vrijdag , maart 29 2024

Meisje van 14 (Volendam) geeft valse naam op: 190 euro boete

Het Noord-Hollands Dagblad meldt dat een meisje van 14 uit Volendam donderdagmorgen twee bekeuringen heeft gekregen bij een verlichtingscontrole op de Christiaan van Abkoudestraat: voor het ontbreken van fietsverlichting en voor het opgeven van een valse naam. “Het meisje liep donderdagochtend tegen de lamp bij een controle tussen 07.30 en 08.00 uur, ter hoogte van de Rabobank.”

Wat je ’tegen de lamp’ noemt. Omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich had moest haar moeder naar de controleplaats komen met haar legitimatie. Bovenop de 34 euro bekeuring voor de verlichting kreeg ze een bekeuring voor het opgeven van een valse naam van 190 euro. In totaal werden er 16 fietsers bekeurd.

“Kom op zeg, een meisje van 14!” Schrijft iemand in een reactie. Wettelijk gezien is er niks op af te dingen en als je dit op een proces aan laat komen, verlies je het geheid. Jongeren vanaf 14 jaar zijn verplicht een id-bewijs bij zich te hebben. Zo niet, dan is de boete vanaf 16 jaar 95 euro, voor jongeren van 14 en 15 jaar de helft. Waarom het meisje een valse naam opgaf is niet bekend: een puberstreek, of had ze erover nagedacht en dacht ze hiermee aan een boete te ontkomen? 

’t Zal allemaal wel zo moeten, maar er blijft toch iets wringen. Of de ‘handhaver’ dit niet anders had kunnen oplossen.

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

20 comments

  1. Vanaf dat geld een belangrijk instrument voor de politie is om hun feestjes en voetbalkaartjes te kunnen kopen, is de menselijkheid verdwenen. Wie worden de dupe van dit misselijke gedrag de ouders en als dit dan geen vermogende mensen zijn is het extra zuur.

  2. 190 euro, alsof je iets verschrikkelijks hebt gedaan.
    95 euro boete als je met je telefoon bezig bent op de fiets.

    Wat een land is dit toch…

    Vleeshandelaren waar een stukje paardenvlees tussen het rund terechtgekomen is krijgen een eis van 3 jaar gevangenisstraf, een paar Friezen die zonder geweld een snelweg blokkeren om een signaal af te geven moeten hun DNA afgeven, ondertussen wordt er een auto vol tuig met kalashnikovs aangehouden, vluchten de inzittenden, is duidelijk dat ze een topcrimineel wilden bevrijden met helikopter, Colombiaan ingevlogen en alles, en die mogen hun proces in vrijheid afwachten en er kan ze eigenlijk niks ten laste gelegd worden. Goed geregeld!

    • Die boete voor het telefoneren op de fiets kan niet hoog genoeg zijn, die zijn niet aan het deel nemen aan het verkeer. Maar brengen hunzelf en anderen in gevaar, je zal als autobestuurder maar zo’n telefonerende fietser onder de auto krijgen. De fietser wordt beschermd via de wet en als automobilist ben je zwaar de klos. Of als automobilist wijk je uit voor een bellende fietser en rijd tegen iets aan of knal op een andere verkeersdeelnemer.

    • Volgens mij kan een van de verdachten van die helicopter stunt het niet na vertelen.

      Tonnen paardenvlees, zonder bekende herkomst, mogelijk van zieke dieren, met vaak medicijnen in het vlees die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn en daarmee de volksgezonsheid in gevaar brengen bedoelde u?

    • Waar denken we eigenlijk wel niet dat we helemaal mee bezig zijn? Regels zijn regels, mevrouwtje. Denken we dat regels in dit mooie land niet voor u gelden? Laat u maar eens even snel uw legitimatie zien. Geldt zeker ook niet voor u? Waar denken we wel niet dat het heen moet gaan met dit land als iedereen maar denkt dat de regels niet voor hun gelden? Gaat u maar eens eventjes fijn hier staan, stukje bij uw fiets vandaan. U
      Dus u heeft geen legitimatie? Oh, dus u denkt dat dat zomaar gaat? Komt u maar eens even mooi mee naar het bureau, want eerlijke blauwe ogen tellen niet mee als legitimatie voor de politie, wist u dat niet? U heeft geen slot bij u? En hoe denken we wel niet op het bureau te komen zonder slot op uw fiets? Laat u thuis soms ook de achterdeur openstaan als u naar school gaat? Wat zullen je ouders daar wel niet van zeggen? Ik denk dat wij uw ouders maar eens eventjes gaan bellen om u op te komen halen, anders zien we dat het helemaal de verkeerde kant op gaat met uw onverantwoordelijke gedrag. Misschien moeten we u opgegeven voor de Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer. Kost u 800 euro. Dat zal u leren jongedame!

      • Dat valt nog wel een beetje mee hoor, ik heb jarenlang met een verlopen idkaart gelopen. De lokale agenten wisten dat ook wel, wanneer ik de hond weer los naast mij had lopen. Ik heb er nooit een boete voor gehad, dat ik geen geldige id kaart had. Ik heb die oude kaar (met 3 gestanste gaten er in) net even opgezocht de geldigheidsdatum is weg geknipt maar de startdatum van die kaart is 20 januari 2006. Ik weet het niet zeker maar zo uit mijn geheugen waren die id kaarten toen 5 jaar geldig. Ik ben wel meerdere malen gewaarschuwd dat mijn kaart verlopen en dat ze mij een bekeuring konden geven. Die heb ik dus nooit gekregen en waarom niet?, ik heb geen grote bek tegen een agent die zijn werk doet. Tot dat ik in 2017 ruzie met een buurtbewoner kreeg omdat hij zijn directe buurman, bewust zat te pesten, midden in de nacht even keiharde muziek, slaan met de deuren en dat soort ongein. Dat is dus een maat van mij, die in zijn hoofd niet helemaal fris is, maar doet niemand kwaad. Die zit dus bewust niet op FB omdat hij die prikkels niet aan kan. De pestende buurman wel, en plaatste foto’s op FB met zijn luidsprekers tegen de buurman zijn muur aan. Ik heb toen overal screenshots van gemaakt. De eerste keer een bemiddelingsgesprek verliep via een vriendelijke medewerkster van Humanitas. Dat had geen enkel resultaat, het tweede gesprek verliep met 2 agenten en de verhuurder/woningbouw. Dat had ook weinig effect, tot ik met de screenshots aan kwam lopen. circa 1 week later was ik in de voortuin aan het werk en kwam die pester aanlopen met een stuk steigerbuis en bedreigde mij. Er was een andere buurman die dat zag en was bereid om te getuigen, zo gezegd zo gedaan. Toen zei de wijkagent tegen mij. Hier kunnen we geen aangifte van maken want je id kaart is zwaar verlopen, dat was op een vrijdagmiddag. Dus in overleg is het een melding geworden en de dinsdag erop had ik een nieuwe idkaart en is er aangifte gedaan.

  3. Pedro de la Parra

    Tsja, de veldwachter had het inderdaad anders kunnen doen door bijvoorbeeld een goed gesprek aan te gaan met het meisje en haar moeder. Anderzijds kunnen wij niet beoordelen hoe het er ter plaatse aan toe ging. Misschien was de veldwachter wel van plan om het anders aan te pakken maar werd hij onheus bejegend door moeder, dochter en omstanders en besloot de bekeuring toch maar uit te schrijven…..we weten het niet. We kunnen er van alles van vinden maar deze veldwachter deed zijn werk en that’s it. Iemand moet het doen, it’s just a job…

    • Wij kunnen inderdaad de situatie als we er niet zelf bijgeweest zijn beoordelen. Toch roept de hoogte van een bekeuring vraagtekens op als de overheid zelf bakken met geld over de balk gooit met o.a. aanbestedingen van inhuurders en de aankoop van auto’s. Waarom zijn bekeuringen hier zo hoog in vergelijking met bijv. Duitsland? In Nederland is het voor rijke mensen en bedrijven geen probleem die schrijven het wel af. Voor mensen met minder inkomen is een bekeuring vaak een aanslag op een heel gezin. Meestal zijn het ook van die zelfingenomen dienders met zo’n vies geniepig kopje die voor een bekeuring kiezen, een vorm van machtsgevoel.

    • Maurits de Vries

      “Iemand moet het doen” was een veel gebruikt excuus in de 2de WO. Maar dat terzijde. Ik heb in een vorig leven een keer een agent zeer onheus bejegend en nadat hij vroeg of dat de volgende keer niet anders kon, verscheurde hij zo de uitgeschreven bekeuring. Daar leer je pas wat van…

  4. Het kikkerland Nederland is het land waar het volk als slaven worden behandeld.

    Waar de slappe regering leugens blijft voorlezen aan de bevolking en er dagelijks Met gemak mee wegkomt.

    De Fransen gaan de straat op en de Hollanders? Tja gehoorzamen en gaan braaf naar hun werk waarvan de helft van het loon mag worden afgestaan aan oa de goed lachse heer Rutte….en maar schuiven en draaien.

    Waar de pensioen pot in het verleden voor behoorlijk wat is leeggeroofd en het kwartje van Kok nooit maar is terug gekomen bij de Nederlandse bevolking.

    Wat krijgen we ervoor terug? Gelukszoekers uit veiligen landen? Grotere kloof tussen rijk en arm? BTW verhoging op de eerste levensbehoefte?

    Je zou als volk eens al je geld moeten opnemen bij een bak Of een paar dagen geen arbeid verrichtten?

    Elkaar aflossen en eens naar den haag met een grote boog om de eerste en tweede kamer gaan staan net zolang tot de ministers niks meer te eten hebben?

    Zal het ooit eens gebeuren?

    • Kijk Bromsnor. Dit soort verhalen moet je echt aan je kinderen of kleinkinderen vertellen. Dat kweekt respect voor gezag. Het is niet voor niks, dat kinderen op straat en op school, op zijn zachtst gezegd, minder sociaal zijn. Als er een klasse assistent een keer bij zijn nek grijpt komen de ouders in actie om de man te veroordelen. Een van de oorzaken is communicatie op dit niveau. Ga zo door, dan wordt het beter in Nederland.

    • Jaaaaa??? JM, goed verhaal. maar kun je uitleggen, wat dit te maken heeft met zonder licht rijden en geen legitimatie kunnen tonen?????

  5. Dat ze haar ID niet bij zich had kan ik me voorstellen, al is dat verplicht. Maar als je op je 14e blijkbaar tegen de politie al een valse naam op durft te geven mag dat wat mij betreft best afgestraft worden.
    Als ze aangereden wordt mag de politie ook achter de dader aan dus gewoon eerlijk zijn tegen bevoegd gezag (altijd eigenlijk) lijkt me niet meer dan normaal.

  6. Dit land is zo verschrikkelijk ziek en verrot en op geld belust ze weten van idioterie niet meer hoe ze mensen geld afhandig kunnen maken, en dan een grote bek over China en Noord Korea, smeerlappen zijn het en alles onder het mom van veiligheid om op te kotsen !!

  7. Ik ben het helemaal met Nmb eens, als je op 14-jarige leeftijd al zo’n minachting voor de politie hebt dat je een valse naam op durft te geven, ben je al goed van het pad af. Schandalig, afstraffen dat soort gedrag. Hoewel ik me afvraag of het nog goedkomt met dat soort types.

    • Wat liegen die asielzoekers niet allemaal bij elkaar om hier te kunnen blijven en dit wordt gewoon door veel mensen geaccepteerd en gestimuleerd! Je moet je afvragen of de hoogte van de bekeuring past bij het delict, uiteindelijk was ze al door de mand gevallen waardoor haar moeder werd opgeroepen!
      Daarnaast moet de straf persoonlijk zijn in de vorm van een tegenprestatie maar niet in de vorm van een hoog bedrag bij een kind dat zelf nog geen inkomsten heeft. Wie wordt er nu gestraft?

      • De ouders, maar wie zijn er eigenlijk verantwoordelijk voor een kind van 14 dat zich zo gedraagt? Zijzelf toch zeker? Zij hebben blijkbaar nogal gefaald in de opvoeding. Als ouders vaker verantwoordelijk gehouden zou worden voor hun kroost zou dat wellicht helpen. En ik mag toch hopen dat het meisje onmiddellijk een krantenwijk heeft moeten nemen om haar ouders de € 95 terug te betalen.

        Beste Anne,

        Waarom 95?

        Hendrik Jan

    • Heeft de politie aan zichzelf te danken. Stelletje amateurs.

      Maar waarschijnlijker, dit meisje was zo geschroken en daarom kwam ze maar met een false naam.

      Tis een kinder man beetje normaler reageren zou geen kwaad kunnen.

      Tuurlijk mag ze gestraft worden maar op deze manier. Triest!

  8. Een heleboel reacties geven aan welk soort mensen hier toch voornamelijk komen, mensen die niet de grootste voorstanders zijn van onze vrienden van het gezag. Ieder zijn ding. Maar kom op zeg, als je als volwassene tégen het app-verbod op de fiets bent, dan mis je gewoon een paar aansluitingen in je bovenkamer. En het opgegeven van een valse naam mag nu eenmaal niet, ook niet als je 14 bent! Roepen jullie ook dat het niet zo erg is, als het een asielzoeker is? Het aloude gezegde “regels zijn regels” kan dan wel ouderwets klinken, maar het maakt het leven wél verdomd veel duidelijker voor iedereen!

    Beste Gepe,

    Het item over het meisje ging over de hoogte van de boete voor het opgeven van een valse naam, door een meisje van 14. Niet over een bekeuring voor fietsverlichting of een app-verbod.

    Hendrik Jan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *