Belga
Volledig scherm
© Belga

Studie: e-sigaret efficiënter om te stoppen met roken dan pleisters of kauwgom

E-sigaretten zijn twee keer zo efficiënt om te stoppen met roken als nicotinevervangende oplossingen zoals pleisters, pastilles en kauwgom. Dat blijkt uit de resultaten van een groot klinisch onderzoek in het Verenigd Koninkrijk.

5 reacties

  • Wendy Warens

    5 jaar geleden
    E sigaret is niet stoppen met roken en heeft ook giftige stoffen. Kweek gewoon karakter en wilskracht.
  • Pascal Tastenoy

    5 jaar geleden
    Ik heb het ook een jaar gevapt en ook telkens verminderd in nicotine ben nu een jaar gestopt met vappen en twee jaar met sigaretten heb in het geheel 30 jaar gerookt ik zou het ook iedereen aanraden dat wil stoppen met roken
  • Piet Cosaert

    5 jaar geleden
    Na een goeie 30 jaar roken een eerste poging ondernomen om te stoppen met de e-versie. Gedurende een jaar telkens de nicotine hoeveelheid verlaagd en nu sinds bijna 2 jaar volledig vrij van de echte en de elektronische. Ik kan het enkel aanraden om te proberen.
  • Per Bloem

    5 jaar geleden
    Mij heeft champix goed geholpen wie ze kan verdragen is stoppen een makie
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Ben ze gestopt zonder problemen
  1. EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. De wetenschap­per achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehou­den om achter mijn droom aan te gaan”

    Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes.
  2. Vergeetachtigheid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziekte: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”
    PREMIUM

    Vergeetach­tig­heid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziek­te: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”

    Een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen kwam tot een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 is de verandering in gedrag of vergeetachtigheid mogelijk niet het werk van dementie maar van een zieke lever. En die leveraandoening kan men behandelen. Maar wat zijn de wetenschappers precies te weten gekomen tijdens hun onderzoek? Om welke leveraandoening gaat het dan precies? En wat houdt de behandeling in? HLN wetenschapsjournalist Martijn Peters licht de studie toe.