Oppositieleider Juan Guaido tijdens een bijeenkomst in Caracas afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Oppositieleider Juan Guaido tijdens een bijeenkomst in Caracas afgelopen zaterdag. © Photo News

Spanje, Frankrijk, Duitsland en andere Europese landen erkennen Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president

Talrijke Europese landen erkenden vandaag de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president van Venezuela. Het gaat onder meer om Spanje, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. België heeft zich nog niet uitgesproken. Rusland op zijn beurt heeft kritiek op de Europese erkenning.

7 reacties

  • JEAN-PIERRE RIBOT

    5 jaar geleden
    Spanje moet eerst voor eigen deur vegen, want hun democratie is ook niet voorbeeldig: politieke gevangene en catalonië beheren zoals een coloniale macht.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Amerika heeft nog niets van zijn streken verloren. In ieder Zuid Amerikaans land met een socialistisch of communistisch regime wil men een rechts bestuur installeren. Ik meende begrepen te hebben dat die Europese landen Guaido steunen om zo snel mogelijk een democratische verkiezing te houden. Tenslotte moeten de Venezolanen hun leiders toch ZELF kiezen.
  • Patrick Dewael

    5 jaar geleden
    Ik denk dat het niet de taak is van Europa om zich te bemoeien in buitenlands politiek met betrekking tot landen die buiten Europa vallen. Er zijn zaken binnen Europa waar ze zich wel over kunnen uitspreken maar daar verkiest Europa de lippen stijf op elkaar te houden.
  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    triest maar catalonie erkennen gaat blijkbaar niet , twee maten en twee gewichten
  • Jan Halsberghe

    5 jaar geleden
    Maar over Congo heeft geen enkel Europees land blijkbaar een mening...