Sint Piter en Swarte Pyt komen aan in Grouw, in 2017
Volledig scherm
Sint Piter en Swarte Pyt komen aan in Grouw, in 2017 © ANP

Wéér een pietenprotest, nu tegen Swarte Pyt

De pepernoten zijn uit de schappen, maar de zwarte pietdiscussie woekert door. Zaterdag wordt in het Friese Grouw gedemonstreerd tegen Swarte Pyt, een wat verlate en lokale versie van Zwarte Piet. De burgemeester is niet blij met de actie.

  1. Matthias (46) zou de eerste verjaardag van zijn zoon niet meer meemaken, dus werd die vervroegd gevierd
    PREMIUM

    Matthias (46) zou de eerste verjaardag van zijn zoon niet meer meemaken, dus werd die vervroegd gevierd

    Een verre reis maken of een uitzonderlijk avontuur beleven hoefde niet meer voor Matthias. Zo lang hij zijn laatste dagen maar kon doorbrengen met zijn gezin. En nog één keer naar het strand van Scheveningen. De plek waar hij zo graag kwam. Zijn vrouw Aldona (36) vertelt over de periode waarin afscheid nemen en mooie nieuwe herinneringen maken bij elkaar kwamen. ,,Datzelfde wilde hij dolgraag nog een keer meemaken. Maar deze keer met zijn zoon erbij.”
    Scheveningen
  2. ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’
    PREMIUM
    meesteroplichter

    ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’

    De 61-jarige Abraham van der V. uit Den Haag moet, na een lange carrière als oplichtingsverdachte, nog een krappe half miljoen euro aan justitie terugbetalen. Zolang hij niet betaalt, blijft hij vastzitten. Met een kort geding probeert ‘Mooie Bram’ nu zijn vrijheid terug te krijgen. Dit is de roemruchte zaak over ‘ondernemen’ in de diamantenbranche, dure Gucci-tassen en vermeende bezittingen in Monaco en Spanje. ,,Justitie hijgt in de nek van cliënt, maar er is verder niets.”
    Den Haag