Olivia Bland.
Volledig scherm
Olivia Bland. © Instagram

Olivia voelt zich vernederd tijdens sollicitatie. Met een straffe reactie zet ze “arrogante CEO” op zijn plaats

BizarNee, bedankt! Olivia Bland hoeft de job van communicatieverantwoordelijke niet, nadat ze naar eigen zeggen tijdens haar sollicitatie vernederd werd door de CEO van softwarebedrijf Web Applications UK. In een gepeperde mail maakte de 22-jarige vrouw uit Manchester zelf duidelijk waar Craig Dean te ver gegaan is. Haar boodschap ging viraal op Twitter én raakte een gevoelige snaar. “Twee uur lang kreeg ik te horen waarom ik niet goed genoeg was. Het voelde alsof ik opnieuw bij mijn agressieve ex zat”, klonk het onder meer. Iets verderop leest u hoe Olivia haar grieven letterlijk verwoordde.

73 reacties

  • dirk vanderaa

    5 jaar geleden
    Mentale weerbaarheid checken heet dat dan. Zien of je op een gepaste en correcte manier kan reageren zonder beginnen te wenen. Misschien ook een boodschap om wat minder van jezelf prijs te geven op het internet? Die interviewer afschilderen als een vrouwenhater is natuurlijk veel gemakkelijker. Triestige vrouw.
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Groot gelijk om daar niet te gaan werken, die zogenaamde CEO mogen ze per direct ontslaan. Misschien kan ze daarna solliciteren voor de vrijgekomen job van CEO, en de bedrijfscultuur wat mensvriendelijker maken.
  • Nino Brodelet

    5 jaar geleden
    Was er natuurlijk niet bij maar dit lijkt mij een rollenspel te zijn . En misschien uit zijn context getrokken door deze narcistische juffrouw . Indien geen rollenspel , dan is de andere meer dan zwaar in de fout gegaan !
  • Olivier van Kerckhove

    5 jaar geleden
    Janken via het internet is altijd makkelijk, als het niet aanstaat in de interview, zeg het direct en stap op.
  • Michel Mahy

    5 jaar geleden
    Ik heb lang geleden eens tijdens een sollicitatiegesprek een onbeschofte commentaar gekregen van de interviewer. Ben gewoon opgestaan, heb gezegd dat ik met door niemand laat beledigen en ben eenvoudig weggegaan en dit voelde als een triomf voor mij aan. Als dat meisje wat "guts" had, had ze dat ook moeten doen in plaats van te blijven zitten. By the way, ik doe dit nog steeds in mijn beroepsleven, heb het enkele maanden nog gedaan bij een klant die zich daarna kwam verontschuldigen.