door Havermout in Politiek  ·  43 Reacties

  • 12
  • 659x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vuile schoften zijn het. Straf ze af op 20 maart.

1
1 SergioLeone

@1 : Goed onderbouwd ook. Over wie heb je het eigenlijk?

18
2 Sunlover

Wordt allen lid van FNV en stem alstublieft links, anders kunt u straks fluiten naar uw pensioen, dan wordt het uitgegeven aan rechtse hobby's.

7
3 Prof. Zuurbekje

@3 : Jij maakt het nog erger. FNV moeten ze opheffen. Stelletje opruiers zijn het. .

21
4 Sunlover

@3 Links wil het anders uitgeven aan de huidige oudjes (in verhouding de rijkste groep van de samenleving) zodat de huidige werknemers knap benadeeld zouden worden.
Prima hoor maar dan hoeft men niet meer aan te komen met het 'iedere generatie hoopt dat hun kinderen het beter hebben dan zijzelf' want blijkbaar hebben we een toppunt bereikt. question

13
5 Wild Rover

@4 :
Mijn pensioen is veilig, daar zorg ik zelf voor, maar "hate to say i told you so"

1
6 Prof. Zuurbekje

@3 Lid worden van de bond, laten de bonden maar eest eens zien waar ze ooit goed in waren massaal de barricades op kunnen ze gelijk gele hesjes gaan uit delen zodat de gewone burgers ook mee kunnen aansluiten nu zitten de bonden te veel op de pluche.

1
7 Billiger

Maar de FNV wil blijkbaar een Trumpie doen; nu het economisch wat beter gaat, uitgeven, uitgeven en uitgeven!
En dan nog beweren dat ze opkomen voor de werkenden. question

11
8 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

@7 Volgens mij hebben de bonden zelfs bijgedragen aan het verhogen van de pensioenleeftijd. Zij hebben in ieder geval heel weinig gedaan om dit tegen te gaan.
Keer op keer blijkt maar weer dat de vakbonden het de linkse kabinetten of kabinetspartijen niet al te moeilijk maken, ook dit keer weer met de pensioenleeftijd en afbraak vaste contracten.

9 verwijderd5929219

@3 NEE ik stem absoluut niet links, maar dat is om andere redenen, en die wegen zwaarder voor mij.

2
10 Doordenker

@5 :
U zou het liever direct inleveren bij vno-ncw?

1
11 Prof. Zuurbekje

@9 Juist dat heeft ene Agnes en gelapt, en mede daardoor zit ze nu op een graaiplek in Brussel.

1
12 Doordenker

Ook de laatste overgebleven naïevelingen welke nog van mening waren dat D66 een centrum-linkse partij is die midden in de samenleving staat zijn nu op ontnuchterende wijze van hun illusie beroofd.

D66 dient slechts het belang van het grootkapitaal en de EU, het liefst aan de combinatie daarvan, en aan de gewone werkende Nederlander waar 's morgens vroeg de wekker gaat om onze welvaartsstaat in stand te houden heeft deze beweging compleet schijt.

D66 is de meest rechtse beweging uit de Nederlandse politiek van de laatste eeuw sinds de NSB, moge de gele hesjes binnenkort die Koolmees komen halen.

0
13 Ronin

@11 Nope, maar ik ben dan ook geen werknemer.
Wat wel duidelijk is, is dat je als jongere werknemer niks meer te zoeken hebt bij de vakbonden van weleer. Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt.. Iedereen wil profiteren van je arbeid en je toekomst.

8
14 Wild Rover

Maar wát staat er nu eigenlijk in die brief van Koolmees, die ze hebben gehad?
Er worden wat punten genoemd, óók uit de vorige gesprekken, maar concreet word ik er niet veel wijzer van, wat er nu precies in de brief staat.
Iemand méér duidelijkheid over deze brief?

0
15 Dieke

Ja, dat lijkt mij de enige oplossing. Lid worden van de vakbond en volgend jaar allemaal links stemmen.
Degenen die al links stemmen zullen wel niet linkser gaan dan de PVDA. Er zal dus niets veranderen.

1
16 samcash

@13 Zoals de wind waait, waaie het D66-transgenderrokje.
Het zou me niks verbazen als dit onderdeel was van de uitruil met de VVD gezien hun recente onenigheden in de coalitie. question

3
17 Wild Rover

Kabinet Rutte III haat het Nederlandse volk. Straf de coalitie partijen af op 20 maart.

0
18 SergioLeone

" "De pensioenproblemen worden steeds groter. " Vinden de werkgevers-organisaties.

Welke problemen? Leg uit? Die valse prognoses zonder enige onderbouwing dat ze de komende jaren slechter gaan presteren? Of is dat op basis van dat ze weer gejat gaan worden door ze te " beleggen" in " vluchtelingen" en " omvolking" volgens het zogenaamde pensioen-akoord, dat hartstikke illegaal is?

Je kunt een contract alleen her-onderhandelen als allebei de partijen ermee akkoord gaan, dat wil zeggen de pensioenfondsen en de rechthebbenden die hun uitgestelde loon daarin hebben gespaard onder bepaalde voorwaarden.

Noch de overheid noch de vakbonden hebben het recht daarover onderhandelingen te starten of ineens de voorwaarden te veranderen.

1
19 Wendel

Tijd voor gele hesjes. Als u niet de barricades opgaat wordt uw pensioen overgemaakt aan Brussel en mag u zien rond te komen van een mager AOW'tje.

1
20 SergioLeone

De rechthebbenden, de eigenaars, de inleggers dus, van dat geld in de pensioenfondsen, moeten collectieve rechtszaken beginnen tegen zowel de overheid als de pensioenfondsen die beiden onrechtmatig bezig zijn.

1
21 Wendel

@17
Zoals je misschien wel weet ben ik naast (sympathiserend) SP-lid ook al zo'n 30 jaar kaderlid van het FNV. Veel rooier dan mij zul je dan ook niet zogauw vinden, maar ik heb sinds Pechtold een godsgruwelijke hekel aan dat D66 gekregen.

Ik sluit ook zeer zeker niet uit dat jij gelijk hebt, Wild Rover. Dit kon weleens part of the deal blijken van het kinderpardon akkoord.

1
22 Ronin

@14 :
Ik ben het niet met u eens. Juist de jongeren zouden wat kritischer mogen zijn anders zijn we binnen no-time terug in de jaren dertig. Compleet met te-werk-stelling en heropvoedingskampen in noord groningen.

1
23 Prof. Zuurbekje

@22 Hehe, niks mis mee hoor. question
Ik geloof best dat de gemiddelde werkgever en werknemer er onderling wel uit kunnen komen vanwege wederzijds respect.
Maar bij grotere bedrijven verandert het vanwege de massa.
Een ondernemer met 100 man personeel zal zich al snel minder verbonden voelen dan eentje met 10 man personeel.
En een werknemer van de 100 zal zich ook minder gebonden voelen aan de ondernemer (en het bedrijf) dan eentje van de 10.
Het principe van de bonden is uitstekend maar nu zitten ze m.i. in een flinke spagaat wanneer het om de pensioengelden draait.
Enerzijds de ouwe, trouwe leden waarderen en anderzijds jonge leden willen charmeren neigt naar een zuivere tegenstelling waar de werkgevers niet veel mee te maken hebben.

3
24 Wild Rover

@23 De tijden veranderen ook. Steeds meer jongeren hebben helemaal geen zin in fulltime werken voor 1 werkgever en worden daarnaast ZZP'er o.i.d.
Hogeropgeleid dan ooit en klaar voor de dynamiek. Arbeid wordt steeds schaarser.
En nee, dat laatste zie ik niet gebeuren.

4
25 Wild Rover

Koolmees moet geen vieze spelletjes spelen met ons eigen opgebouwde pensioen, er zit geen cent van de overheid in deze pot. Waarom bemoeit de overheid zich met ons pensioen, wij hebben de gelden ingebracht.
En Rutte en Koolmees moeten ook niet met spookcijfers komen, zie:
http://www.mejudice.nl/artikelen/detail/premier-rutte-hanteerde-een-spookcijfer-bij-het-mislukken-van-het-pensioenakkoord-

1
26 ilse1

Ik krijg de indruk als dit hier zo lees dat er bepaalde bemoeienis van Rutte II over het hoofd wordt gezien.
Onze moestuinmoeder en PvdAer, links dus, heeft in overleg met de VVD de rekenrente veranderd waar de pensioenfondsen ineens rekening mee moesten gaan houden.
Deze rekenrente is net zo verzonnen als de rente die de belasting erkend over je spaartegoeden, 4% namelijk. Terwijl de werkelijke rente nu gemiddeld 0,1% is.
Trouwens welke bemoeienis heeft de regering eigenlijk over de pensioenen van werknemers? De regering draagt niet bij aan de pensioenen van deze werknemers.

0
27 Pluten1

@27 aanvulling. De PvdAer is Jetta Klijnsma en als ik het goed heb onthouden is de rekenrente 6% en rendement te behalen 7%?

0
28 Pluten1

Klijnsma met DNB hebben de rekenrente pensioenen van 4% naar 1,75% gebracht en dan is er ineens een pensioenprobleem en een zgn.tekort. Er komt jaarlijks meer binnen dan er uitgekeerd wordt aan gepensioneerden plus een gemiddeld rendement van 7%. De potten groeien gestaag door.
We worden aan alle kanten bedonderd. Een ander pensioenstelsel gaat 60 miljard kosten en de ondernemersorganisatie's zijn daar heel blij. Hiermee blijkt dat het voor pensioenspaarders helemaal niet goed is, wel voor de multinationals.

0
29 ilse1

Laten we dan ook gelijk de overwaarde van huizen gaan aanpakken. Precies het zelfde. Pensioen is privaat geld, het beheer over dat private geld is door eigenaar overgedragen aan een pensioenfonds. Waarom kan iemand beslissen over het geld dat ik al bijna 40 jaar afdraag. Als jongeren een pensioen willen moeten ze gaan werken, heb ik ook gedaan.

0
30 Ceesje

1400 miljard in de pot heeft een grote aantrekkingskracht voor dieven. Maar wat is het probleem want 1400 miljard min 60 miljard om de omslag voor een nieuw pensioenstelsel te bekostigen blijft er nog steeds het absurde bedrag van 1340 miljard in de grote pot.

Een waarschuwing voor Den Haag en Brussel blijf met je smerige hebberige klauwen van de pensioenen.

0
31 Dissident

Dit liberale baggerkabinet kan niet wachten om nog meer geld van de gewone burger te stelen!
Straf ze af in maart!

0
32 dummydum

@31 Lees de link op 26 en zie het bezwaar. Velen gaan er op achteruit en daar moet 60 miljard voor opgeofferd worden van de pensioenspaarders.

0
33 ilse1

Vreemd - Vreemd - Vreemd.
Het lijkt alsof iedereen accepteert dat de Overheid over onze Pensioenen gaat.

Maar de Overheid heeft geen enkele zeggenschap in of over onze Pensioenen.
Pensioenen zijn een regeling tussen Werkgevers + Werknemers om een gedeelte van loon/salaris in te leggen (sparen) in een collectief systeem voor Pensioen opbouw.
Beheerd door uit de "Pensioen spaarpot" betaalde bestuurders van de diverse Pensioenfondsen.
Dit zijn private beheers insituten in dienst van de Werknemers , c.q. eigenaars.

Hier komt geen Overheid bij te pas.
Dus een Minister van Sociale Zaken gaat ver buiten zijn boekje om een Wet te willen maken over Pensioenen.

De Overheid heeft alleen zeggenschap in de belastingafdracht bij de uitkeringen van de Pensioenen.
Alleen de Minister van Financiën heeft een taak voor wat betreft de inning van de belastingen.

Een flinke waarschuwing aan het kabinet zou op zijn plaats zijn.
Je kunt geen Wet maken over het reilen zeilen binnen private bedrijven.
Het kabinet kan alleen Wetten maken inzake Overheidstaken.

De Pensioenfondsen als beheerders van de Spaargelden + de Vakbonden als vertegenwoordigers van de miljoenen Werknemers die eigenaar zijn van de gelden , zijn de enige partijen die rechtmatig iets te zeggen hebben over het Pensioen stelsel.

De Overheid lijt het "ei van Columbus" ontdekt te hebben.
Een volle Pensioen spaarpot --- eigendom van miljoenen Werknemers ---- met maar liefst 1.500 miljard euro in kas.
Dat is pas het stelen waard.
Dat heeft Lubbers 30-35 jaar geleden al eens gedaan.
Dat wordt nu weer geprobeerd op een andere manier --- door het hele pensioen stelsel toe te eigenen aan de Overheid.
Ook nog op een onrechtmatige wijze door een Wet te maken.

Het is puur stelen van de Burgers/Werknemers.

0
34 Jalinda

Mensen. Kom in opstand. Dit pikken jullie toch niet van pinokkio. Straf de coalitie partijen af op 20 maart bij de provinciale staten verkiezingen. Zo blokkeer je hun snode plannetjes.

0
35 SergioLeone

@14
Laat de huidige jeugd eerst maar eens gaan werken en verantwoording nemen.
In plaats van te profiteren van hun ouders.

1
36 Keesklets

@34 .
Het is dan ook de Staatsmaffia die zich tot doel gesteld te hebben om de gewone hardwerkende burger totaal uit te kleden.
De gemiddelde modale burger betaald al zo'n 54% aan diverse belastingen en zou je de belastingen mee rekenen wat bedrijven moeten afdragen aan de Roverheid dan kom je op een bedrag van 85% uit en nog heeft rupsje nooitgenoeg niet genoeg en blijf maar meer stelen ven de gewone burger.

0
37 eigenmening

@36
De huidige 'jeugd' begint met pensioenpremies te betalen op hun 20e, de gepensioneerden van nu begonnen daarmee op hun 25e. De jeugd werkt door tot ze 67 of nog ouder zijn, en gaat niet met 65 pf eerder met pensioen. De gepensioneerden van nu zijn degenen die 'profiteren', heel onsmakelijk wat u daar zegt.

1
38 Van Lingen

Dat eigen potje ben ik wel voorstander van. Of pensioenfondsen voor arbeiders. Momenteel is het pensioenstelsel omgekeerde solidariteit. De arbeiders brengen het pensioen op voor de managers en zo. neem mijn geval. Ik werk in een distributie centrum van een groot supermarkt concern. Zwaar lichamelijk werk en ook nog nachtdiensten. Ik kom in hetzelfde potje als de directeur en managers. Maar door nachtdiensten te draaien lever je levensjaren in. Combinatie zwaar lichamelijk werk. Wij worden niet zo oud, op een mazzelbibs na. Die managers hebben niets geleden. Die worden veel ouder en ook nog eens een hogere uitkering. Dus lang en duur. Dat kan met name betaald worden wanneer er ook inleggers zijn die meer ingelegd hebben dan tijdens hun pensioen uitgekeerd. Dood dus.

0
39 heyou

@38
Vergeet niet dat de jeugd ook profiteert van de grote van de pot die er momenteel is. Met grotere pot beter rendement.

0
40 heyou

@5
Het is anders wel uitgesteld loon van deze oudjes , de meeste moesten verplicht in een bedrijfspensioenfonds deelnemen .

0
41 on the mountain top

@39 In principe bouw je nu je eigen potje op via jouw bedrijf bij een bep.pensioenfonds. Premie afdracht is van jouw inkomen. Verdien je veel, dan meer afdracht en hoger pensioen.
Je krijgt jaarlijks een overzicht wat je opgebouwd hebt.

0
42 ilse1

@42
Mijn potje ga ik hoogstwaarschijnlijk niet opmaken. In tegenstelling tot het kader waar te verwachten valt dat die ruim meer opmaken dat wat zij ingelegd hebben

0
43 heyou

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Gezelligheid op het station van Belgische Geel: 50-tal gezellig aan het matten

Je hoeft niet te raden welke lievelingetjes het weer zijn....

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

JackKropotkin
Kritiek na instemming Brits parlement met uitzetten migranten naar Rwanda

Migranten uit Burundi e.d. kunnen dan gelijk naar Ruanda met de bus of lopend ipv eerst een lange reis met gevaarlijke boottochten naar het VK....

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

eh
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@29"Het zit die lui in de genen."Kenmerkend fascistisch nazi-taaltje. Je weet vast ook wel hoe zo'n vraagstuk oplost kan worden..............

4 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@181 Voor Biscanna blijkbaar wel. Hij probeert er mij minderwaardig mee weg te zetten. Maar voor mij niet. Er is hier gewoon geen Aldi in de buu...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@50Misschien werkt de links zo.https://ejbron.wordpress.com/2024/04/18/video-werkt-prima/...

8 minuten geleden geplaatst door Malinois

DikkeTor
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@2 Tijd dat er traffen komen op bessen plukken :P Verziekt de natuur! XD...

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Het was de eerste link in google schatje, ik kijk trouwens op niemand neer, dat is meer een bruinlinks dingetje Waarom zou ik neerkijken op mens...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@22 "Dat appels - peren wordt dan door #22 gemaakt." Sorry nee. FrisseBries heeft het in 22 niet over 'veroordelen' en 'verschille...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Anal PornKira NiorCrystal Lust SexBootyismAvneet Kaur HotPorn HousingGay Underwear Sex VideosPorn 18 Year OldsBest Freeporn VideosErothots.coFuta SexualVideos De PornolUnderboobpornPee In PussyFfm Cumshot CompilationDragon Ball Z HentiaPornos Con AbuelasDanganronpa PornDragon BallhentaiBest Anal ToysMuslim Girl Xxx VideoNia Sharma BoobsXfreehsFarah Fawset NudeHindi Sexy ChudaiMilf ShopliftingReddit Leaked OnlyfansXnxx JavMalayalam Blue SexNaked Beach SexBlack Teen GangbangTransgender Onlyfans LeakedPuta Do TelegramTifuFc2-ppv-1469295Pineapplebrat NudeSuhagrat MarathiSex Poonam PandeyTricky Old Teacher SexAria Lee DreddKali Roses AgeSleep TushyJabhd PornBezzer PornJenny Mccarthy ToplesPussy Licking PhotosSuhagrat Ki PhotoXx Video PakistanSeltinsweetyFemale Orgams VideosSexy Mamy PornShanikihernandezBrazzers Hq PornVoyeuristic KinkJav NudesKristen Bell NudesNerd NidesLatina Braces PornAdult For AndroidOcerwatch PornDeshi DexMelena MorganMom Blackmailed PornHot Blow JobJack An Jill PornDirtyshupFrr Lesbian PornFree Full Sex VideoGrace SwardLucy Hale HotNoemiexliliDesi Aunty XxxHomemadexxxWww Free Xxx MoviesTranny PornstarsBangbus PornhubBaybekimchi OnlyfansAngela Aguilar NudeSucking Boobies VideosKnights Of ErinJacqueline Sex VideoDesi Pissing VideoNew PussyHot XvidoeMay MarmaladeCuckquean CaptionTight OussySexblondPorn ArjentinoHot Sister Sex ComPronn VideoLana Rhoades LatestMom And Son Hot Xxx VideoRoss CockسكسكTushy/comHanima.tvBellelouisePorn BaeutyIndin SxsRedtube JapanBeth Chapman BoobsSinfuldeedsBoobs XxxHidden Cam PornLana Rhoafes NakedCheatingslutwifeWet T Shirt ContastValerica Steele PornFellatio VideosPrivate NudesHoney Gold PornPorn Of KissingWalking Dead Porn69 DeepthroatLpop DeepfakeBrandybilly LeakGay ScatvideosIndian X VideoSailor Moon PornVideo De NoeliaElizabeth StarrTeen Boys Sex VideosSeximmsIndian Aunty Sec VideosHindi Cartoon Porn MovieBokep StreamingFaye Reagan Cream PiePertadashdGay Porn AsuanOrn Hib1 TrannytubeXxxpenthouseBokep Jepang MontokBrie Larson Sex TapeGujarati Bhabhi BpOphelia Kaan PornJapan Hypno PornOnlyfansleaks.tvVideos IncestsBlack Girl NudesSexy Boy XxxCarrie Moon PornKareena Kapoor Ka Xx VideoMilf SareePoonam Pandey Full VideoCeleb Jiha DTurning Red PornWwe PlayboyHandjob Cumshots Comp