De Venezolaanse president Nicolás Maduro
Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolás Maduro © AP

Staatshoofd Maduro vraagt paus om te bemiddelen bij crisis

Het Venezolaanse staatshoofd Nicolás Maduro heeft paus Franciscus in een brief om hulp gevraagd om de crisis van zijn land op te lossen. ,,Ik vraag de paus zijn best te doen om ons te helpen op de weg van de dialoog”, vertelde de linkse nationalistische politicus in een interview dat maandag op de Italiaanse zender Sky TG24 werd uitgezonden. ,,Wij hopen op een positief antwoord.’'

  1. Vijf jaar dwangarbeid voor Rus na interview, ook woordvoerder Meta veroordeeld

    Vijf jaar dwangar­beid voor Rus na interview, ook woordvoer­der Meta veroor­deeld

    Een Rus is veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid voor het verspreiden van ‘opzettelijk onjuiste informatie’ over het leger in een straatinterview. In een gesprek met journalisten van het door de Verenigde Staten gefinancierde Radio Free Europe/Radio Liberty sprak hij kritisch over de oorlog in Oekraïne. Ook een Amerikaanse woordvoerder van socialemediabedrijf Meta Platforms is bij verstek veroordeeld in Rusland.
  2. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.