Laadpaal voor elektrische auto's bij het gemeentehuis van Geldermalsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Laadpaal voor elektrische auto's bij het gemeentehuis van Geldermalsen. © William Hoogteyling

Geen nieuwe pomp meer: Is het einde van het tankstation nabij?

De gemeente Nijmegen verbiedt de bouw van traditionele tankstations. Nieuwe verkooppunten van fossiele brandstoffen als diesel en benzine zijn niet meer nodig. Het is de hoogste tijd om ruim baan te maken voor laadstations voor elektrische auto’s, vindt men in Nijmegen. In Arnhem is GroenLinks al geïnteresseerd in de Nijmeegse stap, dus mogelijk vindt het besluit snel navolging in andere steden.

40 reacties

  • Piet

    5 jaar geleden
    Lage onderhousdkosten? Dan vergeet u de accu's. Die gaan maximaal 8 jaar mee en zijn peperduur. En dan bedoel ik echt al gauw een vijfcijferig bedrag voor een middenklasse auto. De eerste eigenaren van een elektrische auto worden er binnenkort mee geconfronteerd. Geloof maar dat dat pijn doet in de portemonnee. Plus, ook al eens gedacht aan het hogere vastrechttarief van Liander als je je elektrische auto thuis wilt opladen? Pakweg 70 euro per maand erbij?
  • depapa

    5 jaar geleden
    Dan zal er een 100% opkomst van Nijmegenaren bij verkiezingen moeten komen. Nu gaat alleen 100% van de studenten (tijdelijke inwoners) consequent naar de stembus. En tja, dan krijg een college zoals ze we nu hebben. Een college ver van de realiteit en ver van de Nijmegenaar.
  • depapa

    5 jaar geleden
    Zolang er maar geroepen wordt "goed voor het milieu" papegaait de meute je gewoon na. Verstand op nul. Wetenschappelijke onderbouwing niet nodig. 
  • PeterD

    5 jaar geleden
    Het is jammer dat auto's niet op azijn rijden. Azijnpissers zijn er genoeg zo te zien.
  • PeterD

    5 jaar geleden
    En daar is het waterstofsprookje weer. Niet nadenken, niets uitzoeken, niets narekenen, maar gewoon de loze nonsens uit de media na-blaten, Waterstof bestaat niet! Dat moet je maken ten koste van heel veel energie. Het moet daarbij met 700 bar in je auto geperst worden, om via een duur omzetter toch een hele partij accu's op te laden. Oftewel het paard achterstevoren en op de kop achter de wagen spannen.