Communicatiereus Huawei begon als eenmanszaak.
Volledig scherm
Communicatiereus Huawei begon als eenmanszaak. © AP

Conflict China en VS over Huawei loopt op

De ruzie tussen de VS en China over Huawei loopt steeds hoger op. China heeft de Amerikanen gisteren officieel opgeroepen te stoppen met 'het onredelijke onderdrukken' van het telecommunicatieconcern.

  1. Amerikaanse ATACMS-raketten brengen ook Krimbrug binnen bereik: ‘Dat gaat Rusland pijn doen’
    PREMIUM

    Amerikaan­se ATACMS-raketten brengen ook Krimbrug binnen bereik: ‘Dat gaat Rusland pijn doen’

    Oekraïne heeft de eerste Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten ontvangen en ze ook meteen gebruikt. Een Russisch vliegveld op de Krim en Russische troepen in de havenstad Berdjansk werden geraakt. Volgens experts is het een kwestie van tijd voordat de strategisch belangrijke en symbolische Kertsj-brug tussen de Krim en het vasteland (ook wel ‘Poetinbrug’ genoemd) onder vuur wordt genomen. ,,Ik vermoed dat ze nu met de voorbereiding bezig zijn”, aldus expert Patrick Bolder.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?