U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 4
Het gaat om Benny Gantz, de Commandant der Strijdkrachten van het Israëlische leger ten tijde van de aanval op Gaza in 2014 en nu kandidaat premier. En ook Amir Eshel, commandant van de Israëlische luchtmacht, wordt aangeklaagd. ...

10 maanden geleden door Uit Den Haag

REAGEER MET EEN EMOJI
15

Uit het artikel:
Op 20 juli 2014 werd op de Gazastrook het familiehuis van Ismail Ziada gebombardeerd door de Israëlische luchtmacht. Bij de aanval kwamen de 70-jarige moeder, drie broers, een schoonzus en een 12-jarig neefje om het leven.

Volgens Israël zat er een ‘actief commandocentrum’ van Hamas in het huis. Een van de omgekomen broers was lid van Hamas.

“Je kunt geen huis bombarderen als er zoveel burgers inzitten”, zegt advocaat Zegveld. “Als je willens en wetens zes mensen om het leven brengt zonder noodzaak dan heb je het over een oorlogsmisdaad.”

1 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
35
Meld

@1 . En wat is de status? Dit bericht is immers al anderhalf jaar oud.

2 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@1 waar zijn de zionazis om 'antisemitische' te bleren ... want israel mag oorlogsmisdaden begaan, als je het daar niet eens mee bent dan ben je een antisemiet

... het lijkt erop dat antisemiet een nieuwe geuzennaam is geworden question

3 Jewkakka    
10 maanden geleden door Jewkakka
13
Meld

@1 vervolg.

Volgens Israël zat er een ‘actief commandocentrum’ van Hamas in het huis.

Dit mag Gantz nu aantonen question

4 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
31
Meld

Ach die engnek van een frusti advocaat weer .

5 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

6 Jewkakka    
10 maanden geleden door Jewkakka

Klagers kennen geen nood!

7 The Master of the Universe    
10 maanden geleden door The Master of the Universe
6
Meld

@2 Vandeprinsgeenkwaad
De zaak loopt inmiddels bij de Rechtbank in Den Haag.
In plaats van in de cel in Den Haag toert Gantz nu als kandidaat-premier rond in Israël.....

8 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
34
Meld

@8 . Gantz zal ook inderdaad niet onder de indruk zijn van een rechtszaak in Den Haag, Uit Den Haag.

9 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
6
Meld

@9 Vandeprinsgeenkwaad

De tijd zal het leren!

10 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
30
Meld

Er komt natuurlijk ook een moment dat al dat tuig van Hamas, wat veel te vaak Israëlische burgers bombardeert, ook voor diezelfde rechter wordt gedaagd. question
Verder gaat het IDF echt niet zo maar woningen van Gazaanse burgers bombarderen. Zonde van de tijd en de moeite, en onnodig. Hun inlichtingendiensten zullen echt wel weten waar de commandoposten van terreurbeweging Hamas zitten. Verder was iedereen in dat gebied ten tijde van dat IDF-antwoord al diverse keren gewaarschuwd via flyers en andere middelen. Ze wisten precies wat er kon gaan komen. Maar; dat kun je bepaalde lieden hier nooit duidelijk maken. die vinden dat ZIJ gelijk hebben, beginnen al bij voorbaat andersdenkenden uit te schelden en moord&brand te schreeuwen, nog vóór er ook maar enige discussie op gang is.

Laat die zaak maar voorkomen. Het laat meteen zien waar de voorkeuren van zo'n advocaat ligt. Van het oorlogsrecht snapt ze in ieder geval niets, dus daar zal het wel op spaak lopen.

11 weerman    
10 maanden geleden door weerman
6
Meld

"Een van de omgekomen broers was lid van Hamas." Goed gedaan, weer een terrorist dood. Als je met dat soort omgaat weet je wat er kan gebeuren.

12 Ceesje    
10 maanden geleden door Ceesje
3
Meld

" Maandag 19 juni is er een dagvaarding naar het Israëlische Ministerie van Defensie gestuurd. Als daar binnen zes weken niet op wordt gereageerd, start Ziada in Nederland een civiele rechtszaak tegen de Israëlische generaals die verantwoordelijk worden gehouden voor de luchtaanval. Het gaat om Benny Gantz, de Commandant der Strijdkrachten van het Israëlische leger ten tijde van de aanval op Gaza in 2014. En ook Amir Eshel, commandant van de Israëlische luchtmacht, wordt aangeklaagd."

Zo werkt het niet. Als je iemand aanklaagt voor oorlogsmisdaden, dan doe je dat bij het Internationale Hof van Justitie in Den Haag dat speciaal daarvoor is opgericht. Israel heeft al jaren geleden samen met US de handtekening onder dat verdrag herroepen, dan heb je pech gehad. Een civiele rechtszaak, voor de gewone rechtbank die oordeelt over conflicten tussen NL burgers onderling, moet niet ontvankelijk worden verklaard. Omdat de gewone burgerlijke rechtbank daar niet voor bedoeld is.

De bedoeling hiervan is duidelijk, uiteindelijk voor het Europese Hof te komen, die zichzelf boven de andere Hooggerechtshoven van de EU-landen heeft benoemd, als hogere instantie boven de rechtspraak van de lidstaten. DIE hebben echter geen mandaat en dus geen rechtsgrond. En ook al hadden ze dat wel, dan is er geen verdrag waar zowel NL als Israel hun handtekening onder hebben gezet dat dat EU-hof iets over ze te zeggen heeft. NL wel, Israel niet.

Dat is niet toelaatbaar, omdat een gerechtshof natuurlijk geen recht kan doen als bij voorbaat vaststaat, dat 1 van de beide partijen onmogelijk bestraft kan worden, namelijk Israel, omdat die zogenaamde rechtbank aan Israel geen straf kan opleggen, er is immers geen verdrag of welk mandaat ook.

13 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Ik vind het ook al zo aanmatigend dat US mensen soms letterlijk ontvoert uit hun vaderland of uitlevering eist om ze in US volgens de US-wetten te kunnen oordelen over dat ze US zouden hebben kwaad gedaan, volgens hun opvattingen, danwel een US-multinational ofzo. US weigert zich aan internationaal recht te onderwerpen maar matigt zich wel aan, over elke bewoner van de aardbol recht te mogen spreken en ze te mogen bestraffen. Zowel bij hele landen tegelijk als bij individuen. Bezopen en over het paard getild.

14 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@9

Dat valt nog te bezien, https://nos.nl/artikel/2115184-britse-politie-wilde-israelische-oud-minister-livni-verhoren.html

Voor de oplettende Israëlische kiezer en voor zijn oppositie in de politiek kan dit item Benny Gtantz stemmen kosten. Verder moet hij mogelijk gaan oppassen naar welk land hij afreisd.

15 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
27
Meld

@13 Wendel
Het is geen strafzaak.
Het is een civiele zaak.
Gantz kan veroordeelt worden tot een (enorme) schadevergoeding en verder niet.
Hooguit kunnen zijn bezittingen in beslag worden genomen en/of kan hij worden gegijzeld.

16 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
27
Meld

@16 : Dat zeg ik toch ook, in de tweede alinea, dat het civiele rechtspraak is. En hoezo is wat u daar allemaal noemt geen straf? Ook zie ik dan al helemaal het nut er niet van in, behalve ons juridisch systeem misbruiken om je gelijk te "bewijzen" in een maatschappelijke discussie. Namelijk wie is er fout, Israel of de Palestijnen. Immers die aangeklaagden zijn gewaarschuwd, die gaan zich echt niet blootstellen aan inbeslagname of gijzeling binnen de EU. Tijd zat om bezittingen en tegoeden te verkopen/verwijderen.

17 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@17 Wendel

Goed.
Dan zijn wie het erover eens dat het een civiele zaak is.
In een civiele zaak zit geen "straf" maar een "schadevergoeding". Voor werkelijke schade (een platgebombardeerd huis) en immateriële schade (overleden familieleden).

Waarom jij "het nut er niet van inziet" is voor mij een raadsel.
Het "nut" is die schadevergoeding.

En "het juridisch systeem misbruiken"??
In Nederland is speciaal een wet aangenomen die deze procedures mogelijk maakt om te voorkomen dat inwoners van een land de dans kunnen ontspringen door simpelweg een verdrag op te zeggen of door onvolkomenheden in hun juridische systeem van een ander land, zoals in dit geval Israël. question

Ik vind jouw opmerking "je gelijk te bewijzen in een maatschappelijke discussie" macaber.
Deze eiser heeft veel overleden naaste familieleden.
Doden zijn toch géén "maatschappelijke discussie" question

Wie er "fout" is??
Dit is geen discussie over "wie is er fout, Israël of de Palestijnen"
Niet Israël staat hier voor de rechter.
Dit gaat over de vraag of deze Israëliër een (oorlogs-) misdaad heeft gepleegd.
En dat wordt bepaald door de rechter.

Je schrijft ook: "Tijd zat om bezittingen en tegoeden te verkopen/verwijderen"
Ik word niet vrolijk van zo'n mentaliteit.....
Maar okay.
Het is goed mogelijk dat een Nederlandse deurwaarder met hulp van een Israëlische deurwaarder beslag kan leggen op zijn inkomen en bezittingen in Israël.
Anders kan elke oplichter verdwijnen naar Israël en zo ontsnappen aan een uitspraak!

18 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
25
Meld

@17 Wendel

Lees ook het artikel van @15 Hendrianus eens.

19 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
25
Meld

@13 Wendel
Je schrijft:
Zo werkt het niet. Als je iemand aanklaagt voor oorlogsmisdaden, dan doe je dat bij het Internationale Hof van Justitie in Den Haag dat speciaal daarvoor is opgericht. Israel heeft al jaren geleden samen met US de handtekening onder dat verdrag herroepen, dan heb je pech gehad.

Jij noemt het "pech gehad" als oorlogsmisdadigers vrijuit gaan omdat een land zijn handtekening onder een verdrag herroept?!
Dit beschermen van oorlogsmisdadigers is gewoon SCHOFTERIG question
En gelukkig werkt het zo ook niet.
Anders waren er óók geen processen tegen de nazi's geweest!

Ook schrijf je: "Een civiele rechtszaak, voor de gewone rechtbank die oordeelt over conflicten tussen NL burgers onderling"
Hoe kom je op het vreemde idee dat gewone rechtbanken niet kunnen oordelen over conflicten tussen een Nederlander en een Belg??
Of tussen een Nederlander en een Chinees bedrijf. Of noem maar iets??

Israël staat hier niet terecht, maar een Israëlische militair.
Dus de rest van je verhaal kan in de prullenbak.

Ook haal jij het Europese Hof erbij.
Volgens mij is er geen enkele reden om dat Hof erbij te halen.
Nederlandse rechtbanken zijn prima in staat om te beoordelen of iemand schuldig is aan een oorlogsmisdaad en daar dan een schadevergoeding voor vast te stellen!

Ook is het wel duidelijk dat je toch een wat twijfelachtige mentaliteit laat zien.
Als ik hier boven zo lees "pech gehad" over het niet vervolgen van oorlogsmisdaden question
Oorlogsmisdaden van Israël wil je blijkbaar niet voor een rechtbank zien......

20 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
25
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Schotse premier waarschuwt: Londen kan Schotl...
Premier Sturgeon van Schotland waarschuwt de...

19 uur geleden door Balling

Thierry Baudet werd weggelachen om zijn 1000...
Weten we het nog? Thierry Baudet claimde dat...

1 dag geleden door Spraypaint

"Als de PVV of FvD de grootste wordt, da...
"Als de PVV of FvD de grootste wordt, dan ko...

12 uur geleden door Inter

'De supermachten van de wereld snappen u...
Vanuit de hele wereld komen teleurgestelde re...

14 uur geleden door in holland

Eva Vlaardingerbroek kreeg steunbetuigingen u...
Eva Vlaardingerbroek stond te trillen van sch...

19 uur geleden door Reconquista


ADVERTENTIE


Laatste reacties
beertje36
Is klimaatbeleid een list voor de Europese su...
@2 met z'n allen naar Engeland ..Europa k...

minder dan een minuut geleden door beertje36

qubix
Vice-wereldkampioen Smith laat zich verrassen...
Ja Bully Boy je was slecht tot zeer slecht we...

minder dan een minuut geleden door qubix

Placon
Duits plan: ’automatisch asiel klimaatvluch...
Hoe werk ik zo snel mogelijk mijn land en Eur...

1 minuut geleden door Placon

Graaier1000
Spelers PSV willen verder met Van Bommel...
De grootste talenten van PSV stellen keihard ...

1 minuut geleden door Graaier1000

upanddown
Televisie blijft een belangrijke rol spelen; ...
TV? Oh ja, dat medium voor breinloze kijkers ...

1 minuut geleden door upanddown

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig