The Ozone Scam, de ozon laag is weg! (youtube.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door dloops in Politiek  ·  23 Reacties

  • 2
  • 470x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Denk aan ozon?

In de jaren tachtig was er sprake van huidkanker die eenvoudigweg op een theorie was gebaseerd. De theorie was dat freon, een stof die wordt gebruikt in koel- en spuitbussen, de ozonlaag in de stratosfeer kan doorbreken.

Nu is deze "theorie" nooit bewezen en de wetenschap zegt dat het onwaarschijnlijk is dat ooit bewezen zal worden, maar dat politici aan boord kwamen en we de substantie uit de Montreal Protocol-overeenkomst in 1987 hebben verbannen.

Kijk, als je wat dieper kijkt, merk je dat dit allemaal gebeurde op het exacte moment waarop DuPont zijn patent op Freon verliest, wat betekent dat iedereen het nu zou kunnen fabriceren en gebruiken. Ze zouden hun monopolie verliezen.

Maar laten we teruggaan naar die wetenschap. De stratosfeer is een laag rond de aarde ongeveer 20-50 km boven de grond. Dat is waar je vindt dat ozon wordt gemaakt.

Ozon wordt gevormd wanneer zonlicht (of ultraviolette stralen) zuurstofmoleculen ontmoeten. De UV-stralen in zonlicht zetten zuurstof (twee zuurstofatomen) om in ozon (drie zuurstofatomen).

Maar ozon is erg onstabiel en breekt, wanneer het wordt geïntroduceerd in chloor, af in enkele zuurstofatomen. Deze twee processen vinden keer op keer plaats in de stratosfeer.

Freon bevat chloor. En dat is de ongeveer de enige connectie tussen Freon en ozon.

Omdat Freon-moleculen meer dan vier keer zwaarder zijn dan zuurstof. Dus ze zullen nooit in de stratosfeer komen. Het zou hetzelfde zijn als een steen in een zwembad plaatsen. De steen zal niet naar boven drijven.
zijn twee zones met verlaagd ozon bovenaan de atmosfeer - over de Noord- en Zuidpool. Het gebied over de zuidpool is de grootste van de twee.

Het idee is dat Freon op de een of andere manier niet alleen naar de top zweefde, maar zijn weg vond naar de polen en daar zijn smerige werk deed.

De echte reden dat er niet veel ozon rond de polen is, is dat het de twee gebieden op aarde zijn die het minste zonlicht krijgen. In de winter zijn ze gedurende zes maanden 24 uur per dag donker. Freon kan zich niet zonder zonlicht vormen.

En de ozonconcentraties zijn niet veranderd sinds we erachter kwamen.

Wat meer is, chloor, dat de echte boosdoener is bij het afbreken van ozon, bestaat in enorme hoeveelheden in de atmosfeer uit natuurlijke bronnen.

Het verdampt uit zeewater en komt in de stratosfeer door onweersbuien, orkanen en dergelijke. Vulkanen pompen miljoenen tonnen chloor leeg. Bosbranden voegen miljoenen meer tonnen toe aan de atmosfeer. En hier is het schamele bedrag dat kan worden toegevoegd van alle Freon in blikjes, als we Freon op de een of andere manier 50 kilometer zouden kunnen laten afleggen en opdelen in delen, wat het niet leuk vindt om te doen.

Dus, wat is de echte reden dat het werd verboden? Laten we terug gaan naar Dupont en hun patent. Het zou bijna ten einde lopen en Freon, die ongeveer 50 cent per pond kostte om te produceren, zou beschikbaar zijn voor al hun concurrenten om te gebruiken.

Dus terwijl ze deze gekke wetenschap steunden en drongen op een verbod op Freon, raakten ze bezig en creëerden ze een alternatieve serie producten die tot twintig keer duurder zijn. En ze hebben het patent op deze nieuwe producten.

Natuurlijk krijgen overheden hun billijke aandeel door belastingen. Het was als een win-win situatie!

Dus, ik zal je laten beoordelen hoeveel waarheid er is in het Freon verbod. In ieder geval heeft het resultaat ervan de publieke miljarden dollars op basis van wetenschap gekost die nergens op slaan.

Dit is het soort fraude dat ik overal zie, en het is meestal een bi-product van een warme droge cyclus, die leidt tot een grote revolutie.

Dus het is niet alsof het niet nog een keer zal gebeuren ...

8
1 dloops

Dus...wéér de zon, ons zonnetje.

6
2 dloops

Zure regen was ook zo'n ding..nu hebben ze weer andere benamingen en spelen ze op emoties als kinderen en kleinkinderen in chanteren ze je er mee. Kun je als consument al de aanpassingen die straks komen niet betalen mag je asiel aanvragen bij het leger des heils en wie weet komt er straks met kerst een kamerlid soep opscheppen..je mag dan heel hard met de lepel in de soep slaan..mag van mij zeg er maar bij.

9
3 Voorzittershamer

@3 ,

"Zure regen was ook zo'n ding.."

...totdat we wat aan de oorzaak deden.

6
4 progressiefliberaal

Het zou me niets verbazen. En als het zo is besef dan de impact die monopolisten hebben op onderwijs en wetenschap. Hoe zoveel dingen die we geleerd hebben ons alleen maar geleerd zijn omdat het een monopolistisch belang dient.

Ongelooflijk!

5
5 purelogica

@5 : Ze jagen nu kinderen bewust de stuipen op het lijf vanwege een CO2 armageddon. Om zieltjes te winnen voor hun gemankeerde theorietjes. Dat die kinderen helemaal getraumatiseerd zijn en grote stennis gaan schoppen als pa en ma het niet met de propaganda eens zijn interesseert ze niet. Lekker stoken, da's links wel toevertrouwd. En rechts ook trouwens. https://www.telegraaf.nl/nieuws/3089367/vrij-spel-voor-klimaatspijbelaars

7
6 Ness

@1 In eerste instantie nam ik het als waarheid aan, dat gat in de ozonlaag en freon,later kreeg ik daar toch mijn twijfels over, bedankt voor de informatie, dit wist ik nog niet, het is inderdaad frappant dat bij producten waar het patent van afloopt daar ineens een heleboel kwalijke eigenschappen aan zitten.
Eigenlijk zie je dat momenteel bijvoorbeeld bij dieselauto s, de nadelen worden tot gigantische proporties opgeblazen en de voordelen bagatelliseert.

6
7 Positivo

YT BS
Er is WEL een ozonlaag. Echter is gebleken dat die niet stabiel is, dwz uitdijt en krimpt en af en toe gaten vertoont. Daar is pas na veel metingen en het (h)erkennen van meetfouten wat meer duidelijkheid in gekomen. Bovendien zijn de lagen in de atmosfeer en de atmosfeer niet altijd op dezelfde manier 'netjes gestapeld' omdat er door allerlei invloeden dynamiek in zit.

@1 Van dit soort teksten krijg ik de kriebels:
"Omdat Freon-moleculen meer dan vier keer zwaarder zijn dan zuurstof. Dus ze zullen nooit in de stratosfeer komen. Het zou hetzelfde zijn als een steen in een zwembad plaatsen. De steen zal niet naar boven drijven.
zijn twee zones met verlaagd ozon bovenaan de atmosfeer - over de Noord- en Zuidpool. Het gebied over de zuidpool is de grootste van de twee."
Het is slecht Nederlands en kolderiek.

2
8 kritischelezer

@8 Foutje: "de lagen in de atmosfeer en de atmosfeer" moet natuurlijk zijn "de lagen in de atmosfeer en de stratosfeer".

0
9 kritischelezer

@9
Het is slechts een Google vertaling
Maar dat maakt het niet minder interessant

5
10 dloops

DUPONT dus..
Dan kunnen die vóór al twee wereld wijde misdaden worden aangeklaagd
Het zogenaamde ozon gat
En het frauduleus verbod van 1937 op vezel of industrie hennep waardoor we nu een plastic vervuiling hebben

5
11 dloops

@11 Het beruchte ozongat , zo werd later uitgelegd, was het resultaat van waarnemingsfouten.

0
12 kritischelezer

@1 "Kijk, als je wat dieper kijkt, merk je dat dit allemaal gebeurde op het exacte moment waarop DuPont zijn patent op Freon verliest,"

Dat blijkt dus volkomen onzin te zijn;

"So, DuPont’s expiring patent did not cause the switch to R-134a."
http://www.imcool.com/articles/aircondition/refrigerant_history.htm

0
13 Mevrouw Stemband

@12
Als er winst in zit word het uitgebuit, zie klimaat opwarming en je weet het

2
14 dloops

@13
Amerikaanse bedrijven, en zeker de élite patent rekkers verstoppen en veranderen hun patenten constant, daar heb je specialisten voor nodig om het uit te zoeken

Veel van dat soort bedrijven hebben meerdere namen en dochters
Kijk bv naar Monsanto, dat kreeg een slechte naam, dus namen ze gewoon de naam van een dochter onderneming aan

Bopal, de giframp daar bleef in een lokaal bedrijf
Maar dat was ook Monsanto

1
15 dloops

@15 yep hexachloropheen..
Dat zat in unicura zeep

0
16 chouffleur

@15 "daar heb je specialisten voor nodig om het uit te zoeken "

Inderdaad en in dit geval blijkt het nogal onzinnig te zijn, patenten waren al verlopen in de jaren 50, meerdere fabrikanten die dat produceerden sinds die tijd produceerden.

0
17 Mevrouw Stemband

@17
Ook die fabrieken kunnen dochters zijn van, zonder documenten uit die bedrijven zelf kom je er nauwelijks achter
Farmacie heeft bijvoorbeeld een poedertje waar patent voor verloopt, dan breken ze het oude patent open en het zelfde poedertje word een pilletje met een nuttig, of juist niet nuttig stofje er bij en je hebt een nieuw patent, of verlengt patent.

Het is een hopeloos doolhof.

1
18 dloops

@18 "Ook die fabrieken kunnen dochters zijn van, zonder documenten uit die bedrijven zelf kom je er nauwelijks achter"

En toch beweer je dat het zo is...

Het is echter overduidelijk dat dit niet het geval is, Dupont had in 1931 patent gekregen, patent liep ongeveer af in 1945 en je ziet dan ook dat vanaf dat moment meerdere fabrikanten (die niet eigendom zijn van Dupont, bv destijds General Chemical Company Corporation) het produceren.

1
19 Mevrouw Stemband

Elk decennia verzinnen ze een nieuw angst dingetje zodat ze of meer macht kunnen verkrijgen of meer geld.

1
20 solidsteel

Wat een nonsens , al die huidkanker-gevallen in Australië ...................
Zo'n man zou eigenlijk aangeklaagd moeten worden door hen.

"Vervuilers spenderen tien keer meer aan lobbyisten dan klimaatgroepen"
https://www.mo.be/nieuws/vervuilers-spenderen-tien-keer-meer-aan-lobbyisten-dan-klimaatgroepen

0
21 eh

@1

Jemig, controleer je uberhaupt wel op wat je schrijft? Alleen je beschrijving van de stratosfeer is al fout.

0
22 Pegasus

Het probleempje met wetenschap is dat niks echt duidelijker wordt. Zo heb ik de afgelopen weken eerbiedwaardige mensen met mooie titels voor hun naam horen vertellen dat het gewoon niet bekend is wat de invloed van de mens is. Daar is onderzoek voor nodig en ja het klimaat en het milieu zijn aan het veranderen. Dat doet het al miljoenen jaren. Maar de mens vindt zichzelf enorm belangrijk en we denken ook dat deze kwestie door ons om te draaien is. En dat is maar zeer de vraag.

0
23 Al

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@5Aanvulling: niet alleen Baudet en aanhangers. Ook Wilders en aanhangers....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@1 En de laffe minner, heeft nooit fatsoenlijk onderwijs genoten. . . . Een ziek, wegkijkend gedrocht. . . ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@6Allereerst: ik geloof er niets van jij, @2 en @3 zich bekommeren om het welzijn van asielzoekers en statushouders. Jullie willen NUL vluc...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

De top van het Rode Kruis verdient heel veel misschien kunnen die wat beschikbaar stellen.Nu willen ze liefdadigheid bedrijven uit de beurze...

5 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Nooit van gehoord.Moest wel bij ""cowgirl"" aan iets anders denken.Dat was vast mijn ""Dirty Mind"" 😇...

10 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@4En dit heeft niets met lang geleden te maken, maar met een verloederd Nederland, dankzij politici als Baudet en zijn aanhangers....

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Dit was maar een dreigement.Lang geleden sloeg een Kamerlid daadwerkelijk toe naar een lid van de Boerenpartij.Niks afkeuringen laat staan...

14 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@5 Kom jij eens met een fatsoenlijke oplossing voor deze problemen i.p.v. oeverloos af te lopen zeiken. . . ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

De jaren '30 / '40, vorige eeuw, begonnen ook zo. . . . We hebben nog geen ene moer opgestoken van de geschiedenis. . . 😡...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@4Ja, haha. Dan doen ze eens wat nuttigs in plaats van hier elke dag hetzelfde te herhalen (lees klagen)...

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Doremon Cartoon XxxMike AdranioPorn RusiianScrewing Mother In LawJessie Roger PornstarBig Mom Boobs PornSex Art PornTon Porne Du JourانابلNaked Fat WemonKay Parker TabooSexey Video ComAgent X VideosSexy Cam GirlsPornpics CimNude Teenies PornPorn DoubleXxx Bhabhi Ki ChudaiXx Video Hot HotKim Kardashian Ray J VideoPaige Turner PornAdrianna Jade PornPorno ExtrêmeNezuko PornWendy BragaHijab] Wawa SheeraWheelchair PornSunny Leone Latest Fucking VideosTori Easton PornFarmgirllacyLuckless HollyNew Xxx Sex VideoFree Porn PictuersTruth Or.dare PicsNaked Chicks On BoatsAi SexThick PornosBestjavpornReddt Nsfw GifChina XvideoChoda VideoCollege Students Porn VideosWw Bangla XxPorn Video Hd SisterShare BedpornCamera Prive GrátisBoots PornGey PornstarSexvideothamilThewhiteboxxxLewduaSara Underwood LeakedNude Amanda TappingDeepthroatsirensGang Rep Sex VideosDrunk Mom XxxBleached HentaiPornici LesbianGranny Harry PussyAmerican Lady SexBrown Bunny Sex SceneBig Anal XxxMaa Beta SaxMumtaj Sex FilmMature Nude Women VideosPronhub Free VideoHuge Cumload In MouthNo Bra PornBlack Nasty HoesBlackmail BloejobHindi Sex Video Hd ComBabita XxxAndhra X VideoKatie Waters PornFree Porn 3dTheeroticreview.comKristina FeyMujeres Con Caballos SexoHot Sexy Sex PornGina Valentina BbcGirl FuckedXviddoCo Worker PornTamil X VideoNational Dick DayHot Porn VidosPornhub SchoolTwo Boys Sex VideoSex Romantic Sex VideoTwinksxxxPron StarsPlayplus PornMelissa Benoist NudesCumming On CarArina HosimotoBrazzers OrgyPorn EstudianteTits Against GlassCalsic PornJuliette AndersonXvideos 18Sophieraiin PornRough Amateur PornDesrae SpencerAnal With HookerAriel Piper FawnKpop DeelfakeNicole Aniston ThreesomeFancy Sex VideoHindi Sexe MoveNsps 537Videos De Pornos De ChinasPornosites ComVideos Pornos De Lesvianas GratisMy Life In MiamiSunbather Nudeالنيك سكسXnxy VideoChyburd LeakedSexhotvideoNgeweSwallowed Blow JobKaho Shibuya GangbangPorn Hub DownIndian Xnxx XvideoHotel Sex Xxxఫ్రీ పోర్న్ వీడియోస్Shavedpussy PornAlinity RedditTempting PornSwingersmilfTaylor Dooley NudeSexy UpskirtsDeepthroat TrainningCelebgatwX Vidiyo ComFucking Out Of Boredom XxxEroge H Mo GamePorn Video In HospitalCumming In My PantyAsssmotherHd Poern VideoBokep InaSexo XvifeosCasting Couch ComFasting PornBig Black AssrsStanding Sex PositionsXxx Sex WallpaperFamily Sex Hd Video