door turksemedia.nl in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 2
  • 492x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Met goud kun je eigenlijk geen ene reet. Je kan er geen voedsel, olie of anderzijds industriële producten van kopen. Opslag kost ook enorm veel geld en of het ooit wat oplevert is zeer onduidelijk. Wat moet je er mee? Wat moet een overheid er mee?

5
1 Vaartuig

@1 haha

3
2 turksemedia.nl

@2

Vertel maar wat je aan grote hoeveelheden goud hebt? Turkije en Rusland kunnen beter investeren in goed onderwijs en innovatie. De industrie in beide landen is lachwekkend. En aan een goede industrie heb je veel meer dan een berg goud.

3
3 Vaartuig

@2

Los daarvan betaalt de Turkse burger de zure prijs ervan. De werkloosheid stijgt en van hetzelfde geld kunnen Turkse burgers aanzienlijk minder kopen dan een jaar terug. De Turkse overheid kan beter investeren in de economie, maar ze doen het tegenovergestelde. Ze moeten geld lenen (tegen slechte voorwaarden en hoge rentes) en moeten stoppen met investeringsprojecten. Niet echt een slimme zet om dan in goud te investeren dat niets oplevert.

2
4 Vaartuig

Puur goud per gram:€ 36,84
Goud heeft altijd een waarde.
Niet vreemd dat goud wordt gekocht.

0
5 The Master of the Universe
6 turksemedia.nl

@5

Alles heeft een waarde. Die goudprijs was een paar maanden geleden ook wel wat lager, dus goud heeft zeker geen vaste prijs. Beter kocht je - net als ik - een paar maanden / jaar geleden wat goud. Over een paar jaar als iedereen weer in paniek is verkoop ik het weer.

2
7 Vaartuig

Gekocht met de miljarden subsidies uit Europa!

2
8 Jan met de korte achterlul

@6

Nederland heeft meer goud, maar de Nederlandse economie is groter, diverser en beter dan de Turkse economie. Bovendien heeft Nederland het goud aangekocht in gunstige tijden en wordt er op dit moment niet actief goud aangekocht. Het hebben van een goudvoorraad is ongunstig. Geld kun je beter steken in productieve landbouw, industrie en infrastructuur. Levert meer op.

3
9 Vaartuig

@8

Ach, laat die Turken lekker goud kopen. Wat ze in goud aankopen steken ze niet in militair materieel, industrie, landbouw enzovoort. Daarmee blijft het een achterlijk land.

4
10 Vaartuig

@1 Goud heeft waarde, daar kan je alles mee kopen.

Beter nog, op de plank steunt het de eigen munt (goud als "onderpand") waarmee je onderwijs en innovatie kunt betalen.

Maar beide landen rusland en Turkije hebben die prioriteit niet, de heren dictator aan den top hebben andere voorkeuren.

0
11 Lievense

@10
Hun leger hebben ze al gemoderniseerd met Europese soepsiedie.
En er zullen ook beslist gulle geldgiften vanuit Brussel richting schurkije gaan om, zogenaamd, de industrie, landbouw en het onderwijs te stimuleren.
Maar, schurken kennende, zal dit niet op die plekken terecht komen.

1
12 Jan met de korte achterlul

@11

Wat kun jij op dit moment met goud kopen dan?

Goud kun je inwisselen voor geld en met dat geld kun je dingen kopen. Met 1 gram goud kun je nu 30 broden kopen, waarmee goud een onhandig en dom transactiemiddel is. Zelfs 1 gram zilver is onhandig.

4
13 Vaartuig

@11 @13

En als je goud MOET omwisselen in een of andere valuta betaal je ook nog eens transactiekosten. Met goud kun je dus geen ene reet!

5
14 Vaartuig

@Vaartuig. Goud zorg voor de intrinsieke waarde van de nationale munt. Het goud blijft dus op de plank en met de munten kan je alles kopen.

Dit doet rusland en Turkije om minder afhankelijk te zijn van de euro of dollar.

En laten die hun intrinsieke waarde nu (deels) ook halen uit .. enorme goudvoorraden.

0
15 Lievense

@15 Ondertussen zakken die munten compleet weg waar heb je het over dit zijn wanhoopsacties van die landen.

3
16 Anti-Prut

@14 Ik accepteer geen goud nee. Je weet nooit wat de kwaliteit is voordat je het hebt gecontroleerd. Dat is niet rendabel bij een paar grammetjes. Te fraude gevoelig.

3
17 Anti-Prut

@16 Turkije en rusland gebruiken hun goudvoorraad vooral geopolitiek en niet om hun bevolking te helpen.

Deze bevolking is een ander deel van de intrinsieke waarde van een nationale munt.

En laten (de dictatoren van) rusland en turkije nu schijt hebben aan hun bevolking.

Dan kan je goud kopen, dan is het effect helaas minimaal.

0
18 Lievense

@15

Onzin. Goud heeft geen bijzondere intrinsieke waarde. En zeker geen waarde die vaststaat. De ene keer is goud meer waard dan de andere keer. Geldt ook voor bloembollen, broodbakkers, industrie enzovoort. Behalve dan dat laatstgenoemde op termijn geld opleveren.

Verder kunnen Turkije en Rusland “onafhankelijk” willen zijn van de Dollar of Euro, maar voor staatsleningen (Turkije leent op dit moment fors), technologische invoer en uitvoer zijn ze zwaar afhankelijk van Dollars en Euros. In goud wordt er niks afgerekend. En investeerders, aan- en verkopers accepteren geen goud, omdat de goudprijs verre van stabiel is.

Wat je verder bedoelt met intrinsieke waarde ontgaat mij. Weet je zelf wel wat je daarmee bedoeld?

4
19 Vaartuig

@16

Turkse Lira’s en Roebels zijn onbetrouwbare munten. En de bevolking betaalt de prijs voor de kansloze en nutteloze goudaankopen, want zij moeten hun brood niet in goud, maar in onbetrouwbare valuta afrekenen.

4
20 Vaartuig

@18

In welke zin helpt het geopolitiek als je veel goud hebt? Dat je op een goudberg kunt zitten? Als je dat goud wilt inwisselen voor zaken waar je als land wel wat aan hebt keldert de goudprijs en zit je met torenhoge transactiekosten.

3
21 Vaartuig

Natuurlijk weten die banken dat de dollar op instorten staat en nemen dan het zekere voor het onzekere. De Britten hebben dat veel slimmer opgelost door het goud dat buitenlandse banken bij hun veilig hebben opgeslagen niet meer terug te geven en hoeven hat dan dus ook niet te kopen.

Natuurlijk zouden de geruchten die al jaren de ronde doen dat de UK, VS en andere zogenaamde veilige opslag bij lange na niet meer de voorraden hebben die ze zouden moeten hebben. Zoiets als al die banken die alleen nog de tegoeden van hun klanten alleen nog in een computer bijhouden maar natuurlijk niet meer zouden kunnen uitbetalen als alle klanten ineens hun geld willen ophalen. Aangezien China, Duitsland, Rusland en andere landen hun goud en andere waardevolle metalen zijn aan het terughalen zou dit al heel snel in een grote wereldwijde catastrofe kunnen uitdraaien. Hoe is het eigenlijk gegaan met al dat goud en zilver dat in New York stond opgeslagen in het WTC, daar hoor je nooit iets van of ze dat allemaal hebben teruggevonden.

2
22 niet-alles-geloven

@19 er zit variatie in de prijs maar het behoud zijn waarde.

Goud heeft vergeleken met bloembollen, broodbakker en industrie één groot voordeel. Het vergaat niet, nooit niet.

Rusland en Turkije kunnen onafhankelijk zijn van dollar of euro, als het zijn eigen bevolking en (natuurlijke) grondstoffen respecteert. Dat doen zij niet.

Ik ben een techneut maar de term intrinsieke waarde is toch wel hel erg gangbaar, middelbare school lesstof. Ik ben iets verder gekomen ;-D.

De enige munt(en) zonder intrinsieke waarde zijn de crypto's, de bloembollen van welleer.

Al is dat niet geheel juist. De crypto wordt blijkbaar in het criminele circuit veel gebruikt, welke helaas wel een intrinsieke waarde hebben.

1
23 Lievense

@22

Peter Middelkoop voorspelde in 2004 ook het einde van de Dollar. Hij startte zijn eigen goudhandeltje. Maar inmiddels is de Dollar nog steeds een sterke munt, is de goudprijs laag en heeft complotdenker Middelkoop zijn goudhandeltje verkocht.

Ik geloof dus niet zoveel van je theorie. De VS verliest wat nietszeggende dienstverlening in de opslag van goud. Goud dat bovendien toch niet in de balans van de VS mag worden opgenomen. Dus waarom zou dat zo’n catastrofe zijn.

Los daarvan is speculeren met valuta natuurlijk net zo dom als speculeren met goud. Wie speculeert verliest in 95% van alle gevallen zijn geld.

Ik snap niet waar de bijzondere scepsis jegens de VS op is gebaseerd. Een kritische houding is prima, maar dan ook richting dubieuze landen als Turkije, China en Rusland met zwakke economieën en een twijfelachtige ontwikkeling in technologische en culturele zin.

3
24 Vaartuig

@23

Bloembollen, aardappels en water behouden ook hun waarde. Zelfs afval heeft een zekere waarde. Waarom goud zo bijzonder voor je is, het is mij onduidelijk. Verder vergaan bloembollen, aardappels niet, maar met slim beheer levert het zelfs meer op.

Goud daarentegen is verliesgevend. Het kost geld om op te slaan en om er iets mee te kopen kost het ook nog eens transactiekosten. Aan de “intrinsieke” waarde heb je weinig als je niets te eten hebt. Van mij krijg je geen bloembollen of aardappelrassen je honger hebt en alleen goud in de aanbieding hebt.

Verder zeg je dat je techneut bent en lul je wat over middelbare schoolkennis. Ik kan je zeggen dat “intrinsieke waarde” zoals jij het uitlegt van mij op een onvoldoende kan rekenen. Ja, goud heeft een waarde. Kapotte stoelen hebben zelfs intrinsieke waarde. Je hebt nog steeds niet uitgelegd wat het is, dus volgens mij is het eigenlijk niet meer dan een buzz-woord wat weinig toevoegd.

Verder leveren bloembollen al eeuwenlang aantoonbaar meer op dan goud of cryptomunten. En in crisistijd moet ik mij aardappels inwisselen voor nutteloos goud en cryptomunten?

3
25 Vaartuig

Bloemkolen, bloembollen en water behouden hun waarde niet. Natuurproducten rotten weg of worden opgevreten.

Dat zijn landbouw producten, waar hard voor gewerkt moet worden om het op de markt te krijgen. Landbouw kost geld, die producten komen niet zomaar uit de grond.

En om het rendabel te verkopen moet je de gewassen onderhouden.

Kijk naar de waarde van goud over iets langere periode, 5 of 10 jaar voldoet. Dan zult u zien dat het nooit minder waard is geworden.

Degene die aan transacties verdient met goud zijn vooral juweliers die daar trouwens een hele goede boterham mee verdienen.

Voor oude sieraden krijg je altijd de goudprijs terug.

Ik weer niet of u een oorlogstijd heeft doorgemaakt maar met goud kon je in de hongerwinter nog steeds eten kopen, hoe fout dat ook was.

Intrinsieke waarde is in de economie toch een heel belangrijk begrip. Daar heeft u mijn uitleg gelukkig niet voor nodig.

Kapotte stoelen hebben hun waarde als brandhout wellicht nog, ik krijg er zeker niet meer voor terug wat het waard was. Het is niks meer waard.

Als u over eeuwenlang gaat spreken, kijk eens naar de eeuwenlange goudprijs, het zal u verbazen.

Dat er aan de handel in groenten en fruit meer verdient wordt is wellicht eenvoudig te verklaren. Eten is een eerste levensbehoefte, goud niet.

En zeker het goud als intrinsieke waarde (goudstandaard) leverde de handel weinig (beter niks) op. Enkel en stabiele munt over langere tijd.

Crypto's zijn inderdaad de bloembollen van weleer. Op het moment dat de code hiervan gekraakt wordt dan is de waarde 0,00/ .

0
26 Lievense

@26

Wie in bloembollen of bloemkolen had geïnvesteerd had meer rendement gehad dan goud. Landbouw kost weliswaar geld, maat het levert ook op.

Wat levert goud precies op? Goud opslaan kost geld. Geld omzetten in praktische valuta kost geld. Goud kan flink waarde verliezen als mensen hun interesse erin verliezen.

Volgens mij zoek je stabiliteit in iets waar geen stabiliteit in is te vinden.

Cryptomunten, goud, bloemkolen, aandelen Shell: met alles kun je speculeren. Het grootste nadeel van crypto’s en goud is dat je er eigenlijk geen reet mee kan.

3
27 Vaartuig

@27 het rendeert, zolang je het goed doet. Boeren hebben, Zeeuws gesteld, een aardige tiet met geld. Hoe het fout kon gaan kunt u nazien in de historie van de USSR.

Goud opslaan kost mij, eenmalig, een goede kluis. Al zit daar niet zoveel in. Ben meer van het nu uitgeven en ervan genieten.

Goud, en andere edelmetalen, hebben over de eeuwen heen een bewezen stabiele waarde. Niet meer, niet minder. Op korte termijn kan je er mee speculeren, op lange termijn niet.

Met goud kan ik over 20 jaar hetzelfde kopen als ik nu kan, met de rest uit uw voorbeeld waarschijnlijk niet.

0
28 Lievense

@28

Dus voor het goud ben je verder kwijt:

- Transactiekosten (bovenop de werkelijke kosten)
- Kosten van een kluis

Het rendeert niet, want het wordt niet meer of minder waard zoals aandelen die gemiddeld 4% rendement opleveren.

Als het slecht gaat met de economie of wanneer er oorlog is heb je er geen reet aan. En nu ook niet. Niemand accepteert goud als betaalmiddel. Voor zover het überhaupt een handig betaalmiddel is. Het enige wat je ermee kunt doen is verkopen en dan ben je voor de tweede keer transactiekosten kwijt.

Dus eindsom: je hebt wat klompen goud in een kluis. Die vooral geld kosten. En het enige dat je kunt doen is hopen dat dat goud zijn waarde nog heeft als je het (moet) verkopen. Grote kans dat je verlies leidt.

0
29 Vaartuig

@29 U wilt het niet snappen. Drank zit in een verpakking, etenswaren in een koeling (die nog stroom verbruikt ook).

Transactiekosten zijn lager als voor aandelen.

Met goud kan je minstens hetzelfde aanschaffen als honderden jaren geleden, het volgt de inflatie ruimschoots. Het rendeert.

Aandelen worden ook meer waard maar de bedrijven eronder verdwijnen.

Uw aandelen kosten ook geld, bewaar- en transactiekosten, alles kost geld. Het gaat er hier om hoe men (zelf) de waarde behoud.

Dat goud kan ik altijd en overal kwijt voor een juiste prijs.

0
30 Lievense

@30

Aandelen en andere zaken leveren veel meer op dan dat het kost waar goud alleen maar geld kost. Je hebt een vertekend beeld van goud.

1
31 Vaartuig

@31 Dat komt waarschijnlijk omdat ik uit een juweliers familie kom (doe zelf heel iets anders), ik heb er geheel geen verstand van, nooit wat van begrepen.

0
32 Lievense

@32

Ah! Maar juweliers kunnen wel slimme zaken doen met goud. Inkopen als het goedkoop is, verkopen als iedereen in paniek is. Bovendien hebben zij als een van de weinige wel praktisch nut van goud.

1
33 Vaartuig

@33 Het is een andere manier van geld eraan verdienen. Want dat doen (als door mij eerder gesteld) juweliers door er een meerwaarde aan te geven.

Juweliers handelden vroeger ook in veel meer vergeleken met nu (klokken, brillen, fototoestellen, ...).

En een juwelier verkoopt juist weinig tijdens een recessie / paniek. Tevens is een juwelier niet een goudhandel. Het zal voor een goede juwelier een bijzaak zijn,

Maar on topic was de beredenering of dat goud waardevast is, u stelt van niet, ik van wel.

Op korte termijn kan je er mee speculeren, op lange termijn niet.

0
34 Lievense

@34

Speculeren heeft niks met de korte of lange termijn te maken. Je kunt speculeren voor de korte termijn of lange termijn.

Goud is trouwens absoluut aantoonbaar niet waardevast. De waarde van goud is vraag en aanbod. Met veel vraag is de waarde hoog, bij weinig vraag is de waarde laag. Volgens mij denkt u dat de waarde van goud afhankelijk is van voorradigheid, wat deels waar is. Maar in dat geval zijn er nog wel zeldzamere grondstoffen.

1
35 Vaartuig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@34 Ik zou het niet weten, ik gebruik geen x. Ik zie wel altijd die bruinlinkse opgeblazen minion van gl/pvda huilend en schuimend voor de micro...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

@25 " het regelt zichzelf."Ach weet je, toen de Corona vaccinaties uitkwamen zouden gevaccineerde binnen enkele weken massaal omkiepen, dat we...

3 minuten geleden geplaatst door RobP

LoydMorris
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@13 Lul maar een eind weg, Bennie. . . Ik heb reeds vele keren gereageerd op dit soort oeverloos gezeik van jou (zowel hier op NK als NJN) ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Sarcoff
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@16 Ja, van zelfkennis leer je, dat is velen niet gegeven, er hebben er op dit draadje 5 gereageerd, helaas zit er trouwens niet een zinnige rea...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
OMT adviseert maatregelen vanwege uitbraak mazelen

Op Geert stemmen helpt ook....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@2Nazi.one verziint wel vaker (meestal) iets. Maar in de link, die ze zelf geven, staat iets heel anders.Verder reed die man niet op een mot...

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Reconquista
GeenStijl: ASIELCRISIS! 295 TEVEEL in Ter Apel

Die boetes zijn echt onzin. Het COA heeft in principe een blanco check gekregen van de regering en kunnen kopen huren en leasen wat ze maar will...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
OMT adviseert maatregelen vanwege uitbraak mazelen

Mazelen is een van de meest besmettelijke ziekten en wordt veroorzaakt door het mazelenvirus. De ziekte treft alleen mensen en komt vooral voor ...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@44 Is dat alweer zo'n "frisse" oproep van je?...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@12 Och gut ... Jij bent gewoon strafbaar. Jij hebt blijkbaar niks met het demonstratierecht, anders zou je niet oproepen om vreedzame demons...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Happy Ending Massage VideoReal AmaturepornBokep Xnxx ComXnxx Videos NightPronhup.Ben 10xxxClit LickingMajedar Sex VideoThick Leabian PornJerk-off InstructionIndoan XnxxSexual Anime ShowsDani Elle SpeegleRoom Service XxxSlayed. Com_hey_siri_Xxx GanduCuming On MomMantisx HentaiVince May PornPorb ComicsQuero Ver Japonesa PeladaXnxx Poran VideoYour_karmaaa3Milf 4kStepsisanalFriend Cums In WifeCumming CartoonsJenny Ortega NudeNidty EroticSexxx Hard CoreOverwatchrule34Carly Pope NudeHeroines Without DressHot DoodhwaliMast Bf VideoDayton SkipthegamesMy PornoStepmom Pirnرهف القنون سكسBangbros AdsDelhi Girl Xxx VideoTight PusssyTruck Stop PornDiaperpornEmraan Hashmi And Vidya Balan MoviesHentai LatestReal Mom And Son PornBlack MomsexLesbian Step Mom SeductionHnhentaiBbrtPornos Videos MadurasBig Titty Porn StarsIllegal Sex VideosKatie Cummings PornhubFairytale PornChubby HotwifeSkipthegames MaTskendallSexy Stroies In HindiPan Dbz PornAsian Instagram ModelCoco PornosPorn For FreePorn 3d CartonChut Ka KhelSex Crying VideoJessy RenSuper ChudaiPadosan Sex VideoIron Man PornEpornoMichelle Borth NudeStrapless Dildo PornTrap HentalAlexis Texas BikiniLanarose OnlyfansBig Boobed NudesNxxx AsianCowboy SexUrmila NudeLuci ThaiReal Brother And Sister PornMature JoiHentai NudeCamsoddaJogos Porn ApkRebel RyderVideos Of Older Naked WomenNerd XxxSfamily PornShilpa Shetti Sex PhotoLeah Gotti XxOlder Lady PornBlack PornstasOnlyfans Mega LeakPornos BrazzersErinn Bartlett NudeH DsexNude Indian Village GirlTop Ten Porn MoviesKayley Gunner PovNest NudesNude CeoebsVídeos Pornô SexosPeladas NuasEbony CuckKiara Mia Porn VideosRocketreyna Onlyfans LeakedReddit FemdSe Xy NudesJaden KyrelleNkkvr-061Desi Porn Videos Free DownloadMarriage Aunty Sex VideosAlyx Star New PornMamta Kulkarni SexHollywood Hot FilmHot Desi SaxWwe In PornBig Model TitsWw Video XHottest Young NudeIndian Desi Mms ClipsFakingdsMidv-467SexxxxpornMom Swapping PornFree Cartoon PornographyLarkin Love BreastfeedingTubeplesurePorano GratisIndian Pron VedioLeah Jaye Xxx VideoDesi Romance XvideoStepsis JoiTabbo Hand JobsPornhub LesbianLogan LongTurkce Alt Yazılı Pornolar IzleFullmetalifrit PornXhamster3Step X VideoGirlsdoporn E239Devar Bhabhi BpAsian Egirl PornBlack Tranny EscortVixen Com FreeRaveena Tandon Ki Sex Video