Ga naar Content

Weer een autobrand in Zaanse wijk Poelenburg: "Het begint wel idioot te worden"

Weer was het afgelopen nacht raak in de Zaanse wijk Poelenburg. Drie auto's gingen in vlammen op aan de Dodonaeusstraat. Vlak voor kerst brandden er ook al auto's af in de wijk.

Een buurvrouw werd wakker door de brand. "Ik werd wakker van het klappen van de banden en dacht eigenlijk: 'welke gek gooit er nou weer platen naar beneden?' Later hoorde ik de brandweer en ben even gaan kijken. Je weet maar nooit of er een auto tussen staat van de buren die je kent."

Lees ook: Drie auto's in vlammen op in Zaanse wijk Poelenburg

Een andere getuige hoorde dat de politie af kwam op een melding dat er iemand een steen door het raam van een nabijgelegen tandartsparktijk had gegooid. "Daar is de politie naartoe gegaan en toen ze naar daar kwamen, zagen ze dat de auto's in brand stonden. Vermoedelijk aangestoken", zegt een omwonende.

Het is niet de eerste keer. Eind december brandden er al twee auto's uit in de wijk en raakte er één flink beschadigd na een aangestoken brandje. De getuige van de brand is niet bang dat zijn auto de volgende is. "Nee, daar maak ik me niet druk om. Je laat het gewoon los en je gaat gewoon verder."

Onrust
De laatste weken is er meer onrust in de wijk. "Wat er aan de hand is, weet ik niet, want de laatste tijd wordt er ook veel ingebroken, bij mij thuis ook. Dus ik weet niet of het daarmee te maken heeft. Bij m'n buren is er ook ingebroken in dezelfde periode", zegt de buurtbewoner. "Het begint wel een beetje idioot te worden hier. Er zijn wel meer ramen stuk. Daar op het hoekje is ook een raam stuk", zegt een buurman.

Naar de branden van afgelopen nacht wordt nog onderzoek gedaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!