Vijf redenen om de leerplicht af te schaffen (cult.tpo.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door wereldburger10 in Binnenland  ·  22 Reacties

  • 4
  • 479x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Verplicht onderwijs is gewoon kinderarbeid vele kinderen zijn ook diep ongelukkig op school als ze gepest worden en ondanks dta moeten ze er hene om die geestelijke mishandeling te ondergaan. Ik vind wel dat de kinderen wel een basis moeten krijgen van lezen en schrijven en daar kunnen ze op getest worden.

13
1 vis

Ik denk wel dat thuisonderwijs en ook een goed gezinsleven weer als belangrijk gezien moet worden. Zeker omdat ik denk dat er veel op af te dingen valt op de 13 in een dozijn leermethodes en de geboden (modernistische) perspectief van het officiele onderwijs. Dit laatste zeg ik als iemand, die niet meer in het systeem gelooft. Wel denk ik dat thuisonderwijs wel met een aantal ouderparen en kinderen met een ongeveer dezelfde leeftijd moet plaatsvinden. - Thuisonderwijs vereist wel dat een van de ouders van het ouderpaar weer thuis moet zijn. Een goede en open discussie over de toekomst van onderwijs waarin ook buiten de gebaande paden gedacht kan worden is zeker wenselijk.

5
2 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Imre Wessels
imre Wessels is regionaal campagne-coördinator van de Libertarische Partij.

In 1 woord gestoord

1
3 chouffleur

@3 Die libertariërs zijn zo gek nog niet.

7
4 Yiroesh

@4 toch wel.... ze snappen namelijk totaal niet hoe een samenleving werkt.

OT: Iemand die suggereert de leerplicht af te schaffen in een samenleving die steeds zwaarder op kennis e vaardigheden steunt, snap of niet hoe de wereld om hem/haar heen werkt of die persoon is kwaadaardig bezig en probeert de samenleving te ontwrichten.

3
5 TedjeR

geen scholing maakt nog meer bont-kraagjes, dus liever verplicht onderwijs.

3
6 de redelijkheid

Persoonlijk vind ik dat er meer naar het kind en zijn talenten gekeken moet worden.
Dat er meer ingezet moet worden op ‘ontdek het zelf maar’.
Dus bijv: geen plaatjes meer van bodemlagen, maar ga zelf maar met een grondboor naar de bodemlagen kijken.

Discussies en nadenken over wat er met Nederland/ Europa/ wereld gebeurt i.p.v. als een robot rijtjes stampen.

Ik vind het huidige onderwijs ver beneden peil, kinderen zijn geen eenheidsworst, en als ik zie wat kinderen bijv leren van ouders die zelfvoorzienend zijn en thuisonderwijs geven, leren deze kinderen ook waardevolle vakken en houden ze het beter vast.

Ik ben het zowel met @1 als @2 eens, hier in Nederland is het vermoed ik vrij lastig.

3
7 Dunkelheit

@7 Wat je schrijft over het aanleren van zelfvoorzienendheid vind ik echt een van de belangrijkste reden om het kind thuisonderwijs te geven. Ook kan men beter inspelen op de wensen en noden van de kinderen. Het modernistische perspectief dat ICT erg hot is en blijft zie ik met de resource en andere problemen als een misplaatst toekomst beeld. Als een kind ook leert hoe deze in de natuur kan leven is deze ook een stuk minder afhankelijk van het systeem. Aan de andere kant is het ook belangrijk om te kijken naar de capasiteit en interesses van de kinderen.

Een goede en open discussie over gezin en kinderen en de toekomst ervan lijkt nu totaal te ontbreken en dat vind ik echt een zeer slechte ontwikkeling.

2
8 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@8

Ik ben het met je eens.

-Algemeen-

Ik volg deze man en zijn gezin al lange tijd, hij en zijn vrouw doen aan thuisonderwijs, ik gun elk kind deze vorm van onderwijs, omdat ik denk dat je ze waardevollere lessen meegeeft.
Oordeel zelf:



Helaas heb ik mijn twee zoons nooit thuisonderwijs gegeven, wel ben ik er altijd met ze op uitgegaan, de natuur in. Lekker klauteren en klimmen (val maar een keer)ontdekken, dieren en planten. Ook heb ik ze geleerd dat ze niet alles klakkeloos van een leraar aan te nemen, maar het gesprek of de discussie mochten/mogen aangaan als ze het ergens niet over eens waren of een betere onderbouwing wilde.
Zelf nadenken en kritisch blijven vind ik erg belangrijk.

2
9 Dunkelheit

@9 Ik ken deze man ook al van internet. Heb er ook meer dan eens naar verwezen. Burzum (een vroegere bekende metal artiest) aka Thuleanperspective en Marie Cachet timmeren hard aan de weg om de mensen wakker te maken dat de modernistische samenleving niet houdbaar is en een simpeler leven de enige oplossing is. Ook met thuis onderwijs laten ze zien dat je zo de kinderen kunt voorbereiden dat ze beter in de natuur kunnen overleven alsmede het onderwijs beter op kinderen kunnen afstemmen. Gezien zijn verleden en achtergrond zal hij bij wat linksere mensen geen bereik hebben. (Eigenlijk jammer!!!) Daarom verwijs ik tegenwoordig ook graag naar deze uitzending van tegenlicht, omdat deze Paul Kingsnorth voor grotere groepen mensen meer een acceptabel persoon is. https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/de-aarde-draait-door.html - Zeker omdat ik en dus ook veel van mijn vrienden net als ik een links verleden hebben en veel mensen mijn verhaal (van het vastlopen van het modernisme) niet kunnen goed begrijpen. Ook hier komt thuis onderwijs weer aanbod.

Het is waar dat Burzum zegt dat de verschillen tussen alt-eco links en alt-eco rechts vrij klein is. Het is duidelijk dat de oplossingen voor een heel groot deel overeen komen.

Zelf ben ik vrijgezel en vroeger betrokken geweest bij idealistische linkse initiatieven, maar net als Paul Kingsnorth ben ik gaande weg het geloof helemaal verloren. Ook het geloof ik niet meer in het modernisme. Ik denk dat alleen kleinschaligheid en zelfvoorzienendheid nog het verschil kan uitmaken. Ook denk ik dat veel mensen de val van het systeem niet gaan overleven. Op bepaalde punten vind Paul Kingsnorth te optimistisch. Ik denk dat dit systeem het niet langer uithoudt dan 2050.

Overigens is dit de webpagina van de Dark Mountain beweging waar Paul Kingsnorth ook deel van uit maakt. https://dark-mountain.net/ Dit is overigens meer een kunst project.

2
10 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@10

Yep! Mijn nickname verwijst naar Burzum.
Ik ben het zeker niet altijd met hem eens, zijn verleden is behoorlijk op het randje......maar aangaande zelfvoorzienendheid, thuisonderwijs en het hoog en in ere houden van de Europese tradities kan ik hem zeker geen ongelijk geven. -Dunkelheit is een van mijn favo nummers-

Ik kom net als jou uit een zeer rood nest (PvdA en CPN) was zelf zeer idealistisch en links, maar ook ik ben daar van terug gekomen.

Dmv minimalisme, bewust eten en leven, wat is écht belangrijk en hoe kun je leven zonder al die hedendaagse overbodige stress.
Want luxe en keuze is stress. En kunnen we weer meer terug naar de basis.

Ik ga het linkje even opslaan en op mijn gemak bekijken van Paul Kingsnorth. Ik heb het niet gezien, kijk zelden tv. Maar ik ben er wel erg nieuwsgierig naar.

Weet je, mensen zoeken ‘geluk’ buiten hun zelf, in spullen, in vakanties, in status, in meer, meer, meer.
Terwijl geluk zit in jezelf, een van de weinige luxe die ik mezelf permitteer is: een concert of een cd. Ik koop iets omdat ik het écht nodig heb, niet voor het kopen.
De kunst van het genieten zit em in de kleine dingen.

Soms kijk ik nog weleens wat over mensen die in Alaska wonen, ver van iedereen. Die schieten een eland en gebruiken echt alles van zo’n dier (praten ook erg respectvol daarover).
Een hard (ik onderschat het zeker niet), maar zinvol en mooi bestaan.

Dank je voor de linkjes! : )

2
11 Dunkelheit

@11 Ik heb zelf besloten om sowieso in Europa te blijven. Ik ben en ik voel me Europeaan. Wel zit ik er aan te denken om tzt Nederland te verlaten. Ik woon nu ver buiten de randstad in het oosten van het land. Ben ook steeds meer aan het ontspullen. Veel staat ook in de huiskamer en keuken van de woongroep waar ik thans in leef. Tzt ga ik kijken naar een woongroep meer in de natuur voor de komende jaren en dan ook orienteren en voorbereiden voor een mogelijk vertrek uit NL.
Ik krijg van kopen van spullen eerder schaamte gevoelens dan dat het met echt blij maakt. Tja als je weet waar het spul vandaan komt is dit wel duidelijk. Koop ook weinig en de nodige dingen zijn ook nog eens tweede hands. Ook de commerciele leefstijlen zijn leeg. De laatste incarnatie is de groene hype, waarmee je door kopen de aarde kunt redden. Echt een giller dus. Verder denk ik dat er een verschil is tussen reizen en vacantie. Reizen doe je om je geest te verruimen en vacantie is een pakketreis en vlieg gebeuren, met dezelfde consumentistische snobisme. Status is mijn inziens een vervang voor eigen en gemeenschappelijke identiteit. Dus totaal waardeloos. Ik leef zelf als een wat verwilderde man en redelijk ver opgedragen kleding. Ik denk dat het geld besteden aan niet materiele zaken als conserten, naar projecten reizen, jezelf ontwikkelen etc geen verkwist geld is en goed is om te doen. Ervaringen zijn mijninziens belangrijk spullen niet, tenzij ze een doel hebben. En je schrikt je wezenloos hoeveel spullen er in omloop zijn. Zeker ook omdat ik ook vrijwilligerswerk doe in een weggeefwinkel. Echt we verzuipen in de spullen en vaak ook omdat bepaalde zaken echt helemaal uit zijn. Ik kijk zelf ook geen TV, maar ik kreeg de tip van Paul Kingsnorth van een vriend van mij en toen heb ik het ook bekeken. De meeste meuk op de TV is niet bedoeld om aan te zien als de "programmering" van het hedendaagse systeem is "uitgewerkt".

Burzum is idd behoorlijk op het randje, maar zijn manier van leven is wel iets om te laten zien. Wellicht zijn de YT's van de vrouw van Burzum, Marie Cachet in zekere zin interessanter, omdat ze een beeld geven van het huishouden, opvoeden en leven.

Mijn naam Nos Calan Gaeaf is Welsh voor de avond voor de eerste winterdag of Samhain!!!. Ik verwijs hiermee naar een stervend systeem.

3
12 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@12

Wat een podcast! Echt heel interessant, idd wij zijn het probleem.
Ik reageer later nog even op je @12 .

2
13 Dunkelheit

@12

Mooi!
Europa is een geweldig continent, we hebben een prachtige diverse natuur en een rijke geschiedenis met talrijke schatten (monumenten, cultuur, gebouwen, kunst etc). Waarom verder gaan als hier voor je voeten nog zoveel moois te ontdekken valt.

Heb je al enig idee waar je heen wil (dat zijn mijn zaken niet, dus antwoorden hoeft niet), maar nieuwsgierig omdat ik de mogelijkheden om zelfvoorzienend in Noorwegen heb bekeken (al ben ik momenteel erg bang dat het bij dromen blijft).

Als ik echt iets nodig heb, dan koop ik het, maar idd ik ga steeds meer naar kringloopwinkels of ik ruil met vrienden (mmm, ik had ooit een schoenentik, heel erg, en die staan nog onder mijn bed).
Verder is mijn kledingkast heel klein, draag ik mijn kleding af (ik draag bedrijfskleding, ja ik werk wel, dus heb ook niet veel nodig).

Mooi dat je in een weggeefwinkel werkt, daar zie je de cirkel van de spullen. Muziek is echt mijn leven, af en toe een concert werkt helend en daarnaast drum ik.
Reizen is idd anders dan op vakantie gaan, ik ben Europa nooit uitgeweest, het verst, Zuid-Italië omdat mijn familie daar vandaan komt.

Tv is het brood en spelen van de moderne tijd. Vermaak om het volk dom te houden, denk ik weleens.

Ik vond de podcast heel interessant een kijk p de wereld waar ik me wel in kan vinden, de windmolens, elektrisch rijden, het bos waar hij zich ooit aan vastketende en de Nederlandse man die hem interviewde had ook een hoop zinnigs te melden. Ik ga deze Paul nader onderzoeken, bedankt daarvoor!

Burzum, ik hou van zijn muziek...zeker zijn vroege werk.
Zijn lijk op het leven met zijn vrouw Marie Cachet, die ik ook volg, en hun kinderen. Wat is belangrijk in het leven, wat is de essentie....allemaal levensvragen.
Het leven met de natuur, met het ritme van dag/nacht, de seizoenen, de getijden, zaaien en oogsten en de paganistische rituelen en feesten die daarbij horen intrigreren me.

Ik vind je naam erg mooi, zeker de betekenis....

Burzum- Dunkelheit- Duisternis....

1
14 Dunkelheit

Schaf het 'bijzonder' onderwijs maar af … want als er een reden is voor het niet slimmer worden van mensen is het wel de indoctrinatie door eeuwen oude onzin !

2
15 mightimouse

@14 Dunkelheit - Duisternis.-> Zegt al genoeg. De duisternis, die het modernisme over de mensheid werpt. Burzum is echt op zijn vlog bezig om het falen van het systeem aan te kaarten. Ik merk bij Burzum ook enige kenmerken van frustratie. Zien dat hetgeen waar hij van houdt (Europa en de Europese cultuur) kapot gemaakt wordt.

Waar ik naar toe wil. Ik zou graag naar Keltisch gebied willen, maar aan de andere kant wil ik 's-winters niet te donker zitten. Ik voel me aangetrokken tot meer het Keltisch gebeuren. Heb last van winterdips. Zit vaag te denken aan Gallicie (noordwest Spanje) of Bretagne. Maar ik wil graag in een gemeenschap leven, dus ik denk dat een passende gemeenschap belangrijker is dan precies de lokatie. Ik ben geen kluizenaar en daar moet ik ook rekening mee houden. En ik denk ook nog dat het goed is dat waar ik ben dat ik nog enigzins het verschil kan uitmaken of eventueel in de toekomst jonge mensen / gezinnen, die de situatie al door hebben verder kan helpen. Zeker omdat ik denk dat grote steden en druk bevolkte gebieden de doodskisten van de toekomst zijn. Ik weet dat grote visioenen misplaatst zijn, gezien dit systeem niet meer te redden is.

De denkwijze van het paganisme is een gezonde denkwijze en de mystiek van de paganistische cultuur trekt mij aan. We kunnen als mens niet boven de natuur staan omdat we er zelf onderdeel van zijn. Verder zijn de maan en seizoensfeesten ook voor mij van belang. Ook vier ik die op een andere manier dan de oude rituelen. Binnenkort (binnen een jaar) begint een nieuwe cyclus in mijn leven, omdat ik een aantal oude zaken helemaal afgewerkt heb. Dit biedt mij de mogelijkheid om diverse zaken weer opnieuw te kunnen beginnen. Ben benieuwd wat dit mij brengt.

Het zin van het leven is denk ik leren en ervaren. Door te leven en te leven en te leven te leren van de fouten, die we in vorige levens hebben gemaakt. Het modernisme is ook zo een leerschool, waar je de juiste conclussies uit kunt trekken.

De TV en de smartphone.... We betalen om ons zelf te hersenspoelen en ons te laten bespioneren om vervolgens ons met nog meer zooi in de nek te werpen. Wouw. Dat had de Stasi nog niet voor elkaar. Ook het internet staat vol trackers, die allemaal naar je digitale gedragingen kijken, als je geen trackerblocker gebruikt. Het is geen onschuldig vermaak meer. Ik denk dat men (de elites) ook dondersgoed weet dat dit systeem stervend is (ik leef niet in de illusie dat ik een van de weinigen ben die dit weet) en men een indruk wil hebben welke mensen bij een crisis of crash problemen gaan veroorzaken etc. Ook kan je er zelf heel wat tegen doen, mits je de kennis hebt of de kracht hebt om sterker te staan tegen deze bronnen van verslaving. De steden zijn verworden tot goten, waar de consumptiejunkies een geestelijk dood leven kunnen leiden. Voor de rest wilt het systeem de greep op de bevolking versterken.

Voor mij was Paul Kingsnorth een feest van herkenning en maakt het voor mij makkelijker om mijn verhaal te doen. Velen denken dat dit systeem tot st juttemis door kan gaan (alsof we 5 aardes hebben) en eigenlijk tot st juttemis ons boven de aarde / natuur te verheffen. Ik heb al veel mensen, naar die uitzending verwezen. Vele vinden Paul Kingsnorth een zwartgallig verhaal vertellen. Ik vind hem een optimist omdat ik denk dat dit modernistisch systeem 2050 niet haalt.

2
16 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@16

Idd, duisternis....ondanks dat ik een ochtendmens ben, heb ik een grote voorliefde voor de nacht, de duisternis. En de wereld staat al in de schemer, klaar om de duisternis te betreden.

Het baart mij net als Varg grote zorgen hoe we hier met onze Europese historie (onze afkomst) omgaan. We stellen vreemde religies, andere ‘culturen’, zoals de Amerikaanse voor onze eigen Europese beschaving. -alles wat van ver komt is beter-
Europa is rijk, de oude Grieken en Romeinen, de Kelten, de Germanen, de Noordse, Vikingen.

De maan, nieuwe cycli (w.o die van de vrouw), een nieuw begin ter afsluiting van een fase, leven en dood. Bezinning, loslaten en accepteren.

Tv, smartphone (tsja hypocriet, ondergetekende typt er nu op 1), het is de tijdgeest. Met de laatste probeer ik zo bewust om te gaan.
De wereld draait om hebzucht, macht en uiterlijk vertoon, en daar zullen we vermoedelijk aan ten onder gaan, zoals veel grote beschavingen daar aan ten onder zijn gegaan vermoed ik.
We nemen, gaan ervanuit dat het ‘wel weer terug groeit’, want zo is het altijd gegaan. Maar het ene gat vult het andere op.
Ik ben een groot liefhebber van George Orwell, Animal Farm en 1984 waren vooruitziende boeken en zeggen veel over de maatschappij waarin wij nu leven (zeker 1984).
Dat zegt ook genoeg over hoe ik tegen de machthebbers aankijk.

Ik vind; wat ik tot nog toe; Paul Kingsnorth, ook geen zwartgallig verhaal hebben, juist 1 van bewustzijn, bezinning en op een andere manier naar de problematiek kijken. Eigenlijk dezelfde boodschap (zij het wat anders gebracht en met andere onderwerpen), als Varg en Marie, maar ook al de andere mensen zoals de Inuit en de Indianen bijv. die zeggen dat we weer naar de basis/oorsprong van ons bestaan moeten om de wereld leefbaarder te maken. En daar ben ik het roerend mee eens.

-mijn droom over zelfvoorzienendheid is wat in duigen gevallen, omdat ik helaas afhankelijk ben geworden van een twee-maandelijks infuus. Volgens de natuurstrategie, zou het voor mij eigenlijk betekenen: daarmee stoppen. En de wet, het recht van de sterkste, zou moeten accepteren. In de natuur was ik ten dode opgeschreven, door de moderne technologie kan ik 100 worden bij wijze van spreken-

3
17 Dunkelheit

@17 Ik ben het zó met je eens Dunkelheit, vooral je 2e alinea.
Ik draag juist daarom al bijna een jaar heel bewust de Hammer of Thor als sieraad. (Zie pic)
Heel veel mensen snappen meteen wat je daarmee uitdraagt.

Wel heel kut dat je droom in duigen is gevallen. Is er echt geen mouw aan te passen dan?
Dat infuus kan alleen in NL?

3
18 Hans Brinker

@18

Hey Hans!
Ook jij bent Nederland niet zomaar ontvlucht....
Thor’s hamer, veel mensen weten wat je daar mee uitdraagt. Ik zelf heb het algiz teken, als talisman (helaas misbruikt door een Oostenrijker).

Op dit moment heeft mijn Crohn (welvaartsziekte) daar gaat het hier om, zo’n impact. Ik vertrouw niet meer op mijn eigen lijf (zal ik terug moeten winnen) en de ziekte zal in remissie moeten zijn, eer ik iets ga ondernemen. Wat dat betreft is Noorwegen wel een van de landen die ik als veilig acht aangaande het ziekte/infuus. Ik ga nu eerst tot rust komen en zorgen dat ik het onder controle krijg. Ik zal hier een weg in moeten vinden, en dat zal ook wel gebeuren.

Hoe is het ‘down under’?

3
19 Dunkelheit

@19 Algiz, nice. question Jah, dat dat teken misbruikt is, is heel jammer maar geen reden om ze "dus" maar niet meer te dragen. Integendeel.

Een oud-collega in NL heeft ook Crohn en daar is 2 jaar terug zelfs zowat alles van de darmen verwijderd. Hele zware operatie geweest maar ze is nu toch echt veel beter af. Nog wel vaak moe, maar niets meer in vergelijk met voor de operatie. Ze werkt nu deeltijd en geniet weer volop.
Ik heb er via mail nog regelmatig contact mee. Kben zo blij voor haar.

Ik hoop zó voor je dat de ziekte gaat rusten/in remissie gaat Dunkelheit en dat je toch je weg naar Noorwegen gaat vinden. Dat zelfvoorzienend willen zijn klinkt voor veel mensen kneuterig of zo, maar dat is ook mijn allergrootste wens qua leefstijl.

Hier alles okay. Het is facking mooi weer. question Ben vanmorgen wel gestopt met mijn relatie, was wel ff kut maar nodig. Mijn hart lag al enkele maanden bij 2 personen. En het was net of ik verstrikt in een web was. Met beiden gekapt nu dus. ff weer pas op de plaats maken en rebooten.

3
20 Hans Brinker

@20

Ik draag hem met trots, i.p.v. dat mensen het gesprek aangaan met mij daarover, hebben ze hun ideeen er al vaak over -nazi??, nee-

Fijn dat het met je collega beter gaat, ik heb goede hoop, maar het heeft zijn tijd nodig en acceptatie van mijn zijde.

Zelfvoorzienend betekent voor mij vrijheid, van niets of niemand afhankelijk en weer terug naar de basis, één met de natuur. Ik denk dat de meesten het ‘romantiseren’, maar ik denk dat het keihard werken is, overleven. Maar dat het de stress die je nu hebt, overgaat in rust en vrede met de situatie hebben is. Maar misschien heb ik het fout (romantiseer ik het ook).

Ja, jullie hebben het qua weer voor je kiezen gehad (heet!!!). Fijn dat de temperaturen weer goed zijn.

Aiks....dat is vervelend, dat zal vast moeilijk voor je zijn, liefde kies je niet en al helemaal niet voor 2 personen. Knap dat je rigoureus de knoop hebt doorgehakt, en voor jezelf kiest. Bezinning en naar binnen kijken, sterkte!

Ik ga dit weekend naar mijn lief op het platteland in zijn piepklein huisje met de diertjes zitten. Ver (en toch dichtbij) van de bewoonde wereld. We hebben weinig nodig, dan elkaar. Dat gun ik jou ook...

2
21 Dunkelheit

@21 Jah, het zal zeker hard werken zijn. Maar dat is juist prima toch? Én je werkt dan voor jezelf. Niks mis mee, in tegendeel. En je bepaalt zelf hoe je alles aanpakt, geen voorgeschreven processen en zo.
Voor mij betekent het ook vooral vrijheid, één met de natuur en terug naar de basis.
Ik zie het ook niet als "afzien" maar als luxe. Geen slaaf meer van het hele systeem/geld etc.
Voor mij is zelf verbouwen en eten van je voedsel juist pure luxe. Geen baas, je eigen tijd indelen.
Ooh man, héérlijk. Ik ben gewend om hard te werken en als ik jouw posts lees, jij ook.

Alvast heel veel plezier dit weekend Dunkelheit. Klinkt goed!

2
22 Hans Brinker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@78 Ja, een referendum dat in de VN alleen ondersteund wordt door Fenomenen als Belarus, Eritrea, Noord-Korea, en Syrië. Is dat de maat bij j...

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@115 Sleepy Bop 🥱 ...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@74Het was niet veroverd, ze hadden zich afgescheiden en verkiezingen gehouden maar dat pikte de regering niet.- Verkiezingen in het d...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@72Daar had ik toch op gereageerd ?Poetin stond open voor het gesprek met Biden, en gaf aan dit met zijn adviseurs kort te sluiten omdat...

15 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ook deze terroristen zijn niet langer veilig. Gaat de goeie kant op met jullie.https://twitter.com/Heroiam_Slava/status/17812042615792...

17 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Dat is de Russische versie in strijd met het internationale recht....

21 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Illegaal veroverd terrein kan militair gesproken 'verdedigd' worden. Dat is juist. Je hebt geen punt Vage....

23 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ik herken alleen maar een slaafse mentaliteit bij jou Vage....

27 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@70 Doe niet zo onnozel. Dat van Macron met de Baas natuurlijk. ...

29 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Ts ScortsAdult Chat BotsEbony Lessbian PornXxxvieodChristy Mack GifHandjobcumshotsShemalefuck VideosHentai VostFortnite NudesKendea KarterNabha Natesh XnxxThick Asian FuckedPorn Page 2Japense PornKinzie ReevesAbella Danger BootyBig Tits GilfMujeres DepornoR/goneiwldHentaaiAlohatube ConRecording Dance Sexy VideoSeñora CogidaTiktok PornhZendaya NudesSaskura NakedYailin XxxAlwar SexPron Hindi HdHolly XxxKemonoparryAssistir HentCastingcouchxYoga Pants FacesittingPrivate 2003Oni ChichiNobita And Shizuka Sex VideoPersiphani NudeMalutrevejo OnlyfansHindi Porn Movie With StoryLatina Ts PornHard PornsSnowbunnystephPoron Sex VideoSuhagrat Xxx SexHollywood BlowjobHot And Romantic PornMom PornolarıNaked Woman Bending OverJane Birkin NudesHardcore SquirtHotwife RedditUsedpantiesHentaaisTiktoknfswElla HollywoodFetish Locator 3Undressing Donjara TournamentMegnut Onlyfans LeakedPreity Zinta PornX Desi Sexy VideoDesi Sex BeautifulTiktok Flash TrendBlack Double PenetratedR Gonewild30plusChadachudiPig And Girl SexTamanna Bhatia FuckImagefap.Xxx XexyErohotsReallifecam ForumजंगलxxxBeat Porn Videos Of All TimeNude AgricaArmouranth LeakedHot Elizabeth OlsenKayla ObeyAnal OrgasiamPanis Big Size Formula OilMalayalamfuckDigital Playground ParodyUtopiaguide LiSkipthegames PennsylvaniaBbc Twitter PornCeleb JohXideosSexart PornsLeneroxJapanese Nipple SuckingNokar Xxx VideoXxxxx Hd PornXxx Video BabitaMamagyi ComRope Bondage PornIndian Naked BabesJogos Hentais 2dHot TitieBabipornoNinja XxxBikinixxxNew Adult VideoTorbe PutalocuraSnapchat Dick PicKidnapsex VideosAva Addams PornfidelityMigu FujiuraPyt TwitterVideo De Sexo BrutoJanice GriffithMarie Temara Onlyfans LeakedVogliopornoFuckchineseNipple LatinaZoe Salander NudeClean PussyBody Massage VideoVideos On Nude BeachesLeaked Only FansPorn Caseiro BrasilXxx Bangla Video ComPokemon Hentai ComicXx Video CamKerala Bhabhi SexSasha Grey Fucking VideosWow Garls ComGay Men ComXxx ChodaiKenzie Reeves DickdrainersMompov LacyPornographic SoundsAdults Friends FinderMegan SalinasxxxCandyxava OnlyfansSex Video 2012Slow Romantic SexBiggest Black PenisesPorn In 69P O R N MangaFamily NudityMvngokitty PornMother Daughter Sex.Bad Moms NudeMobile MyfreecamsPururimOnly Fans Gratis FamosasFucking Story In HindiMuchi MuchiDownload Full Hd Sex MoviesTeen Using Dildo