Ga naar Content
Schiphol

Vrachtwagen met miljoenenlading laptops en tablets gestolen op Schiphol

6 februari 2019, 15.55 uur
Door: · Foto: Opsporing Verzocht

Op luchthaven Schiphol is in de nacht van 3 op 4 oktober 2018 een vrachtwagen gestolen door een onbekende man. In het voertuig zat een lading met onder meer laptops en tablets van softwaregigant Microsoft. Waarde: liefst 5 miljoen euro.

De vrachtwagen werd eerder die nacht volgeladen met de kostbare spullen, waarna die om 03.00 uur langs de Reykjavikweg werd geparkeerd. Om 06.00 uur zou het voertuig worden weggereden door een chauffeur. Echter klom een onbekende man al om 04.50 uur in de cabine om er vervolgens mee weg te rijden, aldus Opsporing Verzocht

Rond 06.00 uur parkeerde de dief de vrachtwagen op een parkeerplaats aan de Randweg in Beverwijk. Daar werd hij om 06.45 uur weer opgepikt door onbekende een handlanger(s) in een bloedsnelle Audi RS5. De kostbare lading was er in de tussentijd al uitgehaald en wordt mogelijk al te koop aangeboden.

Stilgestaan in Assendelft
Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij een half uur stil heeft gestaan op de Kagerweg in Assendelft. Vermoedelijk was de hele lading toen verdeeld over één of meerdere andere voertuigen. De politie vermoedt ook dat een gedeelte van de spullen zijn opgeslagen in de nabije omgeving. 

Bij de parkeerplaats in Beverwijk maakte de man bij een hotel-restaurant aan de Noorderkade een praatje met twee mannen. De politie komt graag in contact met een van de twee ooggetuigen. 

Signalement
Volgens de politie is de verdachte een "wat dikke man met blond of grijs haar en een matje in de nek". Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 45 en 70 jaar oud en hij rookt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!