door Febee in Wetenschap  ·  21 Reacties

  • 6
  • 379x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De anti-rook-lobby zal wel weer tegen sputteren. Begint er iemand over anti-vries terwijl dat er helemaal niet in zit. Ja, er zit glycol in. In een volledig onschuldige vorm en niet giftig. En nee, er hoeft per definitie geen nicotine in te zitten: dat is een keuze van de gebruiker.
Ik ben gestopt met roken in 2012. Na een paar beroertes is het voor mij noodzaak om kleine hoeveelheden nicotine te dampen om mijn humeur een beetje te sturen. Ik maak mijn eigen dampvloeistof en weet dus precies wat er in zit. En nee, niemand rookt er van mee. Niemand hoeft het te ruiken. (Wat ik gebruik is absoluut reukloos en geen longpatient heeft er last van)

0
1 Tiidmasine

Niet roken is kinderlijk eenvoudig: Niet roken.

8
2 Lambaster

Niet te dik worden is kinderlijk eenvoudig: Niet te veel eten/drinken

6
3 Lambaster

Ach ja. Ze hebben er al oiets op gevonden. De vloeistof mag alleen nog maar in flesjes van 10 ml worden verkocht voor 5 euro per flesje. De overheid weet heel goed hoe je de dealer moet spelen.

Geef je iemand een literfles dan is hij halverwege gestopt. geef je ze 10 ml flesjes van 5 euro per stuk (productiekosten 1 cent) dan kopen ze er drie of vier per week. Net zo makkelijk als tabak.

1
4 purelogica

Al die nicotine vervangende middelen maken het, mijn inziens, juist moeilijker om te stoppen. Eerst moet je van de sigaretverslaving af, daarna heb je door die pleisters nog steeds een nicotine verslaving.

Gewoon direct stoppen; dan heb je twee, drie rotdagen maar ben je van de lichamelijke verslaving af; zo ging het tenminste bij mij.

4
5 Scrow

Ja alleen krijg je dan weer een berg andere verwoestende troep binnen. Het is voor de gezondheid zelfs 2 keer zo slecht. Het beste werken de nicotine pleisters die je langzaam moet minderen. En deze zijn veel gezonder. Ze geven namelijk alleen maar nicotine af en geen chemische troep waar de sigaretten mee volgestouwd worden

Maar beter is het direct te stoppen als je leven je lief is

3
6 Jan met de korte achternaam

Ik lees steeds dat er behalve nicotine nog veel meer schadelijke stoffen in sigaretten zitten en dan lijkt mij dat je al winst boekt als je op de e-sigaret overstapt omdat dat daarbij niet geldt.

@5 : Ik heb gehoord van twee weken niet slapen, dat is veel gebruikelijker bij mensen die al flink roken. En ernstige ontwenning. Bij de meeste verstokte rokers, die ook weer terugvallen, is het het gebaar dat het meest wordt gemist, de nicotine is inderdaad na een paar weken wel afgewend. En dan is een e-sigaret zonder nicotine de volgende stap, die ze WEL volhouden. Tot ze er echt mee klaar zijn.

0
7 Wendel

@6 Nicotine verslaving is na een paar dagen al verdwenen. Daarna volgt de geestelijke verslaving aan de sigaret. Voor mij was dat niet zo’n punt. Je wilt een sigaret pakken: “oh nee, ben gestopt”. Doet verder geen pijn, ik vond dat niet zo erg. Maar kan natuurlijk niet voor anderen spreken question

0
8 Scrow

@8 een ex vriendin van mij ook. Ze rookte een pakje soms wel 2 per dag. Ze kreeg te horen dat ze astma had en had daar veel last van. Toen zei de dokter dat het niet zo goed was voor haar astma en dat ze er veel last van zou hebben als ze bleef roken. Ze gooide alles weg en heeft nooit meer gerookt. Haar gezondheid was belangrijk zei ze. Een stalen karakter en bikkelhard voor haarzelf.

0
9 Jan met de korte achternaam

@8 , bij mij werkt dat toch heel anders. In het begin gaat het prima, maar na een week of zes begint de ellende. Ik krijg hoofdpijn, die niet meer weg wil, kan me steeds minder goed concentreren en ga me steeds ellendiger voelen. Afgelopen jaar bijna 3 maanden gestopt, het jaar daarvoor 3,5 maand. Dit jaar ga ik weer proberen, ik geef het nog niet op. De e-sigaret is voor mij helaas geen optie, ik kan er niet tegen.

0
10 Giesje

@10 Succes. Ik heb dan meer mazzel gehad, denk ik.

Wat mij erg heeft geholpen dat ik veel ben gaan lezen (op internet) over roken. Dat roken bijvoorbeeld een stofje tot leven wekt waardoor je je lekkerder voelt. Alleen dat bij niet rokers dit stofje altijd al actief is; dus die hebben dat lekkere gevoel altijd al. Tevens dat de echte drang maar een paar minuten duurt, hooguit 3 of 4 minuten, daarna zak dat vanzelf.

0
11 Scrow

@11 , ja, dat weet ik allemaal, maar het maakt weinig indruk. Ik ben er voor mijn laatste stoppoging zelfs over gaan schrijven, gewoon voor mezelf. Jij heb waarschijnlijk inderdaad mazzel gehad, uiteindelijk is het gemiddeld maar zo'n 7% van de stoppers die na een jaar nog steeds niet rookt.

0
12 Giesje

Toen ik stopte twintig jaar terug ben ik vijf dagen chagrijnig geweest en daarna was ik er vanaf

2
13 Rinze

Stoppen met roken is moeilijk, stoppen met kopen daarentegen is makkelijk, slechts een beperkt aantal keren op een dag dat je die verleiding moet weerstaan. question

1
14 Bleke Betty

@12
Je moet je niet teveel inlezen en gewoon stoppen
Je moet het namelijk zelf doen en willen
Roken is een rare en dure hobby en als je stopt ga je niet dood je bent op zijn hoogst even een paar dagen van de leg.

2
15 Rinze

@12
Ik heb tientallen keren proberen te stoppen, en het zelfs een keer een jaar volgehouden... Sigaretten in de auto leggen zodat ik helemaal naar buiten moest om 1 sigaret te pakken, geldboete door elke sigaret een euro in een pot voor iemand anders te doen... echt van alles geprobeerd. Tot ik stopte met kopen, klinkt gek, maar dat hielp. Psychologische misleiding. question En ik vind het nog steeds lekker en er mag bij ons binnen gewoon gerookt worden. Ik ben er nu echt vanaf en het de baas.

1
16 Bleke Betty

@16
Dat bedoel ik , als je er aan toe bent is het niet moeilijk

1
17 Rinze

@15 , ik ben dus niet alleen maar een paar dagen van de leg, zie @10 . Dat ik er mogelijk korter door zou leven, is iets waar ik me echt niet druk om kan maken, ik hoef niet persé een lang leven te hebben. Mogelijk speelt dat ook wel mee, ik stop namelijk niet voor mijn gezondheid, de enige reden is dat zoveel kost. Waarschijnlijk niet de beste motivatie.

@16 , als ik stop, stop ik uiteraard ook met kopen, anders hoef ik het niet eens te proberen. Ik geloof niet in een voorraad voor noodgevallen, het is alles of niets.

0
18 Giesje

@18
Ik bedoel met stoppen met kopen, dat je alleen op die momenten maar sterk hoeft te zijn door het niet te kopen. het stoppen met roken is een gemoedstoestand die de 24/7 doorgaat, je blijft er aan denken en verlangen. Ik leg het misschien niet goed uit.
En ik begrijp je volkomen. Mij kan dat ook niets schelen, je kunt alles vermijden en door een stom ongeluk kwijlend in een rolstoel belanden of tussen 6 planken. Oud worden is niet het doel, het leven leven, op een zo fijn mogelijke manier en zoals jij het leuk vind. En als je roken lekker vind (vond ik dus ook) tja.... Ik baalde er ook van om door de overheid misbruikt te worden als een melkkoe, steeds meer betalen. Niet vanwege gezondheid pffff maar puur voor de schatkist. En ik geloof ook nog niet eens dat roken zo slecht is, ik ken er zoveel die roken en ook die zo oud zij geworden, een borrel en een sigaret!
Het werd mij ook te duur, 1-2 pakje per dag tikte flink aan en dat gunde ik de Staat ook niet. Ik weet wel nadat ik gestopt was, was ik om de haverklap ziek. Daarvoor doodde die sigaretten alle bacteriën question en daarna was ik telkens ziek en dat heeft echt wel een paar jaar geduurd.
Wat je ook beslist, het is jouw keus! Stop je wel, dan wens ik je veel sterkte en hopelijk gaat het dan goed. Succes!

1
19 Bleke Betty

@1 Nog even een aanvuilling: Ik ben dus in 2012 gestopt met tabak; van het ene moment op het andere (na 40 jaar paffen) zonder ooit de behoefte meer hebben gehad een echte sigaret op te steken. Ik ben nooit zo' n fanatieke anti-roker geworden. Ben gewoon een niet roker. De genoemde beroertes heb ik in 2015 gehad. Mijn vrouw zei me destijds "Ga alsjeblief weer roken," Niet gedaan maar overgestapt op dampen. Niet vanwege de behoefte aan verbrande tabak maar de nicotine die mijn humeur wat reguleert in de positieve zin.
@4 Ik kan me nog herinneren dat ik op een moment van mijn Ierse leverancier van vloeistof een mailtje kreeg: koop nu nog grotere hoeveelheden. Vanaf morgen mogen we alleen nog maar 10 ml flesjes verkopen. Heb toen gelijk nog een paar honderd ml. gekocht. Dat is nog steeds niet op maar ik heb vorig jaar dus wel de spullen gekocht om het zelf te maken (In totaal kan ik ongeveer een liter maken: daar kan ik jaren mee vooruit) Het onderdeel wat de vloeistof verhit tot damp vervang ik regelmatig. Zodra de heldere vloeistof wat bruinig begint te worden door het aangetaste kousje vervang ik het ding. De oude gaat in de vuilnisbak. Voordat ik de vloeistof uit Ierland kreeg kocht ik het in China. Blijkbaar onder druk van de E.U. stopte China met leveren. De E.U. begon te merken dat de accijns op tabak veel minder werden door het pushen te stoppen. Toen dachten ze: He, nieuwe melkkoe !!
Over de kosten van het dampen: Voor de prijs van 1 pakje sigaretten kan ik echt maanden dampen. (Inclusief de vervanging van de hardware)

0
20 Tiidmasine

Het probleem van roken is een kwaadaardige wetgever. Roken is maximaal verslavend aan stofjes en zoals elke verslaving heeft het ook mentale gevolgen. De wet is zo ingericht dat mensen maximaal gaan roken. De grootte van een sigaret, het aantal sigaretten in een pakje en de prijs ervan zijn het gevolg van perfectionering. En je ziet dat ze nu hetzelfde doen met het dampen.

Ik ben ooit gestopt na een lang verblijf in Azie. heel makkelijk. Als ik de drang had naar een sigaret dan kocht ik er een. Een sigaret. En een week later weer een. Op gegeven moment ben ik het gewoon gaan vergeten.

In Nederland kon dat niet. Als je de drang had naar een sigaret, en dat kan zo sterk zijn dat je het niet kunt blijven weerstaan. Dan kocht je er twintig. En te duur om er 19 weg te gooien. En 20 is ongeveer wat je nodig hebt voor een effectieve nicotine verslaving.

0
21 purelogica

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Dat zou hij doen, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Alle staatssecretarissen op dezs post hebben het allemaal laten liggen. Wèl m...

zojuist geplaatst door Strongoli

Benzardi
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Het word tijd dat dit soort shit snoerhard word aangepakt....

12 minuten geleden geplaatst door Benzardi

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Nou, het is anders geen lingerie-hemdje wat onder haar nek zit. . . ...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Hypocriete Halsema zeker weer "geschokt"???...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Update 15:51 - De IDF zegt het voorval te gaan onderzoeken: "The IDF is probing leaked drone footage aired by Al Jazeera (...). The IDF Spokespe...

22 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Vageali6888
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Word eens tijd dat we al die islamitische winkeltjes gaan bekladden, aangezien er een lange geschiedenis is van genocide op christenen in islami...

27 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bram brabant
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Hotels genoeg van den Burg.😡Of , zomaar een idee: het Dublin verdrag handhaven. Die geen recht op asiel hebben het land uit zetten, of in ...

35 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

MARCUSAURELIUS
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Zo werkt dat bij genocide....

43 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Marrie1
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Laf smerig tuig....

1 uur geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@20 Hoe dan?Mensen terugsturen naar de grens?...

1 uur geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Sex Video Bhabhi HdXxx Desi RapDildopovPorn With Paris HiltonXxx Ban 10Mommy SquirtsFather Fucks Daughter PornCeleb RedditNostalgiafappingChat-sexeHindi Sexy Video Bf3x Sexy VideoPornhub DonloaderShizuku PornHannah BahngMirandahmarievip OnlyfansInd Xxx VidCrystal Chase NudeEporn HubMet Art NudeBlack Nude TeenagersBanglachptiAmerican Porn ComIndian Actress Fake NudePokemon Ash PornMalmalloyBokep IdiyaAmature BdsmKayla Rae Reid1080p Pron VideoLesbian Sex TamilIndian Brother PornBest Jerk Off InstructorAllie SinRich Sex VideoDothewifeWalk Cloudsss.comHd Porn Gay FreeGay Massege PornVideos Pornosen EspañolMassive CreampiesJapanese Housewife XxxSex Aunty PukuLuna Star CreampiePorn Sunny LeoneFull Hd PornvideosVenus 2000Cojiendo BorrachasLake Bell NudeCelebrity Nude VidiosBuggest Tits EverPorn ImagesRaileytv LeakHiperddxBig Tity RedheadsCuckold Cleaning UpShaking OrgasmeLina BinaAmourath Onlyfans RedditElizabeth Olsen SexsCuming TeensJapanese Beautiful SexMother Son Incest PornLeaked Nudes Of CelebritiesCam FrancaiseGranny NudesLesley-ann Brandt NudeSri Lanka Sex ComEmily Willis LeaksJulesari LeakedJaelanijade PornMika SimureRealskibriBlack On Asia PornOcktokuroDoraemon Cartoon Sex VideoIndian House Wife XxxBhojpuri Nanga Dance Video50 Shades Darker ScenesForestwhoreFree Desi SexGand XxxEva AdamPornos De GringasPorn ReddiNovinhas Br PornSexy AnimationBust Asian PornGudiya Wala CartoonHot Xv ComBella Rolland PornAdult GifMilf BbwShowntellxxxAtgena PalominoPunishteens ComFilms Pornographiques CompletsHot Suhagrat SexXxx Hot Video SexyPorn In VillageNaked AerobicsHatdcore MilfSex Video LinkTeenage GroolPorn Deep FakeHood Porn AmateurReshmi Sex PhotosLatina CastingForced Xxx MoviesKieran Lee PornstarNew Local Xxx VideoTeencumshotTaiwan PornhubFantasy Fest NudeHumiliating BondageBoucing TittiesEufrat MaiPorn In RainBisex VideoDesi Sex StoreLulu Chu BrazzersSuper Hd PornXnx PornhubYoupornsexyFuckbeautyLargest Breasts In PornVontos EroticosSimpaons Porn ComicsDown To Earth PornCiao VeryonAnal Gape TeensHot Feet PornEnglish Adult VideoRedwap XxGya Sex ComBest And Free PornNude Saree VideoSleepcreepMaturezillaTp PornStep Mom XnxSonakshi XxxXnxx BbwwSania Mirza SexyXtape ToGay Casting PornCumshot SwapPorn XyzAnal MadurasFilm De Pornografia