Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Traumaheli in de knel door geluidsregels: ziekenhuizen eisen maatregelen

Helikopters van de politie en hulpdiensten dreigen niet langer de ruimte te krijgen op vliegvelden. De aanwezigheid van deze essentiële spoeddiensten botst met de commerciële vluchten. Dat moet anders worden geregeld, bepleiten de luchthavens, de politie en de grote ziekenhuizen. 

  1. ‘Met spoed’ 12.000 asielbedden nodig, COA weet het ook niet meer: ‘Alternatieven? Roep ze maar!’

    ‘Met spoed’ 12.000 asielbed­den nodig, COA weet het ook niet meer: ‘Alterna­tie­ven? Roep ze maar!’

    Tot 1 juli zijn er 12.000 opvangplekken voor asielzoekers nodig. Gemeenten moeten ‘met spoed’ 5000 van die bedden creëren. Ook wordt in elke provincie grond van het Rijk beschikbaar gesteld waarop tijdelijke ‘grote’ tentenkampen gebouwd gaan worden. Per ‘paviljoen’ moet daar plek zijn voor zo’n 500 asielzoekers. Opvangorganisatie COA zegt geen alternatieven meer te hebben.
  2. Ook broer van Hugo de Jonge zit in de vaccinaties: ‘Marien had echt last van haatberichten’
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Ook broer van Hugo de Jonge zit in de vaccina­ties: ‘Marien had echt last van haatberich­ten’

    Voor de ene broer was het zijn vakgebied, maar de andere moest erover beslissen: de coronavaccinaties. Marien en Hugo de Jonge blikken terug op de coronapandemie. De broers ontvingen allebei de nodige haatberichten en dat ging hen niet in de koude kleren zitten. ,,Ik heb vaak gedacht: ze moesten eens weten wie Hugo is, wat voor een ontzettend lieve jongen het is’.’ De hoogleraar en de minister zijn apetrots. Op elkaar.