U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 6
Donderdag gaan scholieren de straat op voor een klimaatprotest. Maar hoe groot is eigenlijk de zorg bij jongeren? ‘Scholieren weten dat er een risico is, maar betrekken dat niet op zichzelf.’ ...

10 maanden geleden door chouffleur

REAGEER MET EEN EMOJI
7
LEES MEER OVER

Nee tuurlijk niet. De laatste mode, telefoon, scooters enz. zijn weer belangrijker dan het klimaat. Dat moeten pa en ma's generatie oplossen.

1 Captain Hero    
10 maanden geleden door Captain Hero
4
Meld

Die klimaatgekken zijn alleen maar voor een beter klimaat, als een ander het maar betaalt.

2 DNEUS14    
10 maanden geleden door DNEUS14
3
Meld

Ze komen aardig volwassen over, net zo hypocriet als de volwassen klimaat doemdenkers.

3 JajA    
10 maanden geleden door JajA
2
Meld

Laten ze het dan eens een half jaar zonder scooters, autolessen, vakantie`s, smartfoon s doen, Niet in de auto of bus stappen om weggebracht te worden. Samen met mam of pap op de fiets de wekelijkse boodschappen halen. Beneden je huiswerk maken, zodat de verwarming in je slaapkamer niet aan hoeft. Scheelt ook in de elektriciteit want boven is het licht uit. Op school een dikke trui dragen zodat de verwarming ook daar een paar graden lager kan. Enz enz.

4 lizzy    
10 maanden geleden door lizzy
3
Meld

@4 Zorg gewoon dat al die dingen elektrisch opgeladen kunnen worden met schone energie dan hoeven ze niks te laten. Dat is precies hun punt. Dat zij later geen dingen hoeven te laten die de generaties voor hen wel konden. Dat kan men bereiken door nu knopen door te hakken.

Wereld op de kop dat je voorstelt dat zij maar dingen moeten laten zodat types als uzelf gewoon door kunnen gaan alsof er niks aan de hand is. U bewijst hun gelijk om de straat op te gaan met uw reactie.

5 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
11
Meld

Aan de ene kant goed, dat ze zo meeleven voor een beter klimaat. Aan de andere kant, denk ik dat kinderen op deze leeftijd niet alles kunnen overzien. Ze hebben nog geen gevoel van de kosten, die het met zich meebrengt. Hoe gaan ze straks een huis kopen, als deze prijzen nog duurder worden door alle aanpassingen? Zijn ze zich al bewust, dat lobbybedrijven hier ook een vinger in de pap kunnen hebben etc.

6 hopefully    
10 maanden geleden door hopefully
1
Meld

@5 legt u mij eens uit hoe u aan die schone energie komt. Ook prettig te vernemen hoe u denkt over 40000 kind arbeiders in Congoleze kobaltmijnen. Dit spul heb je weer nodig voor de door u zo geliefde elektrische voertuigen. Of tellen kinderen daar niet?

7 JajA    
10 maanden geleden door JajA
2
Meld

@5 #Wereld op de kop dat je voorstelt dat zij maar dingen moeten laten zodat types als uzelf gewoon door kunnen gaan alsof er niks aan de hand is. U bewijst hun gelijk om de straat op te gaan met uw reactie. #
Welnee hoor, hiermee laten ze zien mee te doen met alle volwassenen die ook al veel doen voor het klimaat. (net als ikzelf)
Dank u dat u weet wat voor type ik ben.

8 lizzy    
10 maanden geleden door lizzy
4
Meld

@8 Dus jij hebt geen auto, geen telefoon, zit in de kou, gaat niet op vakantie?

9 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
6
Meld

@7 Wat interesseert mij de Congo? Ben ik Congolees?

10 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
7
Meld

@7 Harry denkt vast dat zijn gehaktballen, karbonaatjes en biefstukjes in een fabriek gemaakt worden... Precies zoals de huidige jeugd dit ook voor ogen heeft...

11 LoydMorris    
10 maanden geleden door LoydMorris
1
Meld

De kinderen zouden pas echt iets waard zijn als ze hun vliegreisje vervangen door een Interrail of zelfs een fietsvakantie. Vliegen is pure luxe en ergens is het crimineel dat vliegen zo spot goedekoop is waardoor alternatieven, zoals nachttreinen zich niet kunnen ontwikkelen. Verder zouden kinderen zich moeten beseffen dat ICT (inclusief mobieltjes) grijs (niet groen) is, veel moderne klimaatoplossingen een lachertje en dat de enige manier om iets te bereiken, krimp (consuminderen) en lokale zelfvoorzienende economie op een veel lager welvaartspeil als nu is.

12 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
10 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
1
Meld

@10 Zo te lezen: JA

13 Hochiplush    
10 maanden geleden door Hochiplush
3
Meld

Deze kinderen worden opgejut door een stel milieu idioten!
Als ze werkelijk iets willen doen aan het milieu dan moeten ze:

Geen niet met vlieg of bus vakanties gaan

Geen scooter meer rijden

Alle papier en blikjes e.d. in de prullenbakken gaan gooien

Niet iedere een nieuwe mobiel kopen

Niet met de laatste kleding mode meedoen

En zo zijn er nog veel mogelijkheden om iets aan het klimaat te doen!

Daar bereiken ze veel meer mee maar dat vertellen die klimaat idioten ze niet!

14 Zie Hier    
10 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

Ze volgen gewoon hun goden: Jessie Klavertjes en Robke Jetten.

15 niet-alles-geloven    
10 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

Ongelooflijk hoe kortzichtig de reaguurders hier zijn:
die jongeren moeten dit, die jongeren moeten dat.

Die jongeren gaan de straat op omdat randdebielen als hier boven jaar in jaar uit berichtgeving over klimaatverandering in de aanwakkerende wind slaan; de domoptepoepen reaguurders willen maar 1 ding: consumeren zonder enige beperking, ze zijn te egoïstisch om na te willen denken over volgende generatie: na hen de zondvloed maar dan letterlijk.

Die jongeren hebben volkomen gelijk, helaas ontbreekt het hen nog aan politieke macht maar het is goed te zien dat er een generatie opstaat die anders denkt dan de De Stille Generatie, de Babyboomers, Generatie X, de Patatgeneratie & Generatie Y.
Wel jammer dat die genoemde generaties er willens en wetens voor zorgen dat die huidige jongeren nog vééél meer kapitaal nodig zullen hebben om een leefbare samenleving in stand te kunnen houden.

16 Lidpver    
10 maanden geleden door Lidpver
4
Meld

@16 dream on

17 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
3
Meld

@17
En alweer een schitterende onderbouwing die makkelijk op een half A4'tje past.
Je laat je uitstekend leiden.

18 Lidpver    
10 maanden geleden door Lidpver
2
Meld

@5 ,

Inderdaad. Dergelijke opvattingen zijn ook net zo belachelijk als die van Dijkgraafje met zijn briefje een paar dagen terug.

'Die negers in Afrika gaan toch niet veranderen.' En vervolgens een heel betoog wat die jongeren maar moeten doen. Lekker makkelijk voor de oudere generatie om dat na decennia van luxe te zeggen.

Als al die volwassenen dertig jaar geleden wat meer hun best hadden gedaan en de transitie hadden ingezet, dan had alles een stuk soepeler kunnen verlopen. Ook erg makkelijk om over de verwende jeugd te klagen wie die volwassenen zelf hebben opgevoed.

19 progressiefliberaal    
10 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@19 Blij dat er nog volwassenen zijn die mijn reactie ook begrijpen. Dan is het hele forum toch niet bedorven.

Ik voorspel dat de jeugd hun ouders terugpakken zo rond 2040 als de boot echt aan is. Sorry wij betalen niet voor jullie AOW we moeten aan onszelf denken. Zij hebben over 20-30 jaar de meerderheid nietwaar?

20 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
2
Meld

Het klimaat verbeteren door offers te brengen is vooral iets wat een ander zal moeten.
Te vergelijken met AZC’s die je nooit in de buurt van VVD of GL villawijken zal aantreffen.

21 Al    
10 maanden geleden door Al
1
Meld

Het is net met andere hervormingen. AOW, onderwijsgeld, noem maar op.

De oudere generatie nu klaagt dat ze langer door moeten werken. Maar vergeten tegelijkertijd dat de jongeren van nu dat óók zullen moeten, en wellicht nog wel langer.

Dat omdat de ouderen van nu dertig jaar ontzien zijn bij noodzakelijke hervormingen (dat de AOW hervormd moest worden, en studeren enkel op kosten van de overheid - zoals praktisch de hele politieke kliek die er nu zit heeft kunnen doen - niet houdbaar zou blijven, dat wist men immers in de jaren '90 al) en er nooit haast is gemaakt, waardoor de noodzakelijke veranderingen nu sneller doorgevoerd moeten worden.

Makkelijk om te klagen over verwende jeugd. Maar ondertussen vergeten dat degenen die zo klagen over diezelfde jeugd dat ze hen nota bene zelf hebben opgevoed en bovendien al zo'n 30, 40 jaar stemrecht hebben en dus al eerder andere keuzes hadden kunnen maken.

22 progressiefliberaal    
10 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@20 ,

Zou wel lullig zijn, maar ergens ook wel begrijpelijk inderdaad.

Overigens moet ik mijn eerdere opmerking wel nuanceren. Het is misschien wel te makkelijk van mij om de Nederlandse oudere generatie verantwoordelijk te houden voor gebrek aan actie. Het blijft natuurlijk wel een wereldwijd probleem en wereldwijd hadden politici veel eerder overeenstemming moeten bereiken.

23 progressiefliberaal    
10 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

Korrel zout dit jeugdgedoe.
Ik hoor aan alle kanten van ik ga even een tussenjaar backpacker spelen over de wereld.
Protesteren?
Gelul

24 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

Ik geloof dat een toename van CO2 gunstig is voor de plantengroei en dat de aarde daardoor nu al aan het vergroenen is. (14% groener volgens satellietbeelden van het ICCP).Al decennia hoor ik niks meer over door droogte verhongerende negertjes. Een goede zaak door dat CO2 daar de groei bevordert lijkt mij.
Maar omdat CO2 nu een zeer gunstige uitwerking heeft op de voedselproductie, hoeven wij er verder nog geen puinhoop van te maken.
Voor het geld dat werd gespendeerd om via vliegtuigen groene vergaderingen te bezoeken, had allang al het plastiek uit de oceanen kunnen worden gevist. Misschien kan Al Gore wat kleiner gaan wonen en meehelpen de rotzooi op te ruimen.
Doe echt wat nuttigs voor de mensheid en ouwehoer er niet alleen over.

25 Mollevanger    
10 maanden geleden door Mollevanger
2
Meld

@23 Klopt maar wij zijn wel vele malen meer energie behoeftig dan de meeste landen, voor ons heeft het extra veel zin om de schouders eronder te zetten als we deze eeuw overeind willen blijven.

Daarbij ben ik ervan overtuigd dat hoe meer grote projecten slagen hoe meer landen overstag gaan. Of het nog op tijd is.

Ik zag van de week een Britse tv serie (Utopia 2013) 6 afleveringen lijkt me ook wel iets voor u en ook wel voor chouffleur @24 trouwens.
Kort door de bocht gaat het over een oplossing voor het probleem waar we het nu over hebben. Wat te doen met al die mensen... Geniaal geschreven, puntje van de stoel. https://www.imdb.com/title/tt2384811/

26 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
1
Meld

@26 De serie staat o.a. op daily motion trouwens
https://www.dailymotion.com/video/x26ux58

27 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
0
Meld

@25
Een van de problemen als het gaat over klimaatverandering is dat mensen de wetenschappelijke uitleg de pet te boven gaat en dan teruggrijpen op 'geloof'. Jou geloof is een onzinnig. De aarde wordt niet groener, het klimaat wordt heftiger en de gemiddelde temperatuur loopt op.

En oh ja, per jaar verdwijnt er 7,9 miljoen hectare natuurlijk bos. Dat is 50 voetbalvelden per minuut. In 2 uur en 21 minuten zijn dat álle Nederlandse voetbalvelden.

28 Lidpver    
10 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Antizwartepiet-frontman Afriyie kan door bedr...
Voor Jerry Afriyie staan de afgelopen weken i...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Veel emoties rondom verdenkingen tegen verdac...
De arrestatie van acht jonge mannen die worde...

1 dag geleden door boevennieuws.nl

Donald Trump: ’nou kom op impeach me da...
President Trump is alle verhoren en onderzoek...

1 dag geleden door Telegraaf

Als het over racisme gaat, hebben witten het...
Vorige week ging ik een kijkje nemen bij een...

8 uur geleden door Brynnar

Neger is gewoon een normaal woord.
“Neger is een gewoon nederlands woord”, want:...

23 uur geleden door Strafpleiter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Interessant
Gewapende overval op slijterij Geleen...
In wat voor fijn land wonen we toch met al da...

minder dan een minuut geleden door Interessant

DikkeTor
Sixpack door stroopwafel...
@49 Ik als vrouw dacht aan de 6packs die 12 p...

minder dan een minuut geleden door DikkeTor

rebo
Neger is gewoon een normaal woord....
@111Er zijn inderdaad grote verschillen. He...

1 minuut geleden door rebo

dloops
Pelosi: “ beschaving staat op het spel als ...
Binnen de deel state van Amer word een oorlog...

1 minuut geleden door dloops

Schildpad
Sixpack door stroopwafel...
@47Ik krijg een rukkende vent te zien als e...

2 minuten geleden door Schildpad

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig