderen gaan helpen. -
-
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’