U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 38
En verzoekt het kabinet het Klimaatakkoord door de shredder te halen ...

12 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
48

Wat een prachtvent is Wilders toch.
100% de waarheid.

1 Weetal    
12 maanden geleden door Weetal
11
Meld

Waarheid als een koe zonder de scheten.

2 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
6
Meld

wie wil hier nog wat tegenin brengen,op een paar hersenloze na.

3 ongelovenloos    
12 maanden geleden door ongelovenloos
8
Meld

Ah de PVV wil graag koffertjes geld van de fossiele brandstof boeren. Verrassend.... not.

4 Harry Kroepoek    
12 maanden geleden door Harry Kroepoek
46
Meld

@4 .
En heb je nu ook echte argumenten om wat Wilders zegt te ontkrachten of blijft het alleen maar bij bla bla.

5 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
11
Meld

@5 Ja hoor ik heb zat argumenten.... ik ben het alleen zat om met dombo's in kringetjes te draaien. Ten eerste gaat het niet alleen om C02, ten tweede raken fossiele brandstoffen op en groeit de vraag de komende decennia aan 1 stuk. Alleen dat laatste is al voldoende reden vanuit een economisch standpunt.

Veel technologie is inmiddels rendabel en daarmee is het voor mij duidelijk veel andere nieuwe zaken op termijn ook rendabel worden. Dat betekend dat het geld oplevert op termijn. Ik stel het op prijs dat men een keer een paar decennia vooruit kijkt. Mijn oude dag hangt ervan af.

Verder zoeken de fossiele brandstof dombo's het maar uit, de geschiedenis haalt ze vanzelf in nog in mijn leven. Negeren is het beste.

6 Harry Kroepoek    
12 maanden geleden door Harry Kroepoek
38
Meld

@6 .
Een ding pik ik er even uit.
Veel technologie is inmiddels rendabel.
En dat zoveel geld op korte termijn zodat het niet rendabel is voor het grootste deel van de werkende bevolking in Nederland.
Ik noem nu in mijn geval, zonnepanelen heb ik laten uit rekenen kost mij 10 jaar om die terug te verdienen om alleen maar uit de kosten te komen en daarbij heb ik niet eens de WOZ waarden meegerekend wat ik meer ga betalen omdat ik die lelijke zonnepanelen op mijn dak heb staan
Daarbij weiger ik een slimme meter te plaatsen om dat die slimme meter alleen slim is voor de fabrikant en de prikboer zodat ik ook geen prik kan terug leveren en straks zegt de prikboer dat ik gratis de prik die ik over heb terug kan leveren omdat het draadje van de prik het niet kan verwerken ( en dan haken er mensen af om het terug te leveren ) en de prikboer gratis stroom heeft.
En als er genoeg mensen die zonnepanelen op hun dak hebben staan dan krijg je geheid één of ander belasting daarop want een Roverheid die iets geeft heeft nog nooit bestaan.
Ik wacht op verdere ontwikkelingen af van koud fusie die wel neutraal is.

7 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
8
Meld

@7 Panelen heb je er sneller uit. Ik zweer bij mijn slimme meter ik heb nog nooit zoveel inzicht gehad in mijn verbruik en pas daar mijn leefstijl iets op aan. Je bent dan een dief van je eigen..

8 Harry Kroepoek    
12 maanden geleden door Harry Kroepoek
37
Meld

@8 .
Hoeveel betaal jij voor je slimme meter per maand!
En ik kan alleen maar prik terug leveren met een slimme meter die ik niet wil en heb ik heb alleen een digitale meter.
Ik heb het uit laten rekenen door eigenhuis en daar doe ik er 6 jaar over om het terug te verdienen mits ik een slimme meter neem en geen verhoogde WOZ waarden van mijn huis maar dat laatste zal mij nooit lukken. (-:

9 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
5
Meld

Laat ik er nog een puntje aan toevoegen: Stel dat alle landen die het Parijs-akkoord hebben getekend tegen 2030 alle doelstellingen halen ivm vermindering van CO2 uitstoot dan zal dat mondiaal in 2100 een besparing opleveren van 0,048 C (alles uitgerekend via modellen van het IPCC, dus berustend op hun voorspellingen).

Stel dat al die landen hun inspanningen verlengen tot 2100 en ook al hun beloftes waarmaken dan zal dat volgens de IPCC modellen 0,17 C schelen. Voor de EU geldt in dat geval een temp-besparing van in totaal 0,053 C. Etc etc. Zie grafiekje hier: https://www.lomborg.com/press-release-research-reveals-negligible-impact-of-paris-climate-promises Het effect van al die inspanningen is dus minimaal; de wereld wordt genekt door de snelle groei van de wereldbevolking.

En dan heb je nog China. Dat zegt dat het iets doet tegen uitstoot. En inderdaad, ze doen iets: ze stoten meer en meer methaan uit. En dat gasje is volgens alweer het IPCC 28 x zo schadelijk als CO2 voor wat betreft warmtebuffering. https://www.nature.com/articles/s41467-018-07891-7

10 Ness    
12 maanden geleden door Ness
3
Meld

@9 Daar betaal ik niks voor. Die was gratis. Als je geweigerd hebt betaal je...

Als u de slimme meter eerder geweigerd heeft, dan mag de netbeheerder wel kosten in rekening brengen. Een slimme meter voor elektriciteit en gas samen kost maximaal €71,40; de plaatsing van een slimme meter voor elektriciteit kost maximaal €66,64.

11 Harry Kroepoek    
12 maanden geleden door Harry Kroepoek
22
Meld

Voor de goede orde: de voorgestelde maatregelen om de komende opwarming - gebaseerd op IPCC modellen, dus voor zover je ze wilt geloven - te beperken tot 2 graden worden hoe dan ook niet gehaald. Zelfs als alle aangesloten landen zich tot aan 2100 aan de beloftes van Parijs houdt komen we niet verder dan een lullige 0,17 C, zie @10 , en dat via een doorberekening van de modellen van het IPCC zelf. Daarom ben ik het 100% eens met die shredder van Wilders. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/komt-de-klimaattop-in-katowice-te-vroeg-of-te-laat-~bfaa8d61/

12 Ness    
12 maanden geleden door Ness
2
Meld

@11 .
Ik heb alleen de digitale meter ( i.p.v. de analoge ) genomen en heb daar niets voor betaalt.

13 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
1
Meld
14 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

15 E.Meel    
12 maanden geleden door E.Meel

@14 Laat maar lekker tikken
JD report zucht... een pagina vol bedelbriefjes en rare berichten.

16 Harry Kroepoek    
12 maanden geleden door Harry Kroepoek
21
Meld

@14 Die dingen zijn prima te recyclen

17 Harry Kroepoek    
12 maanden geleden door Harry Kroepoek
21
Meld

IK heb geen hypotheek meer en dat is mijn geluk anders kon ik niet rondkomen van mijn inkomen.

18 eigenmening    
12 maanden geleden door eigenmening
1
Meld

1. Ja, +10 C sinds 12 duizend jaar geleden. Waarvan +0,8C in de laatste 150jr.
2. Ja, van 0.018% 12 duizend jaar geleden, naar 0.03% in 1860, van 0.03% naar 0.041% is een toename van 25% sinds 1860, in 150jr net zoveel toename als in 12.000jr
3. Ja, want de enige verklaring voor de snelle toename onder 2 is de industriële revolutie. Immers, onder 'natuurlijke normale situatie' zou die toename niet 150jr maar 12.000jr duren.
4. Nee, dat klopt, maar daar gaat het ook niet om, het gaat er om dat WIJ net als de rest van de wereld de verantwoordelijkheid neemt voor de eigen uitstoot. Het wijzen naar een ander leidt er enkel toe dat anderen dat ook gaan doen, en zolang iedereen wijst naar de ander die niets doet, gebeurd er dus ook niets!
5. Nee, al vertrouw ik onze regering in deze zo goed als niet, wij leven in een GAS en OLIE staat, dus de belangen liggen achter de schermen heel ergens anders. Ook heeft de staat overigens die rechtszaak VERLOREN, omdat het niet gaat om de temperatuur, maar om de aanname van het akkoord welke wel degelijk leiden tot verplichtte actie.
6. Nee, het kost nauwelijks geld, 10miljard per jaar, dat is 1/4 van wat wij gratis en voor niets via de Zuid-As laten wegsluizen naar de Bermuda's, of de winsten van ING en Rabo gecombineerd. 10miljard stelt tegenwoordig niets meer voor, het BBP in 2017 was 725 miljard.
7. Ja, er worden met name angst beelden (en misleidende informatie) verspreid door rechtse partijen als VVD, FvD en PVV die deze standpunten ofwel innemen om de domme achterban achter zich te krijgen of te houden, dan wel omdat het klimaat ingaat tegen de (olie en industriële) belangen die zij vertegenwoordigen.

19 mightimouse    
12 maanden geleden door mightimouse
21
Meld

Wel slim om dat Wilders te laten zeggen.
Zo hoeft het minder serieus genomen te worden en kan de huidige regering het weg wuiven.

20 techcenter    
12 maanden geleden door techcenter
10
Meld

Als alle ultraextreemlinkscherts ophielden met steeds maar weer die nutteloze plemps te plaatsen zou het co2-gehalte bij NK dalen met maar liefs 0,00003 promille.
Heb ik zojuist berekend. question

21 Jan met de korte achterlul    
12 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
5
Meld

@8 Als je wekelijks je standen in een agenda noteert heb je prima inzicht, daar heb je geen slimme meter voor nodig. Voor wie is de meter slim?

22 ilse1    
12 maanden geleden door ilse1
1
Meld

Prima betoog van Wilders. Hij geeft de idioterie van die pro klimaatregels idioten prima weer.
Een stel oliedomme politici (zoals die oetlul Jetten) die koste wat koste hun plannen door willen gaan zetten wat de burgers ongelooflijk veel geld gaat kosten. en met een resultaat voor het milieu van bijna 0%. Maar de idioterie moet doorgaan want die megalomane idioten hebben iets in hun wat doorgevoerd moet gaan worden ongeacht de gevolgen voor de burger. In feite kun je er een stempel op plakken. Het zijn ordinaire klootzakken en niets meer dan dat.

23 Christiaan    
12 maanden geleden door Christiaan
3
Meld

@4

"de PVV wil graag koffertjes geld van de fossiele brandstof boeren"

Wie denk je dat vele miljarden subsidie ontving voor de bouw van windmolens op zee ?
Juist , Shell ...

Als je denkt dat die honderden miljarden euro's (alleen al van Nederland(!) ) aan idealistische natuurliefhebbers gegeven gaat worden heb je het mis ... het zijn beursgenoteerde multinationals die enorm gaan cashen , voor een onmeetbaar en onbewijsbaar resultaat.

24 Vageali6888    
12 maanden geleden door Vageali6888
2
Meld

In 1860 en vele decennia erna meette we nog met een kwikthermometer, met een precisie van hoogstens +/-0.5grC ... geijkt waren die dingen niet eens .. die richtlijnen kwamen veel later.

Daarnaast wordt er tegenwoordig veel meer warmte uitgestoten door fabrieken/airconditioners/huisverwarming etc.etc .... dus als die 0.8grC verhoging in de latste 140jaar al goed gemeten is , weten we niet eens of het wel door CO2 ontstaan is en niet door de talloze nieuwe warmtebronnen.

De wereldbevolking is intussen ook ruim verviervoudigt

25 Vageali6888    
12 maanden geleden door Vageali6888
2
Meld

@8 in 2020 krijg je geen geld meer in 2022 betaal je paneelbelasting.
Totaal kom je op hogere kosten uit dan nu dat doet elk alternatief van de overheid wanneer er te massaal gebruik gemaakt wordt.

Wedje leggen om 50?

26 Eastwood    
12 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

@26
Daarom heb ik ook een domme meter u weet wel zo'n meter die nog dom terug draait en niet door de roverheid te controleren is.
Panelen zelf gekocht en dus zonder subsidie.
Ik lach in 2020 al die mensen uit die paneel belasting gaan betalen

27 Nexit-En-Snel    
11 maanden geleden door Nexit-En-Snel
2
Meld

@8
Als je zweert bij een slimme meter, zal je het zeker niet moeten hebben over rendement.
De oude meters werden geijkt op + - % , dus je kon een voordeel hebben , deze meters zijn + geijkt , oftewel altijd in het voordeel van dr leverende partij. Iets met dief .......

28 Mesjokke    
11 maanden geleden door Mesjokke
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

29 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel

@29 : Hahaha, scholieren, komen pas net uit hun luier gekropen.
Ze praten enkel de ouders na.
Heb vorige week een kind van 10 jaar haar verhaaltje horen doen op radio 1, ze kwam nog maar amper uit haar woorden en kon amper vertellen waar ze voor stond.
De woorden milieu en klimaat waren duidelijk, de rest was zoeken naar bij elkaar geraapte zinnen.
Klets niet joh.

30 TonAlias    
11 maanden geleden door TonAlias
4
Meld

Ik vind toch wel 1 ding vreemd.
Al tientallen jaren wordt geroepen dat fossiele brandstoffen op raken. We zijn tientallen jaren verder en we rijden nog steeds op fossiele brandstoffen.
Was dat nu allemaal kolder of is het echt waar?
Als het laatste het geval is, laten we dan gewoon alle fossiele brandstoffen oprijden, dan lost het probleem zich vanzelf op.
Dan MOETEN ze immers wel iets verzinnen anders kan er geen auto meer gereden worden, geen huis meer verwarmd, geen glas meer gesmolten.

Of zijn we jarenlang aan het lijntje gehouden met kolderverhalen om ons bang te maken en flink te laten betalen?

Anders zou ik zeggen: Stook nog effe een 10-tal jaren de fossiele brandstoffen op, de Aarde is dan leeg, en voila: vanaf dat moment geen CO2 meer de lucht in door auto's.
De natuur regelt het allemaal zelf, zie je wel.

31 TonAlias    
11 maanden geleden door TonAlias
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

32 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel

@31 de term peak oil is inderdaad weggelegd En niet mee teruggekomen.
Er is ook geen tekort.

33 chouffleur    
11 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

@27 .
Maar die paneelbelasting krijg jij dan ook wel in je mik of je het met subsidie heb gekregen of niet dat maakt niet uit.

34 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
3
Meld

@31

"Ik vind toch wel 1 ding vreemd. Al tientallen jaren wordt geroepen ... "

Waaruit blijkt dat we leugens voorgeschoteld krijgen ...

Volgens Al Gore zou de zeespiegel al enorm gestegen zijn .... werkelijkheid , een kleine 3 cm en dalende

35 Vageali6888    
11 maanden geleden door Vageali6888
4
Meld

@6
Blablablablablablabla.

36 samcash    
11 maanden geleden door samcash
5
Meld

@28

En hoe weet jij dan hoe die meters geijkt worden?
Had het ijken in het voordeel van de stroomleverencier plaatsgevonden, had het wel in dit rijtje 'nadelen' gestaan: https://www.energieleveranciers.nl/blog/nadelen-slimme-meter/

37 Zwartwit    
11 maanden geleden door Zwartwit
3
Meld

@31

De bomen zijn zo opgebrand, als de fossiele brandstof op zijn geraakt. heb je genoeg warme dekens? Weet je hoe lekker het is om jezelf te wassen met koud water uit de (vervuilde) rivieren.
De lucht zal een knap stuk schoner worden, omdat auto's niet meer kunnen rijden, ook de elektrische niet, want er kan geen stroom meer worden opgewekt.

Fossiele brandstoffen, althans het opraken daarvan, is een tikkende tijdbom.

38 Zwartwit    
11 maanden geleden door Zwartwit
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

39 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel

Kort en bondig, bovendien juist.

40 Lambaster    
11 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

@31 : https://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=97&l=nl dan zie je ook meteen waarom er oorlog gaat komen in Venezuela.
Maar er is een interessante theorie over abiotisch gas en -olie. Hier een artikel waar ik niet helemaal achter sta: https://dvdwier.wordpress.com/2013/03/14/olie-in-overvloed/ en verder zie wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenic_petroleum_origin

41 Ness    
11 maanden geleden door Ness
0
Meld

@15 Jij klaagt over alles enelke dag weer de boel opnaaien !

42 Bollieboos    
11 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

"@6 ten tweede raken fossiele brandstoffen op"
Dat horen we al sinds de club van Rome. En al zou het wel zo zijn, hoef jij je geen zorgen te maken want dan moet men wel op een alternatief overstappen. En zijn windmolens, groene stroom en dergelijke rendabeler? Ook dan hoef jij je geen zorgen te maken want als dit werkelijk zo zou zijn dan zorgt de economische wetmatigheid van vraag en aanbod er wel voor dat de fossiele brandstoffen zeer snel uitgefaseerd worden. Maar iets zegt mij dat veel kolder is.

43 Querulijn Xaverius,    
11 maanden geleden door Querulijn Xaverius,
1
Meld

@6 @43 Het tempo waarmee fossiele brandstoffen worden gevonden is groter dan de stook ervan.

44 Lambaster    
11 maanden geleden door Lambaster
3
Meld

Gek hoor, olie en gas worden steeds goedkoper, hoezo schaars?

45 chouffleur    
11 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

schone lucht is denk ik iedereen voor maar dit klimaatakkoord gaat werkelijk nergens over.

46 ronaldo lolito    
11 maanden geleden door ronaldo lolito
0
Meld

@44 Kwalitatief goede olie zoals in het MO en Zuid-Amerika is nu al schaars. Tussen olie vinden en de kosten om het op te pompen en te verwerken is ook een dingetje. We moeten steeds dieper, steeds vaker op zee en steeds vaker slechte olie gebruiken om voorraden op peil te houden.
Het is gewoon eindig en het verwoest de oceanen.

Dit zijn alleen de olielekken en dergelijke in de VS. De wal keert het schip binnen 5 tot 20 jaar afhankelijk van hoeveel natuur we bereid zijn te verwoesten.
https://incidentnews.noaa.gov/map

47 Harry Kroepoek    
11 maanden geleden door Harry Kroepoek
3
Meld

@47 Ben het met je eens maar vrees dat de discussie kansloos is en wel hierom:

Vraag 1: Is en/of komt er een klimaat/ milieuprobleem en moeten we op deze problemen anticiperen?

Als het antwoord "ja" is op vraag 1 dan de vervolgvraag : Hoe gaan we dit aanpakken?

Feit is dat een meerderheid op vraag 1 het antwoord "ja" geeft en dus openstaat voor maatregelen. Welke maatregelen, hoe in te voeren, kosten, reëel, haalbaarheid eerlijke verdeling etc. daar kan men dan over discussiëren.
Mensen die vraag 1 met nee antwoorden zullen in principe niets met vraag twee hebben en alle voorstellen van tafel willen vegen.

Wilders en Baudet weten heel goed wat zij moeten doen voor de bühne. Helaas voor deze heren, het is een achterhoedegevecht. Meerderheid is met vraag 2 bezig en gaat gewoon verder.

48 MacGu    
11 maanden geleden door MacGu
1
Meld

@37
Algemeen bekend bij installateurs, die weten wat de ijk waarden zijn van oudere meters en van de "slimme meters".
Hetzelfde als met zonnepanelen, verdiep je er maar eens in.
Chinese goedkope zonnepanelen hebben een afwijking +/- 10% dat is nogal wat zeker als je ze in serie zet.
Als jij een paneeltje koopt met alleen maar + (dus gegarandeerd de opbrengst als beschreven) dan weet je zeker dat je deze opbrengst minimaal hebt.
Waarom ze dat niet met auto's doen, tjah omdat de consument graag "belazerd"/"mooi weer" wilt horen, zeg maar een beetje de linkerkant van het politieke spectrum (ik kan het niet laten)

49 Mesjokke    
11 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

@48
De discussie gaat over CO2 uitstoot, niet over milieu hou ze even uit elkaar.
Baudet wilt geld steken in innovatie, dat is beter dan die "1000"miljard over de kling gooien omdat je dan het gevoel hebt iets ermee op te schieten. (0.00007 graden)

50 Mesjokke    
11 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

Interessant dat op @19 zowaar 19 minners zijn, die geen enkele moeite nemen om hun ongenoegen met het weerleggen van de uit-de-duim-zuigpunten van Wilders toe te lichten. Blijkbaar doen ECHTE FEITEN er niet toe, zolang iemand maar iets roept dat aansluit bij je mening, dan moet het wel waar zijn...

51 mightimouse    
11 maanden geleden door mightimouse
1
Meld

@50 Ach ik zie het graag breder maar als het alleen over CO2 moet gaan dan gaat mijn verhaal nog steeds op.

Baudet roept maar wat. Niemand weet nog de kosten zouden zijn als men alles 1 op 1 zou willen uitvoeren . Verstandige mensen gaan keuzes maken als ze inzicht hebben in kosten, opbrengsten en wat het betekent voor burger en/of bedrijfsleven.
Men is alles nog aan het uitwerken en doorrekenen en dhr. Baudet weet al wat de kosten zijn....... 1000 MilJARD!!!!! Ik kan de man echt niet serieus nemen.
Waarom zou hij geld willen stoppen in innovatie als het echt 0,00007 zou opleveren? Hoeveel dan en bij wie en wat....

Ik denk dat mijn opmerking dus terecht is. Baudet zegt nee op vraag 1 en u ook zoals ik u begrijp.

52 MacGu    
11 maanden geleden door MacGu
1
Meld

@52
Simpel gezegd , jij moet Baudet gewoon niet wat hij ook zegt, geeft niet dat is je goed recht.
De cijfers zijn namelijk niet door Baudet gemaakt,hij telt alles op en verteld zijn verhaal, het hoax verhaal CO2 (genomen opdat het makkelijk meetbaar is , dus makkelijk af te rekenen) is op zich helemaal niet zo erg.

"Waarom zou hij geld willen stoppen in innovatie als het echt 0,00007 zou opleveren? Hoeveel dan en bij wie en wat..."
innovatie kan alles zijn, thorium centrales b.v. wat dacht je van het ontwikkelen van bio plastics (afbreekbaar),energie uit algen, zoet/zout, golfbewegingen enz enz alles om maar een energie dekkend Nederland te hebben, nu de focus op CO2 met als oplossing een warmtepomp dat kan je niet serieus nemen, en eigenlijk weet je de achterliggende gedachte al (verdienmodel,nog vaster aan de wurgmachine van de staat)

Voor de duidelijkheid: ikzelf heb zonnenpanelen, electrische auto, gebruik geen plastic tassen, afval sorteren, houdt rekening met stookkosten/waterverbruik/gasverbruik.
Maar de plicht om ergens aan mee te doen wat een huishouden 50 a 60k gaat kosten, werk ik niet aan mee, en laat eenieder vrij om dat wel of niet te doen, het kan nu al ga voorop in de strijd....maar probeer een ander je "geloof" niet op te dringen.
Ik bedoel er zijn zat landen (meest vervuilende) die gewoon niet meedoen, en tot slot de rest van Europa gaat op gas omdat het de goedkoopste en schoonste oplossing is.

53 Mesjokke    
11 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

@53 Bedankt voor je reactie.
Eerst even Baudet, Ik heb niets met de man en kan hem met de beste wil niet serieus nemen.
Hoax verhalen, ik geloof daar niet in. Heb me voor zover mogelijk in de materie verdiept en mijn eigen rationele conclusies getrokken.

U doet veel aan het klimaat/milieu en dat vind ik mooi. Ook ik doe er veel aan en heb voor zover mogelijk mijn oude huis uit 1924 aangepast/geïsoleerd etc. Heb een bedrijf gehad en daar ook altijd zoveel als mogelijk rekening gehouden met klimaat en milieu. Inmiddels werk ik niet meer, woon in de binnenstad dus gebruik zoveel als mogelijk de fiets. Allemaal individuele keuzes.

U geeft aan dat er een plicht komt dat je voor 50 a 50 k kosten moet gaan maken. Ik geloof daar niet in. Dat is namelijk niet realistisch en dat zal dus ook niet gaan gebeuren. Ik heb niet veel vertrouwen in de politiek maar ook daar zal het realisme uiteindelijk zegevieren. Bovendien heeft de burger ook nog wel wat te vertellen.

Ik ben van mening dat het tijd is om aan de slag te gaan. Kort de bocht, er zullen realistische eerlijke en zinvolle maatregelen moeten komen waarbij het zeker niet de bedoeling kan zijn om de burgers eenzijdig voor de kosten op te laten draaien. Ook zal er internationaal veel moeten gebeuren anders kunnen maatregelen inderdaad niet zinvol uitpakken.
Natuurlijk moet ook innovatie meegnomen worden in de plannen. Als het bedrijfsleven/ universiteiten e.d. daar bijvoorbeeld op insteken zal dat zeker van waarde blijken in de concurrentie met bedrijven e.d die achterblijven m.b.t duurzaam produceren.

Het gasverhaal is inderdaad een beetje vreemd verhaal en zag van de week al de VVD roepen dat het allemaal niet zo'n vaart zal gaan lopen, we zullen zien waar ze mee komen.

Waar ik op ageer op NK is dat er ontkenning is en men vervolgens al schreeuwend generaliserende populistische en denigrerende opmerkingen maakt om gelijk te claimen. Discussie en meningen delen is haast niet meer mogelijk. Ik accepteer als je niet in klimaat wil geloven maar respecteer dat andere mensen daar wel mee kunnen zitten en willen dat er wat gaat gebeuren. Mooi voorbeeld is het jongerenprotest. Wat daar al voor bagger over geroepen is op NK is echt triest. Als je gewoon zegt dat je vindt dat ze niet mogen spijbelen of zo dan heb je een mening en daar is niets mis mee maar velen op NK gaan compleet los en daar ga ik dan best wel graag confronterend tegen in. Niks mis mee toch


54 MacGu    
11 maanden geleden door MacGu
0
Meld

@53 sorry voor de tikfouten, heb het allemaal iets te snel willen doen en zonder leesbril question

55 MacGu    
11 maanden geleden door MacGu
1
Meld

@3

Als je alleen de gevolgen door en voor je eigen landje bekijkt, dan heeft dhr. Wilders gelijk.
Hij verwijst naar het mondiale, maar doet daar verder niets mee.

Als alle landen dezelfde insteek hanteren als welke Wilders nu voorstelt, niets doen dus, dan is de aarde in no time absoluut onbewoonbaar. Compleet uitgewoond dus. Amerika, een van de grootste vervuilers, heeft de handen van het Kyoto verdrag al afgetrokken. Als de rest van de ondertekenaars dat ook doen, is het gewoon einde voorstelling.

Als kleine vervuiler niets doen is als een struisvogel je kop in de grond steken. Je ziet niets, maar wel klagen dat je zo moeilijk kunt ademen.

Wilders heeft gelijk, maar niet mondiaal gezien. Daar moet wat aan gedaan worden en daar mag Nederland best wel mee beginnen.

56 Zwartwit    
11 maanden geleden door Zwartwit
0
Meld

@55
De fouten zijn niet belangrijk we begrijpen elkaar, in grote lijnen denk ik zelfs dat we het eens zijn, behalve van Baudet maar dat is wss smaak, al zal ik eerder op Hiddema stemmen dan op baudet.

Bedankt voor de normale discussie.

57 Mesjokke    
11 maanden geleden door Mesjokke
0
Meld

@57 Ja we hebben vaak meer gemeen dan we in eerste instantie denken en inderdaad, ze kunnen beter Hiddema de eerste man maken.
Jij ook bedankt!

58 MacGu    
11 maanden geleden door MacGu
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Aan afspraken strafbaarstelling illegal...
Dat zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers...

9 uur geleden door Hadito

Hoe de NOS hoofddoekjes normaliseert en opdri...
Op Twitter vroeg juriste Kim Boon zich af waa...

18 uur geleden door Vaartuig

Rusland haalt uit naar Nederland: 'Zijn...
Moskou haalt vandaag hard uit naar Nederland...

16 uur geleden door RTL Nieuws

Ilhan Omar wordt onderzocht op mogelijke frau...
Het onderzoek wordt verricht door de FBI, ICE...

17 uur geleden door Proemevla

Wereldtemperatuur | Update december 2019
Er is weer een jaar voorbij. In de meeste kli...

20 uur geleden door Brynnar


ADVERTENTIE


Laatste reacties
marco
Wereldtemperatuur | Update december 2019...
Hier is te zien hoe ze aan hun belachelijke '...

4 minuten geleden door marco

jodelatedieho
'Aan afspraken strafbaarstelling illegaliteit...
@363,ik spreek vloeiend Engels.Je hebt ...

9 minuten geleden door jodelatedieho

blandurego
Onder Nederlanders is de stemming over vuurwe...
'Op de kiezers van Forum voor Democratie na z...

11 minuten geleden door blandurego

student1255
Talkshowoorlog – Jinek aan de verliezende h...
Jinek herhaalt de propaganda van NOS en nieuw...

13 minuten geleden door student1255

greenmango
Turkije stuurt vermoedelijke IS-strijdster en...
Tijd om het nodige Turkse vuilnis per ommekee...

24 minuten geleden door greenmango

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig