Ga naar Content

Haarlemse Hells Angels willen clubhuis terug: 'Rotte appels uit vereniging gezet'

De Haarlemse Hells Angels zijn naar de Raad van State gestapt om de gemeente te dwingen hun clubhuis weer te openen. In 2017 werd het pand op last van burgemeester Wienen gesloten en die voelt weinig voor een heropening.

Bij de inval in 2017 werden er vuurwapens en drugs aangetroffen in het clubhuis. De advocaat van de Hells Angels laat telefonisch weten dat de rotte appels uit de vereniging zijn gezet en ze na twee jaar op het strafbankje weer open willen.

'Buurt veiliger met Hells Angels'
Enkele buurtbewoners zien de Hells Angels graag weer terugkomen. Ze voelden zich veiliger met de clubleden in de buurt. "Er waren geen inbraken en er werd niks gepikt." Een groot deel van de buurt herkent dat gevoel niet en ook Wienen vindt beveiliging geen taak van de motorclub. Binnen zes weken moet er een uitspraak over het clubhuis liggen.

Lees ook: Hells Angels nemen afstand van bedreigingen burgemeester Haarlem

"Ze hebben nu twee jaar op het strafbankje gezeten en hebben de burgemeester opnieuw verzocht het clubhuis weer te openen", aldus advocaat van de Hells Angels, Vincent van der Velde. Ze beroepen zich op het 'recht van vereniging', een grondrecht in Nederland. Die wet kan echter worden beperkt in het belang van de openbare orde.

Lees ook: Hells Angels: "Rechtbank is bezig met politiek proces"

"Deze week is de sluitingsperiode van twee jaar verstreken en gister hebben we opnieuw een verzoek tot heropening ingediend." De vorige twee verzoeken die ze bij de gemeente indienden werden afgekeurd. Wienen acht, op basis van de reden voor de laatste sluiting, het zeer onwaarschijnlijk dat hij het verzoek nu wel zal honoreren.

Uiteindelijk ligt het besluit nu bij de rechter, maar wat Wienen betreft zijn er geen Hells Angels meer in Haarlem.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: