De Venezolaanse president Nicolas Maduro
Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolas Maduro © EPA

Maduro wil geen hulp van VS: “Imperialisme maakt enkel doden”

De Venezolaanse president Nicolas Maduro omschreef de geplande internationale humanitaire hulp voor zijn land vandaag als "politieke show”. Intussen worden de voorbereidingen voortgezet om voedsel en ziekenhuisbenodigdheden voorbij militairen te krijgen die de grenzen van Venezuela bewaken.

3 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Hij heeft wel voedsel en ziekenhuisbenodigdheden voor zijn leger dat de grenzen bewaakt, maar zijn burgers laat hij verhongeren. Mooie man.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Indien de Amerikaanse en Europese landen eerst eens zouden stoppen met het leven in het Venezuela van Maduro voor iedereen moeilijk te maken, dan zou hun "humanitaire hulp" nu niet zo hypocriet overkomen. Venezuela zou zijn corruptie moeten opkuisen (maar België ook...) en verder is er, zonder de bemoeienissen van Amerikaanse en Europese landen, niets mis met Venezuela en herstelt dit land wel
  • Oisin Macdara

    5 jaar geleden
    Als de US Venezuela al 20 jaar boycotten, waarom zouden ze dat land dan opeens willen helpen ? De US doet alles om aan de olie van Venezuela te geraken.
  1. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.
  2. Luchtvaartmaatschappijen betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uitstoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

    Luchtvaart­maat­schap­pij­en betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uit­stoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

    Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens op een jaar tijd. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport. “Passagiers betalen meer voor hun koffie op de luchthaven dan sommige maatschappijen voor hun uitstoot”, klinkt het.