Madonna definitief op Eurosong voor 1 miljoen dollar

Madonna Israël
wiki

Madonna komt naar Israël om voor een optreden op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. De act zal één miljoen euro kosten en wordt betaald door dezelfde financier die de Giro ‘d Italia naar het land heeft gehaald. In de afgelopen weken werd er al druk gespeculeerd over de komst van de Amerikaanse zangeres, die een superster was in de jaren tachtig en nog steeds stadions vol krijgt voor haar optredens. Madonna omarmde twintig jaar geleden de Joodse leer Kabbala, onder meer met haar toenmalige album ‘Ray of Light’. Het is nog onduidelijk welke songs de zangeres op het Eurovisie Songfestival ter gehore zal brengen. Deze week moet het contract worden tekenend.

Het optreden wordt bekostigd door Sylvain Adams, een Canadese miljardair van Joodse komaf. Hij maakte een aantal jaar geleden aliya en zorgde er ook voor dat de Ronde van Italië afgelopen jaar in Israël kon starten. Adams en zijn compagnon Danny Ben Naim zijn een paar maanden terug benaderd door de Israëlische omroep Israel Public Broadcasting Corporation (IPBC) en het productiehuis Bluestone Group. Het ging hen om het binnenhalen van deze act voor het Songfestival. Beide heren wilden alleen helpen als er een concreet akkoord zou komen en in de afgelopen weken voerden IPBC en de Bluestone Group onderhandelingen met het management van Madonna.

Het resultaat mag er volgens watchers naar zijn. Voor een bedrag van één miljoen dollar zal de Amerikaanse zangeres naar Israël afreizen om een optreden op het liedjesfestijn te verzorgen. Wel moet Madonna in de komende dagen het contract nog ondertekenen. Ben Naim voert de onderhandelingen zelf. Hij en Adams vinden het van groot belang dat de superster naar Israël komt, zodat de media-aandacht voor het Songfestival en het organiserende land zal toenemen. Het is dan ook hun bedoeling om Israël goed op de kaart te zetten, net als tijdens de Giro ‘d Italia van afgelopen jaar.

Madonna moet ook voor meer kijkers zorgen. Het is echter de vraag of zij het evenement, waar veel tweederangs Europese artiesten optreden, niet zal overvleugelen. Sinds het Eurovisie Songfestival in de jaren 2000 een moderniseringsslag maakte (televoting, meer deelnemers en spectaculaire shows), is het aantal kijkers behoorlijk toegenomen. Mogelijk spreekt Madonna een nieuw publiek aan dat normaal gesproken niet wil kijken naar vals zingende zangers en zangeressen uit kleine Europese landen. Mogelijk kan Israël met haar het kijkcijferrecord voor het Eurovisie Songfestival verbreken.

De zangeres zelf heeft nog niets van zichzelf laten horen. De kans is groot dat ze te zien zal zijn tijdens het ondertekenen van het contract, binnen een week, en dat ze dan iets zal verklaren. Madonna staat erom bekend dat ze niet zomaar interviews geeft. Ze hecht erg aan haar privacy. Wel stond ze al vaker in Israël op de planken. Ook aasde ze op een penthouse van 36 miljoen pond in Tel Aviv. Voor Madonna, die sinds de jaren tachtig multi-miljardair is, is dit een luttel bedrag. Ook de één miljoen dollar die moet worden neergeteld voor het optreden op het Songfestival zou een prikje voor haar zijn.

Bekijk hier Madonna’s nieuwste song:

Categorie: |

Home » Nieuws » Madonna definitief op Eurosong voor 1 miljoen dollar