De officierswoningen ten noorden van de weg Prinsenbosch bij het AZC in Gilze verkeren in slechte staat van onderhoud. COA gaat nu een plan maken om de toekomst van de monumenten te waarborgen.
Volledig scherm
De officierswoningen ten noorden van de weg Prinsenbosch bij het AZC in Gilze verkeren in slechte staat van onderhoud. COA gaat nu een plan maken om de toekomst van de monumenten te waarborgen. © Berry van der Heijden

COA maakt plan voor toekomst officierswoningen op azc Gilze

GILZE EN RIJEN - Er gloort hoop voor de voormalige officierswoningen bij het AZC Gilze en Rijen. De gemeente staat onder voorwaarden toe dat deze slecht onderhouden monumentale panden ten noorden van de doorgaande weg Prinsenbosch een andere bestemming kunnen krijgen.  Eigenaar Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) gaat een plan maken.  

  1. Grootste vrachtvliegtuig vertrekt voor tweede keer vanaf vliegbasis Gilze-Rijen, met helikopters voor Irak-missie
    Update

    Grootste vracht­vlieg­tuig vertrekt voor tweede keer vanaf vliegbasis Gil­ze-Rij­en, met helikop­ters voor Irak-mis­sie

    RIJEN - Spotters opgelet: het grootste vrachtvliegtuig ter wereld, de Antonov AN-124, is zaterdagmiddag vertrokken vanaf vliegbasis Gilze-Rijen. Daarvoor is de basis in het weekend extra open. Het enorme toestel vloog over Brabant en was luid te horen. In het toestel zijn twee gedeeltelijk gedemonteerde Chinook-helikopters geladen voor een NAVO-missie in Irak.
    Rijen