Grachtengordel heeft weer wat: “Schaf paasvuren af”

Leestijd: 2 minuten De grachtengordelpolitici vervelen zich geen dag. Na het oeverloze gezever over de kleur van zwarte Piet, heeft de PvdD (Partij voor de Dieren) iets nieuws bedacht om aandacht te verwerven.

In een land waar jaarlijks 30.000 kinderen op een gruwelijke manier worden omgebracht, via de abortuswet,  om nog te zwijgen over de bejaarden die, zogenaamd met hun eigen medeweten en toestemming worden geëuthanaseerd blijken ook nog eens een onbekend aantal vogels en egels omgebracht te worden, omdat deze dieren zouden ‘huizen’ in de Paasbulten. Tja en als die worden aangestoken…..

De Partij van de Dieren wil paasvuren in de ban doen. De grote brandstapels zorgen voor boosheid bij de Partij van de Dieren. De fractie in de Provinciale Staten van Overijssel wil dat er nieuwe regels voor komen. Er zouden vergunningen moeten worden aangevraagd omdat het paasvuur de dieren in gevaar brengt. Volgens de partij zien vogels en egels de stapels als een goede schuilplaats en worden ze dus tijdens Pasen levend verbrand.

De voorman van de partij in Overijssel verwacht wel kritiek. ” Dat zie je bij vuurwerk en dat zal bij paasvuren ongetwijfeld ook zo zijn, maar ik zie het wel als mijn taak”. Er zou gehandhaafd moeten worden op de natuurbeschermingswet: rustplaatsen voor dieren mogen niet worden verstoord,”, vertelt hij aan de media.

Zoals vaker zou het verstandig zijn wanneer de PvdD zich eerst in de materie verdiept, alvorens de media lastig te vallen. Paasvuren worden op het allerlaatste moment voor Pasen gemaakt, dit om te voorkomen dat door regenbuien het bouwsel nat wordt en dus niet gaat branden. Dieren hebben dus niet of nauwelijks de tijd om zich er in te ‘huisvesten’ en het enkele vogeltje dat even op de takken uitrust, vliegt al weg bij het zien aankomen van de meute paasvuurfans in de verte. Daar hoef je geen bioloog voor te zijn. (MB)

Foto: Pixabay