door Havermout in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 4
  • 620x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kom er maar weer in wegkijkers.

Die groep Italianen die daar de fascistengroet brengen zijn vast gewoon bezorgde burgers?

16
1 Gewoon een student

@1

Dit is natuurlijk allemaal de schuld van links.
Die hebben het er naar gemaakt en die arme mensen naar de extreme kant geduwd....

14
2 Aufklärung

@2 Sarcasme?

2
3 Anti-Prut

@3

Uiteraard. question

1
4 Aufklärung

Treinen bij ons hebben nooit op tijd gereden.

Ook niet in de tijd van Mussolini

0
5 iedereen heeft recht op mijn mening

** gebruiker verwijderd **

Griezelig...

6 verwijderd23941

Mussolini was wel een groot redenaar,..

5
7 iedereen heeft recht op mijn mening

@5 Maar reden ze wel op tijd in de tijd van Hitler? Knipoog...

1
8 DikkeTor

@8 alleen vanuit Nederland, en toen kwam volkswagen..

6
9 chouffleur

Gezellig. question

4
10 alexandroepimenco

De schuld ligt geheel bij mevrouw Merkel.

6
11 Al

Misschien gaat Italië ook wel uit de EU? question

5
12 alexandroepimenco

Italie danst niet naar de rapefugees welkom ,EU pijpen dus extreemrechts,nazi,mussolini bla bla bla blaaaaa

8
13 PabloEscobar

@12 Ik hoop het. De straffen die de baasjes van de EU bedenken, die zijn pas griezelig.

8
14 gaulette

@5 , ze reden keurig in de oorlog. Met kerst 1945 werd het personeel daar nog voor geprezen door leiding spoorwegen. (is geen satire).

5
15 caso

@6 Maar helaas wel begrijpelijk voor velen.

4
16 upanddown

@5

Behalve die uit kamp Westerbork, richting vernietigingskampen. Die reden exact volgens dienstregeling....

0
17 Münchhausen

@16 dit is nu een uitzonderlijk ding dat alleen zwakzinnige gekken goed begrijpen

3
18 Denisova

** gebruiker verwijderd **

@16 Nee. Daar begrijp ik dus echt geen reet van.

19 verwijderd23941

@13
Nou nog in het Nederlands.

3
20 Stiplaats

Mussolini, het schoolvoorbeeld van fascistisch populisme waar de verfoeide ‘elite’ vervangen werd door een schaamteloos eigengerichte elite toen Il Duce zelf de macht had gekregen na een golf aan moordpartijen onder ‘links’. Uiteindelijk werd de door hem aangewakkerde volkswoede tegen hem zelf gericht met een fatale afloop.

2
21 Crannbuidhe

@20 "Italie danst niet naar de rapefugees welkom ,EU pijpen dus extreemrechts,nazi,mussolini bla bla bla blaaaaa"

> Italie is het niet mee eens met links welkom welkom gezang van verkrachters-vluchtelingen (dat iedereen welkom is want kleur). De EU bast letterlijk de gezichten in van gele hesjes en is niet fair dat de overheid die standpunten gebruikt om te zeggen : extreemrechts,nazi,mussolini bla bla bla blaaaaa

question Dat zegt de vertaler.

3
22 DikkeTor

@22 Ik ben niet verantwoordelijk voor de vertaling XD

2
23 DikkeTor

Hoe treurig ook, maar ik snap wel een beetje dat het weer opgang vindt. Italië wordt overspoeld met gelukszoekers uit Afrika, die ook nog eens niets brengen. Dat komt verdraagzaamheid niet ten goede...

4
24 RvdM

@18 Alles wat geen Denisova aanhangt is zwakzinnig, begrijp ik van je.

4
25 Jan van Gent

@24 ja ja dat de Duitsers na de 'vernedering van Versailles' en de herstelbetalingen voor WO1 voor Hitler gingen was ook zo "begrijpelijk". Oplossingen zoeken bij " sterke mannen" en populisten leidt altijd tot nog meer ellende.

2
26 BlackNinja

@26 Ik beweer ook niet dat het een oplossing is. Wel een reactie op.

En dat niet alleen in Italië, maar ook in Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Polen, Belgie en Nederland zijn zogenaamd populistische partijen aan een opmars bezig. De enige manier om dat te voorkomen is beter luisteren naar de burger, doorgronden wat er speelt en beleid maken wat wel in goede aarde valt. Zoniet, is het logische gevolg dat er op andere partijen gestemd gaat worden waar men het beter denkt te hebben. Al is het maar om een 'signaal af te geven.

Overigens is dat een geheel normaal proces, keer op keer komt dat in de geschiedenis voor. Franse Revolutie, ondergang van de Tsarenfamilie, opkomst Nazisme in Duitsland enzovoorts.

1
27 RvdM

@27 de Franse revolutie leidde tot Keizer Napoleon die miljoenen jonge Fransen de dood injoeg met zn oorlogs en veroveringszucht. Het einde van de Romanovs leidde naar de Communisten en de 30 miljoen doden onder Stalin. Het nazisme deed daar weinig voor onder. Mooi 'signaal'.
Het enige goede wat voortgekomen is uit het nazisme/WO2 is een verenigd Europa. Al bijna 80 jaar geen grote allesvernietigende oorlog.

0
28 BlackNinja

Mensen worden steeds verstandiger, zijn beter opgeleid.

Ik kan me er weinig bij voorstellen dat men - onder jongeren althans - werkelijk massaal terug zou verlangen naar het fascisme.

0
29 progressiefliberaal

@27 ,

"De enige manier om dat te voorkomen is beter luisteren naar de burger, doorgronden wat er speelt en beleid maken wat wel in goede aarde valt."

Maar weet u wat nu het probleem is?

Die bezorgde burger is vaak niet echt voor rede vatbaar. Die blijft roepen dat immigratie het probleem is, ook al worden jaar na jaar strengere wetten aangenomen. Neem nou de vluchtelingencrisis: die is al lang weer voorbij. Toch blijft het bij sommigen hét belangrijkste issue.

Uiteindelijk komt het, bij afwezigheid van een werkelijke crisis, dus gewoon neer op het 'geconfronteerd' worden met mensen die anders zijn, die anders denken, andere gebruiken hebben enzovoorts. En mensen die in de stress schieten omdat ze een hoofddoekje zien, daar kun je wel naar luisteren maar veel wijzer zul je er niet van worden vrees ik. De enige manier om die mensen tevreden te krijgen, is door fascistische maatregelen te nemen. Zoals een verbod op wat iemand mag dragen, een taal die iemand mag spreken of een geloof dat iemand aan mag hangen.

M.a.w, het fascisme komt niet op doordat die mensen genegeerd worden. Dat komt op als je teveel naar die 'bezorgde' burger die zichzelf eigenlijk gewoon niet kent, gaat luisteren. Of als populisten als Wilders en slapjanussen als Buma er niet tegenover durven te gaan staan.

0
30 progressiefliberaal

@30 Alles goed en wel, maar u kunt toch niet ontkennen dat er af en toe beleid wordt gevoerd wat niet uit te leggen valt, voor de ik noem het maar even, 'gewone burger'....

1
31 RvdM

@31 ,

Dat is waar. Maar ik ben wel erg benieuwd waar u dan specifiek aan denkt.

Ikzelf denk dan vooral aan iets als de dividendbelasting. Maar gek genoeg hoorde ik daar bepaalde groepen mensen zich lang niet zo druk over maken als over de hoofddoekjes.

0
32 progressiefliberaal

Extremisten op links en rechts zijn er altijd geweest. De vraag is of dit groeit of dat het wordt uitvergroot.

1
33 Dune

@32 Heel goed voorbeeld! Heeft in geen enkel verkiezingsprogramma gestaan, maar wordt er 'zomaar' even doorgedrukt, vlak na de verkiezingen.

Dan het meten met twee maten: als ik zonder paspoort naar Nieuw Zeeland of Amerika wil reizen wordt ik rücksichtslos op het eerstvolgende vliegtuig teruggezonden. Zodra Armeniërs, die nota bene al zijn uitgeprocedeerd en onder valse voorwendselen deze kant op zijn gekomen niet aan hetzelfde soort eisen voldoen wordt er een pardon ingesteld.

Het raadgevend referendum, waar bijvoorbeeld D66 en ook ikzelf, jarenlang een groot voorstander van was, is mede door die partij afgeschaft. Ze zal maar op die partij gestemd hebben, mede om die reden.

En natuurlijk snap ik, dat er coalities gevormd moeten worden. Geven en nemen. Maar inmiddels bestaan coalities uit vier of meer partijen en gedoogpartijen. En kan geen enkele partij nog knap beleid maken, zonder dat er aan alle kanten water bij de wijn moet worden gedaan en er uiteindelijk een slap aftreksel ontstaat van een in eerste instantie goed plan.

De kiezer is het zat. Valse beloftes en voorgelogen worden. Dat is de hele reden waarom er zoveel partijen in de kamer zitten. Die vervolgens nog minder kunnen uitrichten dat het vorige kabinet. Een neerwaardse spiraal. Dan vind ik het heel goed te duiden dat mensen achter een 'sterke' leider gaan staan die zegt dat het hele systeem totaal overhoop moet. En eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het huidige stelsel ook wel een beetje achterhaald is.

0
34 RvdM

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

Ik geloof direct dat het daar niet goed zit. In ieder geval goed dat er aandacht voor is. Hopelijk komt er nog veel meer aandacht voor....

zojuist geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

De aandacht is er iig op gevestigd nu....

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@4 Ik heb het idee dat grootste probleem duurzaamheid is. Iedere nieuw geproduceerde auto kost zoveel energie. Als je er voor zorgt dat ze lange...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

eh
Recensie 'Civil War': verontrustende toekomstvisie van nieuwe Amerikaanse burgeroorlog (2024)

De volgende burgeroorlog van Amerika is al begonnen – en dit is hoe hij zal eindigenZeer weinig mensen zagen de eerste burgeroorlog aankomen...

3 minuten geleden geplaatst door eh

Nicks R. Van
We moeten van het gas af, maar helemaal soepel gaat het niet: komt het nog goed?

Kan het artikel niet lezen!Natuurlijk loopt het spaak. Als het vele malen duurder is krijg je geen mens van het gas af. Er had dus beter over ...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@3 Maar een oude c.q. tweedehandse elektrische auto heb je toch ook stroom nodig? Er zijn er binnenkort teveel van en dat kan het net niet meer ...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nighthawk
Muziekdraadje

Diana Krall - Yeh Yeh (feat. Georgie Fame)https://www.youtube.com/watch?v=KzL9XzQTTC8...

12 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Nighthawk
Muziekdraadje

Hallo Muziekvrienden..Vond een leuke video van een optreden van Shocking Blue met talloze andere bekende Nederlandse artiesten uit die tijd wa...

14 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

wildersfan
? Gevestigde elites zijn op RAMKOERS, FVD gaat strijd aan met GLOBALISTISCH MONSTER!

Thierry... Al het nieuws was al nep ver voor jouw tijd. Jij bent in 1983 geboren. En in 1969 hadden ze al nepnieuws gebracht over de maanlanding...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
? Gevestigde elites zijn op RAMKOERS, FVD gaat strijd aan met GLOBALISTISCH MONSTER!

Thierry... Ik mis nog een scene dat je het over reptielen hebt. Vergeten?...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Bad Dragon CreampiesGawk Gawk 3000 PornSex Training VideosLesbian Squirters VideosItalian Sex HdSexy Aunty XxxxHot Fuking VideoFellarunitallDesi AexSexspaceNude AbbywintersSquirting LesbinsSsis-308Xxx VdCharlotte Flair BoobXxx Sexy Video MovieTushi ComFree Hollywood Adult MoviesMoter Son PornCarmella Bi GKitana A DemidaDanganronpa Porn ComicFilmis PormoAnal WifeNude Good MorningJanice Griffith Porn VideosSany XxxDeshi Hindi PornTeenage New PornYullia NovaRough Gay PronBhojpuri Sex Video SongPorn Videos VillageRubbing BoobsSadi BfPorn Movie Full MovieOnlyfans CuckoldVivion TaylorVibrator SexHitomi TanakoTiannaann NudeHindi Sex Film MovieXx Desi HotPregnant CreampeMichelle RicaNikki Bella TitsHiperdexCrackwhoreconfessionsPhoebe Cates ParadiseBlacktgirlshardcoreLana Rhodes NudesPinklovingPorn Game HtmlArts PornBig Cock.bullyVıkıng BarbıeSex Scene HindiNew Bangla Porn VideoAfrican Hard Sex VideoMadre E Hijo PornVagania PicsIndian Granny NudeFree Hd Xxx ComChut PronRealliffecamWednesday Adams NudeBig Booty DoggstyleDanica Logan FeetEscrotsCaties NudeSpicytrsnnyCam HotXxxredditDared NudeDom King Gay PornEbony Porn RideGf Bf XxxMargot Robbie Naked ScenesRonaldo SexXvideos 30Sunny Leone HdBrezzer MomEva Green NudeHot Movies Watch OnlineTaboo CharmingTelugu Aunty Full Sex VideosNicki Minaj SexyAsian Bus PornJavformeBrazers FreShes FreackyBig Black PussycatCherry CrushpornChubby Redhead NudePorn Video 1080p21 Natural Sex.comSex English Video SexLauramariexoxoFutanati MangaHentai DoctorArabdicksPornô Das VelhasConros EroticosSexy HippiesMichelle Mylett NakedJav TransgenderFree Erotic FilmsWatch Entrevista Con El VampiroPokemon Cartoon SexTyler Cruise PornAnapaulasaenz OnlyfansEthiop PornYpur PriyaNaked Mature Women VideosDressed NakedMom Hard XnxxNgintipmandiAsian Pov Bj3d Porn MoviesXvideo GujaratiDani Daniels BathNicole SheridanPornos En La PlayaTamashi InstertMulan HentaiBbw Virtual Reality PornUsasexguide NlDesnudistasLatin_pussy_Mikailadancer Leaked OnlyfansPompoirMiranda Cosgrove PornBf Video Xxx HdFunking VediosSpanbanJessica KartalijaXx Sexy PicturePakistani DanceXxx Sexy Full HdX Video Local HindiHimiwari PornGayblackboysCockblock ToyPremiumhentaiJapannese Porn StarsPorn CuritibaMarleny PornSexv VideoIndian Xxxn SexJapanese Bus Vlog