Palestijnen vluchten van de Westelijke Jordaanoever.
Volledig scherm
PREMIUM
Palestijnen vluchten van de Westelijke Jordaanoever. © DAVID S. BOYER

Eurovisiesongfestival in Israël: droom of nachtmerrie?

opinieOp maandag 21 januari maakte AvroTros bekend dat Duncan ­Laurence Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Israël. Voor de promotie is dit jaar gekozen voor de inspirerende slogan ‘Dare to Dream’. De slogan symboliseert volgens de bedenkers de inclusiviteit, diversiteit en eenheid van het Eurovisiesongfestival.

  1. Hoe een smeerkees als Trump de bijbel in de verkoop doet
    PREMIUM
    Column

    Hoe een smeerkees als Trump de bijbel in de verkoop doet

    De aartsleugenaar, oplichter en onverbiddelijke smeerkees gaat nu bijbels verkopen en dat levert nogal stuitende beelden op. Terwijl hij terechtstaat voor grootschalige fraude en voor pogingen om de verkiezingsuitslag te vervalsen, en intussen ook nog druk in de weer is met het afkopen van diverse vrouwen, houdt Donald J. Trump met een vroom gezicht de bijbel omhoog. Dan zegt hij: ‘Alle Amerikanen zouden een bijbel in huis moeten hebben. Ik heb er veel, het is mijn favoriete boek’.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?