Jonge Marokkaan sterft in Melilla terwijl hij illegaal Spanje probeerde te bereiken

marokko
0
5 feb '19
Een 24-jarige Marokkaan stierf terwijl hij probeerde zijn droom te vervullen om Europa te bereiken.

De jonge man, genaamd Soufiane, verstopte zich op 15 januari in de wielkuip van een vrachtwagen in de Spaanse enclave Melilla. Soufiane hoopte op een van de schepen te geraken die van Melilla naar Spanje zouden varen. Hij viel echter uit de wielkuip en werd overreden.

"Toen ze ons belden en het ons vertelden, konden we het niet geloven", zegt Hamza, een van zijn drie broers, tegen de Spaanse nieuwssite Publico. Het gezin heeft ongeveer 3500 euro betaald om zijn lichaam te repatriëren zodat ze hem konden begraven in Fez op 28 januari.

Volgens Hamza werkte Soufiane vroeger als kapper in Marokko. Hij groeide op met zijn twee broers, zijn kleine zusje en zijn ouders in een 'bescheiden buurt' in Fez. Hij was de op een na oudste zoon. "Hij is twee jaar geleden vertrokken omdat hij een baan kreeg in Melilla", zegt Hamza. Volgens hem werkte hij eerst in Melilla als kapper en later als smokkelaar. 

Ondanks de versie die Soufiane zijn familie gaf over zijn leven in Melilla, bevestigen verschillende jonge mensen en Marokkaanse minderjarigen die in de grensstad op straat leven dat ze hem sinds ongeveer twee maanden kennen. En dat hij, net als zij , vaak probeerde de beveiliging van het havengebied te omzeilen om een schip binnen te sluipen en Spanje te bereiken. "Het is de droom van ons allemaal hier", zei Souleiman, een 17-jarige jongen.

Photocredit: Publico.es

© Redactie 2019
marokko
overleden
vrachtwagen
melilla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?