AP
Volledig scherm
© AP

Paus voor het eerst naar Arabisch schiereiland om het begrip tussen christenen en moslims te versterken

Voor het eerst in de geschiedenis bezoekt een paus het Arabisch schiereiland. Paus Franciscus is vandaag aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten, wat volgens het Vaticaan een nieuw hoofdstuk betekent in de relatie tussen de verschillende religies. Hij is de eerste leider van de Katholieke Kerk die voet aan grond zet op het Arabische schiereiland, bakermat van de Islam. Franciscus hoopt met het bezoek aan het gebied waar de islam is ontstaan, het begrip tussen christenen en moslims te versterken.

2 reacties

  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Ik heb de filmbeelden gezien en blijkbaar is er geen verschil tussen katholicisme en islam: enerzijds kunnen de rijkelijke religieuze paleisachtige moskeeën in die landen wedijveren met het exuberante Vaticaans paleis in Rome en anderzijds zag ik bij de rondgang van de paus in de Ver. Ar. Republiek net zoals in het Vaticaan helemaal geen vrouwen.
  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Als de “oudsten” er niet meer zijn zal het misschien nog effe doorgaan met de simpelen. Hopelijk komt er een einde aan het circus. Het mysterie...