Koningin Máxima bij SER-bijeenkomst Culturele diversiteit in de top

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 29 januari bij de Sociaal-Economische Raad in Den Haag aanwezig bij de bijeenkomst ‘Culturele diversiteit in de top’. Tijdens de bijeenkomst gaan bestuurders, rolmodellen en experts in gesprek over hoe diversiteit in culturele achtergrond op management-en bestuursniveau vergroot kan worden. Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn aanwezig.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Koningin Máxima is aanwezig bij de bijeenkomst ‘Culturele diversiteit in de top’ bij de Sociaal-Economische Raad in Den Haag.

Tijdens het programma doet SER-voorzitter Mariëtte Hamer een appèl op bestuurders uit het bedrijfsleven en pleit consultant Ila Kasem voor meer eigenheid en verbinding in organisaties. CEO’s Herna Verhagen (PostNL), Ad van Gils (PwC) en Kees van Dijkhuizen (ABN Amro) geven een pitch over hoe zij verschil maken met meer diversiteit in hun ondernemingen. Aansluitend vinden rondetafelgesprekken plaats.

De bijeenkomst heeft tot doel culturele diversiteit te agenderen en zal input leveren voor een SER-advies aan het Kabinet over maatregelen die gender en culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven kunnen vergroten. De arbeidsmarktpositie van medewerkers met een migratieachtergrond is nauwelijks verbeterd, terwijl er een groeiend aantal openstaande vacatures is.

RVD, nr. 5

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
Hoe bereiken meer medewerkers met een migratieachtergrond een toppositie in een Nederlands bedrijf? Bestuurders, rolmodellen en experts gaan hierover in gesprek.